De Hoogstraat wint K.F. Hein Stimuleringsprijs 2013

do 14 nov 2013De Hoogstraat wint K.F. Hein Stimuleringsprijs 2013

Laat Eline scoren!

Op donderdag 14 november 2013 is de K.F.Hein Stimuleringsprijs 2013 uitgereikt aan De Hoogstraat Revalidatie. Dit najaar riep het K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden maatschappelijke organisaties op om projecten voor te dragen voor de prijs die bestaat uit een bedrag van € 10.000,--. Drie inzendingen werden genomineerd: Solidariteitsorganisatie STIL met het project 'Urgente Noden'; Saskia Harkema met haar project EduCHaRT, voorgedragen door de heer Akilimali Umunyana; en De Hoogstraat Revalidatie met het project 'Laat Eline scoren'.

Doel van 'Laat Eline scoren' is het doorontwikkelen van robots die zelfstandig kunnen voetballen tot een 'doosje' dat aan elektrische rolstelen wordt gemonteerd en waarmee mensen met een handicap, ook met een ernstige handicap, kunnen voetballen. Eline is een zesjarig lichamelijk gehandicapt meisje dat net als alle kinderen graag wil meedoen met gewone dingen uit het dagelijks leven. Dingen die andere kinderen ook doen, dus bijvoorbeeld een balletje trappen met je vader.

Met de K.F. Hein Stimuleringsprijs 2013 wil De Hoogstraat een werkende demoversie ontwikkelen, waarvan vier exemplaren worden gemaakt zodat er mee gespeeld, getraind en geëxperimenteerd kan worden. Het project overtuigde de jury vanwege manier waarop De Hoogstraat mensen op een volwaardige manier laat participeren in de samenleving. Ook voldeed de inzending aan de eis dat het een concreet project betreft dat binnen een jaar uitgevoerd kan worden.
Ga terug naar nieuws overzicht