Skip Navigation Links

Kantoorruimte te huur: Achter de Dom 14

In het pand Achter de Dom 14 is op de begane grond per direct een bijzondere kantoorruimte te huur van ca. 303 m2. Het kantoor bestaat uit drie werkruimtes, een vergaderruimte, een ontvangsthal en een keuken. Ook is achter het pand een binnentuin aanwezig, die bij deze ruimte hoort. Het pand wordt verhuurd door de Stichting K.F. Hein Fonds Monumenten.

Achter de Dom 14 te Utrecht

Achter de Dom 14 is gelegen, zoals de straatnaam al zegt, direct achter de Dom. Deze straat loopt direct aan de oostzijde van de Domkerk en verbindt de Voetiusstraat met de Pausdambrug. Gezien de ligging zijn alle centrumvoorzieningen op loopafstand gelegen.

Kantoorruimte

Het betreft een kantoorruimte van in totaal circa 303 m² inclusief toebedeling algemene ruimten gelegen op de begane grond. De entree wordt gedeeld door twee gebruikers. Aan de voorzijde is Kummer & Herrman (grafisch ontwerpbureau) gevestigd en aan de achterzijde is de betreffende kantoorunit gevestigd. Daarnaast beschikt de kantoorruimte over een eigen buitenruimte en hoge balkenplafonds.

Geschiedenis

Tot de Reformatie was het pand Domplein 14 in gebruik als claustraal huis en werd het bewoond door kanunniken van het Domkapittel. Hierna kwam het pand in handen van particulieren. In de achttiende eeuw kreeg het een hardstenen gevel uitgevoerd in Lodewijk de XVe stijl. In 1867 werd in het pand het hoofdpostkantoor gevestigd. Nadat het postkantoor verhuisde naar de Neude kwam het pand in handen van de Apothekersvereniging 'De onderlinge Pharmaceutische Groothandel'. In 1971 kreeg het echter een culturele bestemming toen het Nationaal Museum Speelklok tot Pierement, het Nederlands Goud-, zilver- en Klokkenmuseum en het Museum voor Hedendaagse Kunst hun intrek namen. Nadat de eerste twee musea waren verhuisd en het Museum voor Hedendaagse Kunst werd opgeheven, kwam het gebouw in 1989 leeg te staan. Er vond een ingrijpende restauratie en verbouwing plaats. Op de bovenverdiepingen van het pand werden 14 appartementen ingebouwd, terwijl op de begane grond Architectuurcentrum Aorta zijn intrek nam. Sinds 2000 is de Stichting K.F. Hein Fonds Monumenten eigenaar van de begane grond en kelders van het pand, die verhuurd worden aan organisaties met een culturele of maatschappelijke inslag.

Huurprijs 

De huurprijs bedraagt € 4.125,- per maand, te vermeerderen met BTW. 

ontvangsthal, met historische tegelvloer en balkenplafond

kantoorruimte, met drie hoge ramen, laminaatvloer en doorgang naar de andere ruimte

tweede kantoorruimte, met twee doorgangen naar de andere kantoorruimte

het pand gezien vanuit de binnentuin, met grote ramen, grindtegels in de binnentuin en enkele struikjes