Skip Navigation Links

Bericht na de vergadering juni 2018

Juli 2018

Juli 2018

In de vorige commissievergadering van het K.F. Hein Fonds in maart is besloten om aan 26 maatschappelijke, natuur- en culturele projecten een financiële bijdrage toe te kennen. Hieronder drie voorbeelden van die projecten.

Stichting Parmando maakt een documentaireserie over Utrechtse architecten, uit te zenden in het najaar van 2019 door Parmando 24 Culture en door RTV Utrecht. De serie bestaat uit vier afleveringen waarin steeds een andere hedendaagse architect (uit Amersfoort, Utrecht en Veenendaal) zijn visie deelt op hedendaagse architectuur en stedenbouw. Het gaat er dan om welke invloed architectuur heeft op de ontwikkeling van het (binnen)stedelijk gebied. De serie wordt in samenwerking met Architectuurcentrum Aorta in Utrecht, FASadE in Amersfoort en Architectuurcentrum Veenendaal gemaakt. Meer informatie op de website van Parmando.

gebouw Willemsoord

Van 30 augustus tot 2 september wordt op landgoed Leusderend in Leusden de opera Il Bosco dell Amore zesmaal uitgevoerd. De opera heeft een centrale ouverture en slot, waartussen het publiek rondwandelend op het landgoed de achtereenvolgende scènes kan bekijken. Het beroemde verhaal van de god Apollo die de nimf Dafne wil veroveren is de inspiratie voor de opera. In samenwerking met Wishful Singing wordt een educatieprogramma voor scholieren ontwikkeld, waarin schilderen, dans en zang aan bod komen. Meer informatie op de website.

advertentiebeeld van opera Il Bosco dell' amore

Sinds eind 2013 biedt Gezinshuis Jeugd enzo in Leersum zorg en begeleiding aan jongeren, tussen de 12 en 18 jaar, die uit huis zijn geplaatst. Jeugd enzo biedt deze jongeren een warm thuis zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen. De jongeren leren er onder andere over duurzame energie en over voedsel verbouwen en bereiden. Het gezinshuis ontvangt een bijdrage voor o.a. stoelen, zitbank en materialen voor buiten. Meer informatie op de website.

kinderen en jongeren kijken gearmd naar zonsondergang