Skip Navigation Links

Workshops gevorderd vrijwilligersbeleid

Draait jouw organisatie ook voor een belangrijk deel op vrijwilligers? En heb je al vrijwilligersbeleid, maar wil je dat herzien of kritisch opnieuw bekijken? In samenwerking met de SESAM academie organiseert het K.F. Hein Fonds een tweedelige workshopreeks gericht op gevorderd vrijwilligersbeleid voor culturele of sociaal-maatschappelijke vrijwilligersorganisaties, of vrijwilligersorganisaties die zich richten op het werkterrein natuur, duurzaamheid of buurtinitiatieven uit de provincie Utrecht.

In een tweedelig middagprogramma leer je over de zes bouwstenen van vrijwilligersbeleid om vrijwilligers te binden en te boeien en leer je hoe je een beleidsplan voor je vrijwilligersorganisatie maakt. Je wordt uitgedaagd om kritisch naar je eigen organisatie te kijken: is deze wel goed georganiseerd om het beleid uit te voeren? Hoe kun je goed beleid opzetten om vrijwilligers te werven? Ook wordt er ingegaan op het begeleiden van (flex) vrijwilligers en het belonen, waarderen en behouden van vrijwilligers.    

In vervolg op deze tweedelige workshop bieden we per deelnemende organisatie een individueel begeleidingstraject van twee dagdelen aan. Een SESAM-adviseur wordt dan gekoppeld aan jouw vrijwilligersorganisatie/initiatief om de geleerde kennis en vaardigheden voor jouw organisatie verder in te vullen.

Praktische informatie:

Wanneer:
27 september en 4 oktober 2021 van 14.30 - 17.00 uur

Locatie: K.F. Hein Fonds, Maliesingel 28, 3581 BH Utrecht
 
Trainers: De workshops worden gegeven door deskundige SESAM adviseurs met didactische- en werkervaring in de (non)profit sector, die na hun pensionering advies en begeleiding geven aan vrijwilligersorganisaties.

Kosten: gratis, zowel de workshop als het aanvullende begeleidingstraject van tweedagdelen worden aangeboden door het K.F. Hein Fonds.

Aantal deelnemers: maximaal 2 personen per organisatie, met een maximum van 12 organisaties of 16 deelnemers in totaal.

Aanmelden en informatie programma: 

Via deze link kun je je tot 27 september 12:00 uur aanmelden. Je ontvangt een bevestigingsmail na inschrijving.