Skip Navigation Links

Innovatief idee? Pitch het bij CIPU voor 1 februari

Culturele en creatieve organisaties uit de provincie Utrecht kunnen weer een innovatief idee indienen bij het Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht! Je kunt aanvragen van 15 duizend tot maximaal 50 duizend euro voor het onderzoeken, ontwerpen en uitvoeren van je idee, waarbij je samenwerkt met andere organisaties binnen en/of buiten de cultuursector. Tot 1 februari 2021 kun je je idee pitchen in een video. 

Bij innovatie gaat het om grote dromen en kleine eerste stappen. Vaak begint het met een onderzoeksvraag, een pilot of een prototype, waarmee je wilt onderzoeken of testen of jouw innovatieve idee werkt.

Innovatie is ‘iets nieuws doen dat nog nooit gedaan is’, of ‘iets nieuws doen met wat al bestaat’. Het kan gaan om een innovatie op technisch, digitaal vlak, waarmee je gelijk zicht hebt op een nieuw of ander verdienmodel. Het kan ook gaan om het wijzigen van een blik op de maatschappij, perspectief geven op een taboe of het brengen van een nieuwe gedachte bij mensen.

Videopitch

Een aanvraag start met het indienen van een videopitch van 3 minuten via het webformulier op de website van het fonds.

Lees meer over de criteria en richtlijnen
Instructies voor de videopitch

Waarom?

Het Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht gelooft in de culturele sector en wil samenwerkingsinitiatieven helpen door het financieren van onderzoek, ontwerp en/of uitvoering van een idee/concept dat het verschil zou kunnen maken. We dagen organisaties uit om over het eigen hekje te kijken en samenwerkingen op te zoeken met andere sectoren, buiten de publieke sector, met vernieuwende techniek, en ook om naar successen in andere industrieën te kijken. Hiermee hoopt het fonds de toekomstbestendigheid van de culturele sector te helpen vergroten.

Voor wie?

Er kan een aanvraag worden ingediend door culturele en creatieve organisaties uit de provincie Utrecht die in een stichting of vereniging actief zijn. Andere rechtsvormen, zoals een bv of individuele makers, kunnen wel als samenwerkingspartner onderdeel zijn. Organisaties die actief zijn in amateurkunsten kunnen geen aanvraag doen.

Kijk op www.cultuurinnovatiefonds.nl voor meer informatie.