Skip Navigation Links

Zonnenburg 1 te huur

315 vierkante meter kantoorruimte in het voormalig woonhuis op bastion Sonnenborgh is de afgelopen weken gerenoveerd. De kantoorruimte staat nu te huur. Eigenaar Stichting K.F. Hein Fonds Monumenten verhuurt het bastion Sonnenborgh en de sterrenwachtgebouwen er bovenop deels aan museum & Sterrenwacht Sonnenborgh. De kantoorruimte bevindt zich in een van de sterrenwachtgebouwen bovenop het bastion en is gelegen aan de Singel met een prachtig uitzicht op het Park Servaasbolwerk/Sonnenborgh en de Maliesingel.

Geschiedenis

Het kantoorpand bevindt zich op het bastion dat deel uitmaakte van de verdedigingsmuur rond het stadshart van Utrecht, die door keizer Karel V is gebouwd in de 16e eeuw. Keizer Karel V bouwde dit bastion en nog drie andere bastions om de stad te verdedigen tegen een nieuw wapen, namelijk het verrijdbare kanon.

Buys Ballot zorgde er medio 19e eeuw voor dat de Sterrenwacht van de Smeetoren, waar reeds meteorologische waarnemingen werden gedaan, naar de Sonnenborgh verhuisde, tegenwoordig ook wel bekend als het KNMI. Het sterrenkundig instituut in Utrecht is in 2012 opgeheven. Stichting De Koepel was tot eind 2013 gevestigd in Sonnenborgh. Nu is er Sonnenborgh - museum & sterrenwacht gevestigd, een publiekssterrenwacht en een museum voor weerkunde, sterrenkunde en bastiongeschiedenis.

Te huur

Het nu te huur staande deel is een Rijksmonumentale kantoorruimte van circa 315 m² VVO verdeeld over de begane grond en 1e verdieping. Het object is recent gerenoveerd en hoogwaardig afgewerkt. Indien er extra ruimte nodig is voor bijvoorbeeld vergaderingen, dan kan men deze huren bij Museum Sonnenborgh aan de Zonnenburg 2&3. Het museum biedt unieke vergaderruimten waar eventueel ook voor catering kan worden gezorgd.

Bestemming

De bestemming van het object is 'Cultuur en ontspanning-2' met de functieaanduiding 'kantoor'.

Contact

Kijk voor meer informatie op www.zonnenburg1.nl of neem contact op met makelaar Molenbeek: de heer drs. G.J. van Keulen MRICS, vankeulen@molenbeek.nl,
06- 21 21 65 74 of mevrouw I. Lageweg KRMT, lageweg@molenbeek.nl, 06- 31 38 34 17.

voetpad door het park leidt naar voormalig woonhuis bovenop bastion

bastion Sonnenborgh gezien vanaf de overkant van de Maliesingel, met links bovenop het bastion het voormalig woonhuis dat nu te huur staat