De K.F. Hein Kunstcommissie in 2013

De kunstcommissie adviseert het bestuur bij kunstaankopen en kunstopdrachten. Doel van het kunstbeleid is kunstenaars uit de provincie Utrecht te ondersteunen en een kunstcollectie voor de stichting op te bouwen. De commissie doet atelierbezoeken, koopt werk en verstrekt opdrachten. De collectie van de K.F. Hein Stichting omvat schilderijen, werken op papier, beelden, keramisch werk, tijdelijke installaties, toegepaste kunst en design. Sinds 2012 wordt tweejaarlijks het K.F. Hein Kunststipendium uitgereikt. Daarnaast wordt sinds dat jaar een opdracht voor een kunstparticipatieproject verstrekt aan een jonge kunstenaar. In 2008 is de publicatie 'K.F. Hein Stichting, Collectie Beeldende Kunst' verschenen, waarin onder andere een catalogus van de collectie tot dan toe is opgenomen.

Afscheid Suzanna de Sitter

Na vijftien jaar neemt Suzanna de Sitter afscheid als voorzitter van de kunstcommissie, samen met haar blikken we terug.

K.F. Hein Kunststipendium;
interview met Hans Laban

In 2012 heeft de K.F. Hein Stichting een oproep gedaan aan beeldend kunstenaars om met een voorstel te reageren op het thema 'The art of making peace', gekoppeld aan de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht. Hans Laban kwam met zijn voorstel 'We do have something in common'. Hij won als eerste het stipendium en exposeerde in 2013 met de gelijknamige tentoonstelling in de Nieuw Utrecht Kamers in het Centraal Museum Utrecht.

De Kast

Na Elaine Vis was het in juni 2013 de beurt aan Hans van Lunteren om de nissen in de hal en de directiekamer te voorzien van een installatie.

Kunstcommissie

Voorzitter
Mevrouw drs. A.S. (Suzanna) de Sitter (1998-2013)
Drs. C.J.M. (Cees) van Eijk (vanaf juli 2013)

Leden
De heer J. (Jeroen) Hermkens
Mevrouw drs. P. F.M. (Patricia) Deiters
Mevrouw drs. A. C. (Annelou) Evelein (vanaf juli 2013)
Mevrouw ing. L. (Lotte) van Laatum MDes (vanaf november 2013)

Lees verder: Colofon