Skip Navigation Links

Bericht na de vergadering september 2018

Oktober 2018

Oktober 2018

In de commissievergadering van het K.F. Hein Fonds in september is besloten om aan 19 maatschappelijke, natuur- en culturele projecten een financiële bijdrage toe te kennen. Hieronder drie voorbeelden van die projecten.

Stichting Speelruimte Noordse Park ontvangt een bijdrage voor het vernieuwen van het speelterrein om er een avontuurlijk groen speellandschap van te maken. De speelnatuur zal een aangenaam contrast met de stenige stad worden, zo verwacht de organisatie. Buurtbewoners gaan in samenwerking met professionals zelf de speeltuin opnieuw inrichten. Ook is er hulp van buitenaf. Eind september maakten ruim 80 klussers van civiel bouwbedrijf Van Hattum en Blankevoort een vliegende start met de aanleg. Zij verwijderden de eerste zesduizend tegels. Kinderen lopen nu heerlijk op sokken en blote voeten door het zand.

vrijwilligers klussen in Speeltuin Noordse Park

ZIMIHC ontvangt een bijdrage voor Utrecht Blaast Binnen, dat komend voorjaar op 9 maart 2019  in TivoliVredenburg te horen zal zijn. Op het programma staan optredens van tien muziekverenigingen uit de hele provincie Utrecht en een workshopprogramma met Canadian Brass. De deelnemers aan de workshops treden aan het eind van de dag gezamenlijk op. Onder andere de Koninklijke Harmonie De Bilt, het Koninklijk Zeister Harmonie Gezelschap en Harmonie Orkest Vleuten doen mee. Meer informatie op de website van ZIMIHC.

voeten en instrumenten van Canadian Brass

 

De Tussenvoorziening gaat de Sleep Inn verbouwen. De Sleep Inn bestaat sinds 1986 in de binnenstad en is de eerste en grootste nachtopvang van Utrecht. De nachtopvang wordt intensief gebruikt, zo ook de ruimte waar elke avond circa 60 dak- en thuislozen een maaltijd komen eten. De opvang moet opgeknapt worden, bijvoorbeeld nieuw sanitair, vervangen plafonds, vloerafwerking en schilderwerk. Dak- en thuislozen kampen vaak met meerdere ernstige problemen. Naast nachtopvang wil de Tussenvoorziening voor mensen met minder grote problematiek een 24-uurs opvang bieden waar mensen kunnen werken aan herstel via schuldhulp en dagbesteding.  Meer informatie op de website van de Tussenvoorziening.

slaapzaal in de Sleep Inn