Melahat Manzouri Fard in het tuinatelier

ma 9 okt 2017Melahat Manzouri Fard in het tuinatelier
Sinds 1 augustus werkt kunstenaar Melahat Manzouri Fard in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel. Melahat is nieuw in Utrecht. In Iran werkte ze al als kunstenaar en hier in Utrecht zet ze dat werk voort. Het tuinatelier van het K.F. Hein Fonds biedt haar ruimte voor een nieuwe start als kunstenaar. Drie vragen aan Melahat:

Waar werk je aan tijdens je periode in het tuinatelier?
Tijdens die periode zit mijn hoofd vol met allerlei nieuwe ideeën, dus wil ik vrij schilderen en tekenen met acrylverf en houtskool. Soms concentreer ik me eerst goed via meditatie om te kijken welke kleur goed past bij mijn werk. Verder gebruik ik de verf, dan zie ik verschillende vormen vervolgens creëer ik die vormen met verschillende kleuren. Deze periode maak ik soms een structuur op doek met allerlei materialen (bijvoorbeeld karton, zakdoekjes, houtspaanders, boomschors enzo). Dat biedt mij meer ruimte om vormen te presenteren. Daarna gebruik ik acrylverf.

foto: Melahat Manzouri Fard

 
Hoe bevalt het werken op deze plek? Is het anders dan je gewend bent?
Het werken in dit atelier met de mooie omgeving geeft mij veel rust en positieve energie om mijn nieuwe ideeën te creëren. Vroeger had ik helaas niet genoeg ruimte om te werken maar hier biedt het K.F. Hein Fonds mij de ruimte voor een nieuwe start als kunstenaar.

Wat ga je hierna doen ? Wat is je volgende stap?
Hier ben ik bezig om mij voor de toelatingsprocedure van de Docentenopleiding beeldende kunst (Fine Art) voor te bereiden. Daarnaast wil ik ook een expositie van mijn nieuwe werk doen.

foto: Juri Hiensch


Het Tuinatelier is bedoeld voor beeldend kunstenaars, ontwerpers, schrijvers, theatermakers, fotografen en andere cultuurmakers uit de provincie Utrecht die willen werken aan een tijdelijk project, en die daarvoor een rustige, in het groen gelegen, lichte ruimte zoeken. Het K.F. Hein Fonds biedt de ruimte kosteloos aan: het is één van de manieren waarop het fonds Utrechtse kunstenaars steunt.

foto: Juri Hiensch


foto: Melahat Manzouri Fard

Ga terug naar nieuws overzicht