Skip Navigation Links

Verdiepende training: Succesvolle fondsaanvraag schrijven

Heb je een projectidee waarmee je concreet aan de slag wilt om een goed projectplan te schrijven dat leidt tot een succesvolle fondsaanvraag? In samenwerking met Vrijwilligerscentrale Utrecht en Vrijwilligerscentrale Zeist organiseert het K.F. Hein Fonds de vierdelige verdiepende training “Een succesvolle fondsaanvraag schrijven” inclusief online trainingsmodules en individuele feedback. Tijdens deze workshop leer je onder andere hoe je een helder en wervend projectplan schrijft, hoe je verschillende financieringsbronnen benadert en hoe je de kans op verduurzaming van het project vergroot. 

Inhoud

De verdiepende training bestaat uit drie onderdelen: 

1. Een online individueel trainingsprogramma, opgedeeld in vier modules met opdrachten gericht op het eigen projectidee;
- Het fundament van het projectplan leggen
- Een wervend projectplan schrijven
- De stappen voor succesvolle financiering van het project
- Het project verduurzamen
2. Individuele feedback gericht op de voltooide opdrachten uit de online modules. 
3. Vier plenaire online MS Teams sessies die gelijk lopen met de vier modules;

De vier modules van het online individuele trainingsprogramma bevatten video’s, presentaties, formats, checklists en opdrachten met deadlines. Na iedere module lever je opdrachten in voor de deadline van de eerstvolgende plenaire online sessie. Deze modules kun je in je eigen tijd doorlopen, maar het is verplicht om de module met opdrachten afgerond te hebben vóór de eerstvolgende plenaire online sessie plaatsvindt.
Na iedere afgeronde module ontvang je individuele feedback op de gemaakte opdrachten, zodat je jouw projectplan verder kunt aanscherpen en ontwikkelen.
Tijdens de plenaire online sessies worden de gemaakte opdrachten algemeen besproken, wordt er teruggeblikt op de inhoud van de afgeronde module en is er ruimte voor vragen.

Praktische informatie

Data vier plenaire (online) sessies:
- donderdag 4 november (fysiek)
- donderdag 18 november (online)
- donderdag 2 december (online)
- donderdag 16 december (online)
Het online trainingsprogramma met opdrachten is in eigen tijd te doorlopen.

Tijd: 15:00-17:00 uur voor de vier plenaire online sessies 
Het online individueel trainingsprogramma is in eigen tijd te doorlopen en kost +/- 3-5 uur per module. 
Locatie: 4 november fysiek bij het K.F. Hein Fonds (Maliesingel 28, Utrecht). De locatie bevindt zich op de eerste etage, deze is bereikbaar per trap. De andere drie plenaire sessies zijn online via MS Teams 
Aantal deelnemers: minimaal 4 en maximaal 6 organisaties, waarbij er maximaal 2 personen per organisatie deel kunnen nemen. In totaal kunnen er maximaal 12 personen deelnemen. 
Voor wie: Vrijwilligers, medewerkers en bestuursleden van (kleinere) sociale en maatschappelijke organisaties met een rechtsvorm uit de provincie Utrecht, met een concreet projectidee voor een fondsaanvraag. Het project heeft een sociaal-maatschappelijke doelstelling.
Kosten: Het K.F. Hein Fonds biedt deze training aan tegen het zeer gereduceerde tarief van € 100 per persoon. Als je met twee personen van dezelfde organisatie deelneemt, bedraagt de deelname in totaal € 150.
Let op! Je aanmelding is een tijdelijke reservering; je ontvangt een bericht met de betaallink om jouw aanmelding te bevestigen. Er dient vóór 21 oktober betaald te worden. Pas na betaling is de aanmelding definitief.
Niveau-eisen/voorkennis nodig: Geen voorkennis vereist.
Benodigdheden: Een projectidee en een computer met internet en webcam. 

NB. Projecten met een politieke of religieuze doelstelling komen niet in aanmerking.

Aanmelden

Aanmelden voor deze workshop kan tot 21 oktober 2021 via de website van Vrijwilligerscentrale Utrecht. Je aanmelding is een tijdelijke reservering; je ontvangt een bericht met de betaallink om jouw aanmelding te bevestigen. Er dient vóór 21 oktober betaald te worden. Pas na betaling is de aanmelding definitief. Op maandag 25 oktober ontvang je toegang tot het online trainingsprogramma.

Trainer

Deze workshop wordt gegeven door Senna Bouteba van Blooming Projects, in opdracht van het K.F. Hein Fonds en Vrijwilligerscentrale Utrecht en Vrijwilligerscentrale Zeist.