Skip Navigation Links

MAEX Impuls Utrecht 2022

Juli 2022

Lever je met jouw initiatief sociale impact of draag je bij aan ecologische duurzaamheid in de provincie Utrecht én wil je je organisatie sterker of professioneler maken? Vraag van 11 oktober (10.00 uur) t/m 18 oktober (22.00 uur) gratis de MAEX Impuls Utrecht 2022 aan.

MAEX Impuls Utrecht 2022

MAEX staat voor maatschappelijke exchange en draait om het meten van de impact van sociale initiatieven op de samenleving. Bedrijven, overheden en fondsen leveren geld aan sociale initiatieven via een MAEX Impuls. Bij MAEX aangesloten initiatieven kunnen vervolgens via een Impuls een aanvraag doen voor een financiële bijdrage. Met deze bijdrage kunnen deze initiatieven hun organisatie sterker of professioneler maken. De MAEX Impuls is daarnaast een snel en efficiënt proces: binnen 10 werkdagen na sluiting van de Impuls wordt de uitslag bekend gemaakt.

Voor de MAEX Impuls Utrecht 2022 stellen wij samen met het VSB Fonds in totaal € 50.000 beschikbaar. Deze impuls is verbonden aan een aantal Sustainable Development Goals (SDG's). Welke SDG’s dat zijn en hoe je een aanvraag voor de impuls kunt doen, lees je hieronder. 

Foto van een plantje in het gras aan het water. Over de foto heen is een oranje cirkel geplaatst met de tekst: MAEX € 50.00 voor Utrechtse initiatieven. Van 11 oktober 10:00 uur tot 18 oktober 22:00 uur
Foto van beplanting Scouting Karel Doormangroep gemaakt door Cees Wouda

Sustainable Development Goals

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn 17 doelen wereldwijd om van de wereld een betere, eerlijke, duurzame en mooiere plek te maken. MAEX maakt gebruik van de SDG’s om inzicht geven in de waarde van maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen. Elke Impuls is verbonden aan een aantal SDG’s. 

De SDG’s voor de MAEX Impuls Utrecht 2022 zijn: 

 • Gendergelijkheid (SDG 5);
 • Schoon water en sanitair (SDG 6);
 • Ongelijkheid verminderen (SDG 10);
 • Duurzame steden en gemeenschappen (SDG 11);
 • Klimaatactie (SDG 13);
 • Leven in het water (SDG14);
 • Leven op het land (SDG 15);
 • Partnerschappen om doelstellingen te bereiken (SDG 17).

Let op: de MAEX Impuls Utrecht 2022 is niet gericht op het ondersteunen van activiteiten rondom energieopwekking.

Hoe werkt het?

Stap 1: Je MAEX-Profiel
Sta jij nog niet op MAEX? Maak dan hier gratis een profiel aan.

Heb je al een MAEX-profiel? Zorg dat het profiel helemaal compleet en actueel is. Dit houdt in:

 • Een Uitgebreide Social Handprint 2021 (met prognose 2022) om de sociale impact van jouw initiatief aan te geven;
 • Geef aan in welke fase jouw initiatief zich bevindt (de Impuls is bedoeld voor initiatieven die zich in de doorgroeifase of een verder stadium bevinden);
 • De behoefte aan geld is aangegeven op het MAEX-profiel;
 • Een eventuele eerder ontvangen Impuls is verantwoord via een nieuwsbericht op het MAEX-profiel

Stap 2: De MAEX Impuls Utrecht aanvragen
Van 11 oktober (10.00 uur) t/m 18 oktober (22.00 uur) kun je de MAEX Impuls Utrecht 2022 aanvragen via deze pagina. Als de Impuls Utrecht 2022 open is voor aanvragen, zie je een oranje knop verschijnen met "Doe mee". Via deze knop kom je bij het aanvraagformulier.  Lees voordat je de aanvraag invult goed de voorwaarden voor de MAEX Impuls Utrecht door, deze bevinden zich onderaan deze pagina.

Let op: De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Aanvragen worden alleen behandeld als er nog budget beschikbaar is. Heb je dit minder dan een jaar geleden al een financiële Impuls Utrecht ontvangen? Dan kan je nu geen aanvraag doen.

Stap 3: Ontvangstbevestiging
Heb je de aanvraag ingediend? Dan ontvang je per mail een bevestiging van MAEX. Heb je deze mail na 24 uur niet ontvangen? Neem dan contact op met info@maex.nl.

Meer weten?
Op 4 oktober om 15:00 uur organiseren MAEX, VSBfonds en K.F. Hein Fonds een digitale MeetUp over de MAEX Impuls Utrecht. Tijdens deze bijeenkomst leggen wij het proces uit en kun je als initiatief je persoonlijke vragen stellen. Meld hier aan
Voor andere vragen kun je contact opnemen met info@maex.nl.