Skip Navigation Links

Bericht na de vergadering december 2017

Januari 2018

In de afgelopen commissievergadering van het K.F. Hein Fonds in december is besloten om  aan 28 maatschappelijke, natuur- en culturele projecten een financiële bijdrage toe te kennen. Dat waren heel verschillende projecten, waarvan hieronder drie voorbeelden.

Museum Speelklok ontvangt een bijdrage voor de tentoonstelling Robots love Music, die in het najaar van 2018 in én buiten het museum te beleven zal zijn. Het vrolijkste museum van Nederland laat zien hoe robots creatief kunnen zijn en verder gaan dan de muziekspelende machines van het museum doordat ze met de bezoekers communiceren en zelfs kunnen improviseren. In samenwerking met Theater Utrecht, het Rosa Ensemble, Le Guess Who, ’t Hoogt, de Universiteit Utrecht, Culturele Zondagen en vele andere partners zullen robots en muziek in de hele stad te zien en te horen zijn. Meer informatie op de website van Museum Speelklok.

entree museum speelklok

Het Catharijnehuis biedt al vele jaren dagopvang voor dak- en thuislozen in Utrecht. Dagelijks kunnen bezoekers er van 10 tot 18 terecht voor onder andere een warme douche, eten en drinken, een gesprek of een luisterend oor. Met zo’n 100 bezoekers per dag kan de organisatie niet met een gewone vaatwasser toe en de oude begint te haperen. Dankzij een bijdrage van ons fonds kunnen de vrijwilligers binnenkort weer zonder problemen de vaat doen. Meer informatie op de website van het Catharijnehuis.

entree Catharijnehuis in de catharijnesteeg

In 2008 werd de monumentale Hofstede Batestein in Woerden zwaar beschadigd door een brand. Hofstede Batestein, gebouwd in 1852, is een zogenaamde langhuisboerderij, in een vroeg neogotische stijl. Bij de hofstede hoort een schuur in dezelfde stijl. Beiden zijn rijksmonument. De in 2015 opgerichte Stichting Hofstede Batestein wil de hofstede restaureren en een nieuwe bestemming geven als theehuis en ontmoetingsplek, zodat bezoekers van het landgoed van de natuur én het monument kunnen genieten. Als alles volgens plan verloopt kunt u halverwege 2019 de gerestaureerde Hofstede bezoeken. Lees meer over dit project op de website van Landgoed Bredius.

impressie van Hofstede Batestein na restauratie