Skip Navigation Links

Crowdfunding

Samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht nodigt het K.F. Hein Fonds alle Utrechtse cultuurorganisaties uit voor een informatiebijeenkomst of workshop crowdfunding. Tijdens de kick-off bijeenkomsten zullen deelnemers ontdekken dat crowdfunding dé manier is om te ontdekken wie hun publiek is en hoe dat publiek te bereiken. Crowdfunding is daarnaast natuurlijk ook een manier om de begroting rond te krijgen en met een goede financieringsmix een concert, toneelvoorstelling, tentoonstelling of ander project te kunnen realiseren. Het is dus eigenlijk financiering en marketing in één klap.

kick-off crowdfunding

Voor veel organisaties is crowdfunding nog onbekend terrein. Daarom bieden het K.F. Hein Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht deze bijeenkomsten kosteloos aan.

Kick-off bijeenkomsten

De kick-off bijeenkomst wordt gegeven door Voordekunst, hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Tijdens de kick-off komt u erachter welke projecten zich lenen voor crowdfunding, waarom u wel of niet van een platform als voordekunst gebruik moet maken en wat de uitdagingen en valkuilen zijn bij crowdfunding. U kunt deze kick-off bijwonen op dinsdag 23 april van 19:00 tot 20:30 uur (met na afloop een borrel) in Theater aan de Slinger in Houten.

Direct zelf aan de slag?

Misschien wilt u niet alleen horen over crowdfunding, maar direct ontdekken hoe crowdfunding bij uw eigen stichting of vereniging past. Daarom is er ook dit jaar een interactieve workshop crowdfunding waarin u met uw eigen casus aan de slag gaat. U volgt deze workshop in plaats van de ‘gewone’ kick-off. Deze vindt plaats op dinsdag 7 mei van 15:00 - 16:30 uur (met na afloop een borrel) en op of op donderdag 16 mei van 15:00 - 16:30 uur (met na afloop een borrel) in het Provinciehuis in Utrecht.

Stuurt u ons gerust een e-mail voor meer informatie, of meld u direct aan via via formulier 23 april, formulier 7 mei of formulier 16 mei.

Aanmelden

Per workshop is ruimte voor een maximum aantal deelnemers en per organisatie kunnen maximaal 2 personen zich aanmelden. Wees er dus snel bij!