Onze nieuwe bibliotheek al gezien?

De bibliotheek in ons kantoor aan de Utrechtse Maliesingel is in een nieuw jasje gestoken. Het resultaat is een moderne en open ruimte, waar meer te doen is dan in boeken snuffelen of vergaderen. Workshops, optredens en masterclasses; de ruimte is op allerlei manieren te gebruiken. Door het K.F. Hein Fonds zelf, én door anderen.

De antieke tafels en chesterfields die hier vroeger stonden, gaven de oude bibliotheek een fraai en klassiek aanzien – maar maakten die ook krap. ‘Bij kamerconcerten gingen de strijkstokken rakelings langs de kroonluchters, vertelt directeur Quinten Peelen. ‘Omdat we hier steeds meer organiseren, moést er iets gebeuren. We wilden een multifunctionele ruimte voor onszelf en voor anderen: om mensen samen te brengen en kennis te delen.’

De interieurarchitecten van Void maakten het stijlvolle, eigentijdse ontwerp. Met behoud van oorspronkelijke kasten en de kunstcollectie, maar ook met moderne, flexibel inzetbare meubels. ‘In een handomdraai maken we de ruimte geschikt voor een workshop, receptie of concert. En de prachtige houten bar, door kunstenaar Mira Nasruddin gemaakt van een esdoorn die ooit nabij het Domplein stond, is een echte eyecatcher.’

De bieb heeft de vuurdoop inmiddels al doorstaan. Op de Open Monumentendag van 8 september trad de virtuoze harpist César Secundino er driemaal in op. Zijn grote harp had alle ruimte, net als het overweldigde publiek. ‘Dit soort dingen gaan we veel vaker organiseren’, vertelt Peelen. ‘Ook is de ruimte beschikbaar voor anderen. Vergaderen, borrelen of lezingen houden; we heten u graag welkom in onze bibliotheek.’

Wilt u de bibliotheek met eigen ogen bewonderen? Houd dan onze social media in de gaten. Evenementen kondigen we daarin aan.

presentatie in de bibliotheek tijdens workshop
Workshop crowdfunding in de bibliotheek, oktober 2018

 

publiek volgt de workshop crowdfunding
Workshop crowdfunding in de bibliotheek, oktober 2018

 

gasten praten na de workshop
Napraten na afloop van de workshop crowdfunding, oktober 2018

Fotografie: Billie-Jo Krul