Skip Navigation Links

Bericht na de vergadering december 2018

December 2018

December 2018

In de commissievergadering van het K.F. Hein Fonds in december is besloten om aan 30 maatschappelijke en culturele projecten een financiële bijdrage toe te kennen, waarvan 7 voor wetenschappelijk onderzoek en aanverwante projecten via het Utrechts Universiteitsfonds. Hieronder drie voorbeelden van de projecten waaraan steun is toegezegd.

Stichting Critical Mass ontvangt een bijdrage voor de Angstfabriek. Stel dat er één plek zou zijn waar al onze angsten worden gemaakt. Hoe zou zo’n plek eruitzien? Met deze what if-gedachte werkt Critical Mass aan de Angstfabriek. In april 2019 opent de Angstfabriek haar van trots glimmende deuren voor iedereen die zijn angsten in de ogen durft te kijken. De Angstfabriek is een kruising tussen een escape room en een theatervoorstelling, waarin bezoekers zelf een belangrijke rol spelen. Deze what if-ervaring confronteert bezoekers met hoe we gegijzeld worden door maatschappelijke angst en wie hiervan de grootste slachtoffers zijn, maar ook hoe we hier weerstand tegen kunnen bieden en onszelf kunnen wapenen tégen angst. Benieuwd? Kijk op www.angstfabriek.nl

de angstfabriek als potloodtekening op een foto van een leeg terrein

Het Wilde Westen krijgt een bijdrage voor Nieuwe Pioniers in Het Wilde Westen, een totaal van vijf theater-, muziek-, beeldende kunst- en filmprojecten, waarin groepen nieuwe Utrechtse makers gezamenlijk werk voor een publiek gaan maken. Bijvoorbeeld de dansgroep Habesha Arts, bestaande uit 14 Eritrese jongeren en de kunstenaarsgroep fingers met 15 Syrische kunstenaars. De groepen makers worden begeleid door Het Wilde Westen en doen ervaring op in het zelf produceren van voorstellingen en het runnen van een atelier. Sommige makers zullen hierdoor een stap kunnen zetten naar een professionele carrière als kunstenaar. Alle voorstellingen zullen in de loop van 2019 te zien zijn bij Het Wilde Westen. Houd de website van Het Wilde Westen in de gaten voor meer informatie.

dansers poseren tijdens optreden

’s Heeren Loo biedt zorg en onderwijs aan 10.000 mensen met een (licht) verstandelijke beperking op meer dan 1.000 locaties in Nederland. Bij scholencomplex De Vosheuvel in Amersfoort wordt binnenkort een tuinbouwkas gebouwd, waarvoor in deze vergadering een bijdrage is toegezegd. In de kas kunnen leerlingen worden opgeleid tot ‘groenhulp’. De leerlingen zullen er eigen planten verbouwen en deze tijdens plantenmarkten verkopen aan omwonenden en bedrijven. Ze werken ook in opdracht en maken dan bijvoorbeeld kerststukjes en schikken bloemstukken voor verzorgingstehuizen. Voor meer informatie over Scholencomplex De Vosheuvel en de nieuw te bouwen kas: volg vosheuvelgroen op Facebook.

leerlingen laden planten in een wagen voor transport