Skip Navigation Links

Utrechtse fondsen lanceren fondsenzoeker

Januari 2020

Musea, hulpverleners, studenten, mensen met groene vingers, buurtcomités en andere initiatiefnemers opgelet! De Utrechtse fondsen lanceren een website waar op één plek te vinden is welke fondsen in Utrecht passen bij een project of financiële nood. 22 Utrechtse fondsen hebben de handen ineengeslagen en hebben de website www.fondsenutrecht.nl gelanceerd.

De website is een online fondsenzoeker, die het voor aanvragers in de stad en provincie Utrecht overzichtelijker maakt welke fondsen het beste passen bij je (potentiële) aanvraag. Fondsen zijn ingedeeld in vier domeinen: Kunst & Cultuur; Mens, Zorg & Maatschappij; Natuur, Milieu & Duurzaamheid en Individuele Nood & Studie. Door het gezamenlijk initiatief van de fondsen is deze informatie nu voor het eerst bijeengebracht en toegankelijk gemaakt.

Utrechtse Fondsenzoeker

Door verschillende kenmerken in te vullen geeft de fondsenzoeker een overzicht van de fondsen die het beste bij de aanvraag passen. Er kan geselecteerd worden op categorie, maar je kan ook meer criteria aangeven waardoor er een selectie wordt gemaakt van fondsen die voldoen aan de opgegeven criteria.

Toegankelijker

22 Utrechtse vermogensfondsen die gevestigd en actief zijn in de regio Utrecht hebben dit initiatief in gang gezet. Peter Pennekamp, voorzitter van het Utrechtse Fondsen Overleg “Voor aanvragers willen wij het overzicht van beschikbare fondsen zo inzichtelijk mogelijk maken. Met deze website kunnen organisaties, initiatiefnemers en hulpverleners beter hun weg vinden in Utrechts fondsenland. Het overzicht is echter geen garantie dat een subsidie of gift ook wordt toegezegd door de fondsen die in het resultatenoverzicht getoond worden. Daarvoor moet altijd een aanvraag worden ingediend bij het fonds zelf.”

tekstbeeld: Utrechtse Fondsenzoeker www.fondsenutrecht.nl