K.F. Hein Stipendium

Tweejaarlijks reikt het K.F. Hein Fonds het K.F. Hein Stipendium uit. Het stipendium bestaat uit een bedrag van € 20.000 en een expositie in het Centraal Museum Utrecht.

Open inschrijving 2018

Het K.F. Hein Fonds roept beeldend kunstenaars en vormgevers van diverse disciplines uit de provincie Utrecht op zich in te schrijven voor het K.F. Hein Stipendium. Het K.F. Hein Stipendium bestaat uit een geldbedrag van € 20.000 en de mogelijkheid om te exposeren in de tentoonstellingszaal Nieuw Utrechts van het Centraal Museum Utrecht. Beeldend kunstenaars en vormgevers van diverse disciplines kunnen zich inschrijven met een voorstel voor het ontwikkelen van nieuw werk.

De indieningsdeadline is 12 maart 2018. Hierna zullen vijf kunstenaars worden gevraagd hun voorstel voor een onderzoekstraject verder uit te werken. Uit de vijf genomineerden wordt begin september een winnaar gekozen. De winnaar krijgt het stipendium en de opdracht het onderzoeksvoorstel uit te voeren en te komen tot een presentatie van beeldend werk in het Centraal Museum Utrecht. De overige genomineerden ontvangen € 1.250 voor hun uitgewerkte voorstel.

Jury 2018/2019

C. van Eijk (voorzitter)
A. Evelein
J. Hagenaar
L. van Laatum
B. Rutten

Jurysecretaris: Marlyne Stolker

Samenwerking Centraal Museum Utrecht

Voor het K.F. Hein Kunststipendium werkt het K.F. Hein Fonds samen met het Centraal Museum, waardoor het in het kader van het stipendium gemaakte werk in de tentoonstellingszaal Nieuw Utrechts kan worden gepresenteerd. Het fonds en het Centraal Museum willen hiermee het kunstklimaat in de provincie bevorderen en  kunstenaars en ontwerpers de kans geven zich te ontwikkelen en te profileren.
Eerder wonnen Hans Laban (2012), Jeroen van Loon (2014) en Britt Dorenbosch (2016) het stipendium.

Reglement

De voorwaarden en procedure van het K.F. Hein Stipendium treft u in het reglement.

Voorbeelden

Oproep K.F. Hein Stipendium 2018

K.F. Hein Stipendium: tentoonstelling Thuis van Britt Dorenbosch geopend

K.F. Hein Stipendium - Blog Britt Dorenbosch #2

K.F. Hein Kunststipendium - Blog Britt Dorenbosch #1