Skip Navigation Links

Locatievoorstelling WAAN speelt in de binnenstad van Utrecht

November 2018

November 2018

Vrijdag 9, zaterdag 10 & zondag 11 november speelt WAAN in het Museumkwartier. WAAN is een intieme voorstelling waarin je nieuwe mensen ontmoet op plekken waar je normaal niet komt met de binnenstad van Utrecht als decor. Deze interactieve voorstelling neemt je mee naar de wereld van mensen die jou laten voelen hoe ze kracht uit een crisis halen.

Over WAAN

WAAN is een interactieve voorstelling die bestaat uit vijf scènes met spel, dans en video. De voorstelling wordt verspreid op verschillende locaties in het Utrechtse Museumkwartier opgevoerd. Vijf krachtige verhalen die raken en op een poëtische manier worden verteld.

Er zijn acteurs, er is een video-installatie en er wordt gedanst. Het Rotterdamse Amenti Collective danst een choreografie van Gil the Grid, bekend van Holland’s Got Talent. Op zijn 23ste raakte hij zelf in een psychose, vlak nadat hij wereldkampioen experimentele dans was geworden.

Museumkwartier

De oude binnenstad van Utrecht vormt het perfecte decor. Als publiek ga je in kleine groepen op avontuur aan de hand van wijkbewoners. Zij nemen je mee langs verschillende bijzondere locaties. Huizen van coproducenten Altrecht ggz en Lister bijvoorbeeld, waar je anders niet zomaar binnenkomt.

Inspiratie

WAAN is een project van De Theaterbeweging, het gezelschap rondom theatermaker Roos Diependaal. Voor WAAN sprak zij met zeven jongvolwassenen die een psychose doormaakten. Hun verhalen waren een inspiratiebron voor de scènes. Diependaal benadert de psychose niet als een ziekte, maar als een worsteling met het bestaan. Iets wat bij het leven hoort dus. “Iedereen maakt wel eens een crisis mee. Een burn-out of een echtscheiding. De ervaring maakt je sterker, toont je hoe je in het leven staat. Dat kan ook het geval zijn met een psychose. Je kunt er krachtiger uitkomen.” 

Voor wie?

WAAN is een voorstelling voor theaterliefhebbers en voor iedereen die interesse heeft in de psychiatrie.

Speeldata
Vrijdag 9 november 19:30
Zaterdag 10 november 13:30 / 19:30
Zondag 11 november 13:30 / 19:30

De voorstelling duurt ca. 2 uur. 

Speellocatie (startpunt)
Altrecht ggz
Lange Nieuwstraat 119, Utrecht

Kaartjes?

Kijk voor kaartverkoop en meer info www.waanvoorstelling.nl.

performers staan in het halfduister in een industriële omgeving

man kijkt door beslagen glas met daarop het woord 'ik' in spiegelbeeld

performers staan achter elkaar en bewegen armen

performers of bezoekers zitten in een kring in het grasFotografie: Igor Corbeau