Skip Navigation Links

Workshops startend vrijwilligersbeleid

Wilt u weten hoe u vrijwilligers vindt en bindt aan uw vrijwilligersorganisatie? In samenwerking met de SESAM academie organiseert het K.F. Hein Fonds een tweedelige online workshopreeks gericht op startend vrijwilligersbeleid. De workshop is bedoeld voor culturele of sociaal-maatschappelijke vrijwilligersorganisaties, of vrijwilligersorganisaties die zich richten op het werkterrein natuur, duurzaamheid of buurtinitiatieven uit de provincie Utrecht. 

In een tweedelig online middag- of avondprogramma leert u hoe u nieuwe vrijwilligers kunt werven, wat een wervingsmodel is en hoe u een wervingsplan maakt. U word uitgedaagd om kritisch naar uw vrijwilligersinitiatief te kijken om te ontdekken wat uw initiatief aantrekkelijk maakt voor nieuwe vrijwilligers en de basis voor vrijwilligersbeleid wordt besproken.

Daarnaast bieden we per organisatie aanvullend een individueel begeleidingstraject van twee dagdelen aan, waarbij een SESAM-adviseur gekoppeld wordt aan één vrijwilligersorganisatie/initiatief om de geleerde kennis en vaardigheden verder te bespreken en in te vullen.

Praktische informatie

Wanneer:
Middagworkshop op 15 & 22 april van 14:00-16:00 uur, óf 
Avondworkshop op 21 & 28 april van 19:30-21:30 uur

Waar: online via Zoom

Kosten: gratis, zowel de workshop als het aanvullende begeleidingstraject van twee dagdelen. 

Aantal deelnemers: maximaal 2 personen per organisatie, met een maximum van 12 organisaties of 16 deelnemers in totaal. 

Aanmelden en informatie programma: 
Via deze link kunt u zich tot 14 april (middagworkshop) of 20 april (avondworkshop) aanmelden. U ontvangt een aparte bevestigingsmail met de Zoom-uitnodiging.