Skip Navigation Links

Reisstipendium voor ontwikkeling kunstenaars in het buitenland

Juli 2021

In het kort

Met dit reisstipendium wil de kunstcommissie kunstenaars in de provincie Utrecht ondersteunen en aanmoedigen in hun artistieke ontwikkeling, waarbij het buitenlandbezoek een belangrijke rol speelt. Het reisstipendium is bedoeld als bijdrage in de financiering van een reis naar of residentie in het buitenland in het kader van de artistieke ontwikkeling van de kunstenaar of vormgever. Centrale vraag is de meerwaarde en impact die het bezoek kan hebben voor de kunstenaar.  Het reisstipendium kan maximaal 50% van de kosten dekken, de overige 50% dient de kunstenaar of vormgever uit andere bronnen te financieren.

Voor wie?

De regeling is bedoeld voor professionele (beeldende) kunstenaars en vormgevers werkzaam en/of woonachtig in de provincie Utrecht. Het reisstipendium staat open voor beeldend kunstenaars en vormgevers in alle disciplines en in alle stadia van hun carrière. Het reisstipendium is niet aan te vragen door bachelorstudenten aan een kunstacademie. De regeling staat alleen open voor individuele kunstenaars of vormgevers (niet voor duo’s of trio’s).

Voor wat?

Aanvragen kunnen uiteenlopende vormen hebben: van residenties tot studiereizen en retraites. Het reisstipendium is daarmee vooral proces- en niet zozeer prestatiegericht: het gaat om ontwikkeling en verdieping, niet per se om een product (nieuw werk) of presentatie (tentoonstelling).

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina met informatie over het Reisstipendium.

logo Reisstipendium 21