Terugblik Melahat Manzouri Fard

ma 11 dec 2017Terugblik Melahat Manzouri Fard
Melahat Manzouri Fard werkte van augustus tot en met oktober in het tuinatelier van het K.F. Hein Fonds. Gedurende deze periode heeft haar artistieke stijl zich verder ontwikkeld. Hieronder vertelt Melahat meer over haar werk.

“Tijdens mijn werkperiode in het tuinatelier van het K.F. Hein Fonds zette ik een grote stap richting artistiek succes. Dit betekent dat ik mijn eigen stijl echt verder heb ontwikkeld.
Mijn nieuwe werk is anders dan mijn oude werk want ik heb mijn talenten en innerlijke krachten in mijn schilderijen en tekeningen ontdekt."

"Meditatie en concentreren hebben allebei een grote rol gespeeld in mijn artistieke ontwikkeling.

Ik heb vele jaren ervaring opgedaan in verschillende artistieke stijlen. Toen ik in Iran was studeerde ik naast de opleiding beeldende kunst ook Iraanse kalligrafie aan de kalligrafie-hogeschool. Dat hielp mij om sterke lijnen (zoals de cirkel en de rechte lijn enz.) zonder angst te gebruiken in mijn werk.

Ik wil altijd op een mooie manier een combinatie maken tussen lijnen en schilderen. Ik vind het mooi als wanneer de kijker naar mijn werk kijkt, deze dynamiek en beweging in mijn werk ervaart. Die ervaring wordt volledig onbewust overgedragen aan de kijker."

"Tijdens mijn periode in het tuinatelier heb ik aan verschillende musea een bezoek gebracht, bijvoorbeeld in Amsterdam, Utrecht en Laren. Toen ik van dichtbij keek naar het werk van beroemde kunstenaars, kreeg ik een vreemd gevoel van vreugde en dat hielp mij om mezelf beter te ontdekken.
En toen de kunstcommissie van het K.F. Hein Fonds mij een bezoek bracht in het tuinatelier, kreeg ik goed advies van hen. Ze adviseerden mij om gewoon los en vrij te gaan tekenen. Dat hielp mij om mijn krachten beter te vinden.

Het thema van mijn werk gaat vaak over de combinatie tussen lijn, kleur en ruimte. Ik vind dat lijn, kleur en ruimte psychologische effecten hebben op de menselijke ziel.
Toen ik Iran was, werd ik geïnspireerd door het werk van beroemde kunstenaars zoals Vincent van Gogh en Paul Cézanne. Nu is mijn inspiratiebron Iraanse kalligrafie."

Fotografie: Melahat Manzouri Fard
Ga terug naar nieuws overzicht