In memoriam H.J.E. van Beuningen

do 1 okt 2015In memoriam H.J.E. van Beuningen

In memoriam H.J.E. van Beuningen

Na een lang, markant en zeer productief leven is H.J.E. van Beuningen, oud-voorzitter en penningmeester van de K.F.Hein Stichting op 9 september jl overleden. H.J.E. van Beuningen was actief voor de K.F.Hein Stichting tussen 1965 en 1992 en heeft in die periode in alle opzichten de basis gelegd voor hoe we nu de doelstellingen van de stichting en dochterstichtingen realiseren.

De grote betekenis van H.J.E van Beuningen voor de K.F.Hein Stichting laat zich niet in een paar zinnen beschrijven. Toch memoreren wij graag aan een tweetal projecten waarvoor hij zich vanuit de stichting hard maakte. Zo zette hij zich eind jaren ’70 in om Kasteel Amerongen onder te brengen in een stichting. Mede hierdoor is het kasteel goed behouden gebleven en nog steeds voor publiek toegankelijk. Begin jaren ’80 heeft de K.F.Hein Stichting onder zijn leiding een bijdrage kunnen leveren aan de uitbreiding van het Centraal Museum met de zogenaamde ‘Stallen’. Hiervoor werd met de gemeente Utrecht een overeenkomst gesloten. Nog steeds ondersteunt het K.F.Hein Fonds regelmatig tentoonstellingen die in de Stallen plaatsvinden.

Wij zullen ons Hendrik-Jan van Beuningen herinneren als een zeer competente en betrokken bestuurder en zijn dankbaar voor alles wat hij voor de stichting heeft gedaan.

H.J.E. van Beuningen is 95 jaar geworden.
Ga terug naar nieuws overzicht