Skip Navigation Links

Workshop 'Een succesvolle fondsaanvraag schrijven: hoe doe je dat?'

Op 2 oktober organiseren wij samen met de Vrijwilligerscentrale Utrecht de workshop 'Een succesvolle fondsaanvraag schrijven: hoe doe je dat?'. Aanmelden voor deze gratis workshop kan tot 25 september.

Als stichting of vereniging heb je vaak te maken met externe gelden. Om die gelden toegezegd te krijgen, dien je in de meeste gevallen een fondsaanvraag te schrijven. Hoe doe je dat? En wat komt er zoal bij een aanvraag kijken? Veel meer dan je denkt. Een goede voorbereiding en het schrijven van een pakkende aanvraag zorgt dat de kans op een toezegging veel groter wordt. 

Inhoud

Voor het schrijven van een goede fondsaanvraag (en een succesvolle uitvoering van je project) kun je de volgende zeven stappen hanteren:

  • Een breed gedragen projectidee ontwikkelen
  • Maatschappelijke meerwaarde voor je stakeholders creëren
  • Een wervend projectplan schrijven
  • Je project financieren
  • Het effect van je project meten
  • Publieke aandacht voor je project genereren
  • Het verduurzamen van je project (verdienmodel)

Deze workshop is een ‘proeverij’ waarin  stap 1 t/m 4 wordt behandeld. Daarbij wordt bij stap 1 en 2 volledig stilgestaan. Bij stap 3 wordt ingegaan op de structuur van het plan (en niet op het onderdeel ‘overtuigend schrijven’). Bij stap 4 wordt stilgestaan bij de financiering middels fondsenwerving (en niet bij andere financieringsvormen). 

Doelgroep

Vrijwilligers, medewerkers en bestuursleden van (kleinere) maatschappelijke organisaties met een rechtsvorm uit de provincie Utrecht, die betrokken zijn bij het schrijven van fondsaanvragen. Er is geen voorkennis vereist.

Trainer

De workshop wordt verzorgd door Senna Bouteba, eigenaar van Blooming Projects. Senna heeft jarenlang als adviseur en beoordelaar bij verschillende fondsen gewerkt. Vanuit haar eigen bedrijf Blooming Projects helpt zij initiatiefnemers met het schrijven van pakkende project- en subsidieaanvragen. 

Praktische informatie

Waar: Maliesingel 28, 3581 BH, Utrecht (kantoor K.F. Hein Fonds)
Tijdstip: 14:00 - 16:30 uur met afsluitend een borrel
Maximaal aantal deelnemers: 20

Aanmelden

Aanmelden kan tot 25 september via de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht.

Speciaal aanbod

In navolging van deze workshop bieden wij een verdiepende training van 4 dagdelen aan, inclusief 1 op 1 coaching. Meer informatie en aanmelden via de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht
Voor deelname aan deze verdiepende training is het niet noodzakelijk om de proeverij 'Een succesvolle fondsaanvraag schrijven: hoe doe je dat?' te volgen, en vice versa. Het mág natuurlijk wel!