Skip Navigation Links

Workshop Succesvolle fondsaanvraag schrijven; hoe doe je dat?

Het K.F. Hein Fonds, Vrijwilligerscentrale Utrecht en Vrijwilligerscentrale Zeist organiseren op 30 september de online workshop ‘Succesvolle fondsaanvraag schrijven; hoe doe je dat?’. In twee uur leer je tijdens deze proeverij welke stappen er komen kijken bij een fondsaanvraag schrijven. Een goede voorbereiding en het schrijven van een pakkende aanvraag zorgen ervoor dat de kans op een toezegging groter wordt.

Doelgroep

De training is bedoeld voor vrijwilligers, medewerkers en bestuursleden van (kleinere) maatschappelijke organisaties of initiatieven uit de provincie Utrecht die betrokken zijn bij het schrijven van fondsaanvragen. Er is geen voorkennis vereist.

Locatie en datum

De workshop vindt online plaats op donderdag 30 september van 9:30 - 11:45 (inclusief een korte pauze).

Benodigdheden

Computer met internet, webcam en microfoon. De workshop zal via MS Teams worden gehouden. In de week van de workshop ontvang je hiervoor de link.

Programma

Als stichting of vereniging kun je jouw project mogelijk laten financieren door een fonds. Om hiervoor in aanmerking te komen, dien je een goed plan in de vorm van een fondsaanvraag in te dienen. Hoe doe je dat? Wat komt er allemaal bij kijken? Een goede voorbereiding en het schrijven van een pakkende aanvraag zorgt ervoor dat de kans op een toezegging veel groter wordt.

 • Korte introductie van het K.F. Hein Fonds & Vrijwilligerscentrale Utrecht & Vrijwilligerscentrale Zeist
 • Tot een kansrijk projectidee komen
 • De structuur van een projectplan
 • Het fondsenlandschap en de stappen voor succesvolle fondsenwerving
 • Doorkijkje naar alle stappen van de vervolgworkshop ‘7 stappen naar een succesvolle fondsaanvraag’, te weten:

  1.    Een breed gedragen projectidee ontwikkelen
  2.    De maatschappelijke waarde van je project in kaart brengen
  3.    Een wervend projectplan schrijven - dit zal kort worden behandeld
  4.    Je project financieren
  5.    Het effect meten van je project
  6.    Publieke aandacht genereren voor je project
  7.    Je project verduurzamen (verdienmodel)

Tijdens deze online proeverij krijg je een inkijkje in de 7 stappen die nodig zijn om een succesvolle fondsaanvraag te doen. Er wordt dieper ingegaan op stap 1 tot en met 4.

Aantal deelnemers 

We hebben plek voor minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers. Om iedereen voldoende kans te geven om aan deze workshop deel te nemen, kunnen maximaal twee deelnemers van eenzelfde organisatie zich aanmelden. Is er nog ruimte? Dan is in overleg een derde persoon vanuit dezelfde organisatie mogelijk. Neem hiervoor contact op met Vrijwilligerscentrale Utrecht.

Aanmelden

Aanmelden voor deze training kan tot 30 september. Je kunt je aanmelden via de site van Vrijwilligerscentrale Utrecht.

Trainer

De workshop wordt verzorgd door Senna Bouteba van Blooming Projects, in opdracht van het K.F. Hein Fonds, Vrijwilligerscentrale Utrecht en Vrijwilligerscentrale Zeist. Senna heeft jarenlang als adviseur en beoordelaar bij verschillende fondsen gewerkt. Vanuit haar eigen bedrijf Blooming Projects helpt zij initiatiefnemers met het schrijven van pakkende project- en subsidieaanvragen.

Vervolg

Wil je concreet met jouw plan aan de slag? In opvolging van deze proeverij organiseren wij een vierdelige verdiepende training in samenwerking met Vrijwilligerscentrale Utrecht en Vrijwilligerscentrale Zeist op 4 november, 18 november, 3 december en 17 december in de middagen. Meer informatie over deze training en hoe je je hiervoor kunt aanmelden, volgt 30 september als de proeverij is geweest.