Skip Navigation Links

Bericht na de vergadering september 2017

September 2017

In de commissievergadering van het K.F. Hein Fonds in september is besloten om aan 15 maatschappelijke, natuur- en culturele projecten een financiële bijdrage toe te kennen. Hieronder drie voorbeelden van projecten die een bijdrage ontvangen.

Kamp Amersfoort ontvangt een bijdrage voor de uitbreiding van het bezoekerscentrum. Het Kamp staat voor erfgoed dat aantoont dat democratie en mensenrechten, vrede en veiligheid, sociale cohesie en ‘samen’ leven geen vanzelfsprekendheid zijn. De geschiedenis van dit kamp als doorgangskamp voor circa 35.000 gevangenen in de Tweede Wereldoorlog maakt dit duidelijk. Er komt een nieuw paviljoen met een vaste tentoonstelling, wisseltentoonstellingen en uitbreiding van educatieve programma's. Meer informatie op de website van Kamp Amersfoort.

sfeerbeeld van nieuw te bouwen expositieruimte

Taal doet meer helpt vluchtelingen en andere nieuwkomers Nederlands leren met meer dan 900 vrijwilligers die taalcoach, mentor of voorlezer zijn. Taal doet meer ontvangt een bijdrage voor Café de Wereld, waarin nieuw lesmateriaal ontwikkeld wordt in laagdrempelig NT2, op basis van verhalen die mensen delen over tradities. Tradities uit Nederland en de herkomstlanden van de vluchtelingen worden gedeeld en zo kunnen deelnemers kennismaken en beter Nederlands leren. De verhalen worden geïllustreerd, gebundeld en gebruikt in twee nieuw op te richten Taalcafé 's in de stad. Meer informatie op de website van Taal doet meer of bekijk een filmpje over Taal doet meer.

deelnemer gebruikt educatiemateriaal Taal doet meer

Het Medialab van Bibliotheek Eemland wil kinderen helpen vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben in de 21e eeuw. Dat zijn bijvoorbeeld ict-(basis)vaardigheden, computerlogica, mediawijsheid en informatievaardigheden. Het Medialab ontvangt een bijdrage van het K.F. Hein Fonds om een educatieve escaperoom te maken, waarin schoolklassen deze vaardigheden op een speelse manier kunnen leren. In 60 minuten puzzelen leerlingen zich straks, door samenwerking en problemen op te lossen, naar de ontsnapping uit het spel. Meer informatie op de website van Bibliotheek Eemland.

campagnebeeld Super Sam Escape Room