Skip Navigation Links

Bericht na de vergadering maart 2018

April 2018

In de vorige commissievergadering van het K.F. Hein Fonds in maart is besloten om  aan 32 maatschappelijke, natuur- en culturele projecten een financiële bijdrage toe te kennen. Hieronder drie voorbeelden van projecten die een bijdrage ontvangen.

Setup ontvangt een bijdrage voor Installation48, een onderzoeksprogramma waarin jonge makers uit de digitaal-culturele scene samen met Utrechtse instellingen vier nieuwe digitale kunstwerken gaan ontwikkelen in 48 dagen tijd. Deze werken maken nieuwe technologische ontwikkelingen voor een breed publiek bespreekbaar en invoelbaar. De makers gaan experimenteren met nieuwe technieken en het werkproces zal voor het publiek te volgen zijn vanaf september. De kunstwerken zijn op 4 november 2018 voor iedereen te zien op de Digitale-Cultuur-editie van Culturele Zondagen. Meer informatie op de website van SETUP.

kunstenaar werkt in werkplaats met waterpas en boor
Stichting Inaya Zorg opent een nieuwe locatie. Naast de vier locaties in Utrecht zal de stichting nu ook in Veenendaal en omgeving migranten en vluchtelingen met een licht verstandelijke beperking en/of GGZ-problematiek helpen en begeleiden zodat deze doelgroep niet geïsoleerd raakt en kan meedoen in de samenleving. Inaya Zorg biedt toegankelijke en laagdrempelige activiteiten op maat, denk aan groepsactiviteiten gericht op ontmoeting, voorlichting, empowerment, arbeidsmatige activering en persoonlijke en cognitieve ontwikkeling. Voor de nieuwe locatie in Veenendaal heeft ons fonds een bijdrage gegeven voor de nieuwe keuken, vloerbedekking en schilderwerk. In juni wordt de locatie geopend.

logo inaya zorg met bloemen
Utrecht doet dit jaar de nieuw verworven titel UNESCO City of Literature eer aan met een gloednieuw, twee weken durend literatuurfestival. Het Utrecht Literatuurstad Festival biedt internationale, nationale én Utrechtse schrijvers een podium, maar stelt vooral de lezer centraal in een gevarieerd programma met lezingen, literaire filmvertoningen, en allerlei events. Het festival opent op 15 september tijdens het Utrecht Uitfeest en sluit op 29 september met de Nacht van de Poëzie. Het festival wordt georganiseerd door Het Literatuurhuis.

publiek bij literatuurfestival ILFU
Foto: Michael Kooren