Skip Navigation Links

Bericht na de vergadering juni 2017

Juli 2017

In de commissievergadering van het K.F. Hein Fonds in juni is besloten om 32 maatschappelijke, natuur- en culturele projecten financieel te ondersteunen. Hieronder drie voorbeelden van projecten die een bijdrage ontvangen.

De vereniging voor Natuur- en Milieueducatie IVN gaat 20 vrijwilligers van Natuurmonumenten, Het Utrechts Landschap en de Omgevingsdienst Regio Utrecht opleiden tot gastheer in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De gastheren kunnen na de opleiding bezoekers de waarde laten zien van de natuur en het landschap van het gebied. Zo kunnen deze bezoekers meer leren over de geschiedenis van en natuur in het gebied.
Meer informatie op de website van IVN.

bezoekers op een uitkijktoren op de Utrechtse Heuvelrug

Met het project ‘Maatje achter de voordeur’ van Moviera worden – voor het eerst in Nederland - ervaringsdeskundigen maatje van mensen die te maken hebben met geweld in een relatie. Mensen die zelf slachtoffer zijn geweest van geweld in een relatie kunnen als ervaringsdeskundige anderen helpen zich niet te schamen en de stap naar hulpverlening en politie te zetten. Het project is een samenwerking tussen Moviera, Movisie, U Centraal en het Landelijk team Ervaringswerkers. Meer informatie op de website van Moviera.

vrouw toont open hand

In 2017 herdenken we 500 jaar Reformatie. Reden voor Museum Catharijneconvent om een grote tentoonstelling over Luther in te richten, die op 22 september opent. En voor Theatergroep Aluin om een theatervoorstelling te maken over de drie hervormers: Luther, Erasmus en de Utrechtse Paus Adrianus VI. De theatervoorstelling in drie delen zal te zien zijn in het museum voor bezoekers van de tentoonstelling. Meer informatie over de voorstelling op de website van Aluin en over de tentoonstelling op de website van Museum Catharijneconvent.

scène uit De Hervormers met Erasmus, Adrianus en Luther op het podium