Skip Navigation Links

Oproep K.F. Hein Stipendium 2024

Het K.F. Hein Fonds roept beeldend kunstenaars en ontwerpers uit de provincie Utrecht op zich in te schrijven voor het K.F. Hein Stipendium.

Lees meer over Oproep K.F. Hein Stipendium 2024

Anna Kesler nieuwe directeur van het K.F. Hein Fonds

Het bestuur van het K.F. Hein Fonds heeft Anna Kesler benoemd tot nieuwe directeur. Zij volgt Quinten Peelen op die tot 1 februari 2024 directeur van het fonds is. Anna Kesler was de afgelopen vijf jaar als MT-lid verbonden aan het Centraal Museum Utrecht, waar ze als hoofd development en filantropie verantwoordelijk was voor de fondsenwerving van het museum. Zij begint op 1 maart 2024.

Lees meer over Anna Kesler nieuwe directeur van het K.F. Hein Fonds

De genomineerden voor de K.F. Hein Stimuleringsprijs 23/24 zijn bekend!

Het K.F. Hein Fonds heeft de Stimuleringsprijs in het leven geroepen en reikt deze in 2024 voor de twaalfde keer uit. De prijs wordt door de Commissie K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden uitgereikt. Met de prijs wil het K.F. Hein Fonds sociaal-maatschappelijke ideeën stimuleren, waarmee een ontwikkeling in beweging gezet kan worden. De ideeën worden vertaald naar projecten en zijn binnen 10 maanden realiseerbaar in 2024. Begin 2025 worden de resultaten gepresenteerd. Voor de Stimuleringsprijs riep het K.F. Hein Fonds in september organisaties op om creatieve en innovatieve ideeën in te zenden.

Lees meer over De genomineerden voor de K.F. Hein Stimuleringsprijs 23/24 zijn bekend!

Denise Kehoe blikt terug op haar residentie bij Het Groene Huis

De afgelopen maanden werkte de Iers-Utrechtse kunstenaar Denise Kehoe in Het Groene Huis in Amersfoort. Op deze plek, middenin het groen, verdiepte zij zich in de relatie tussen kunst, ecologie en duurzaamheid. Onlangs sloot ze haar residentie af. In dit interview blikt Denise blikt terug op deze periode.

Lees meer over Denise Kehoe blikt terug op haar residentie bij Het Groene Huis

Munir de Vries maakt houtsculptuur voor sportcomplex Amerena

De afgelopen maanden werkte kunstenaar Munir de Vries aan ‘Motion’, een houten sculptuur voor in de hal van sportcomplex Amerena in Amersfoort. Dit in het kader van onze Kunstopdracht op locatie, waarbij onze kunstcommissie een kunstenaar de opdracht geeft om een project uit te voeren op een bijzondere plek in de provincie Utrecht.

Lees meer over Munir de Vries maakt houtsculptuur voor sportcomplex Amerena

Kunst & Monumenten: het werk 'dragen' van Lobke Roenhorst

Lobke Roenhorst maakte in opdracht een kunstwerk voor de locatie Achter de Dom 14. De opdracht is de eerste in de serie ‘Kunst & Monumenten’, waarbij onze kunstcommissie afstudeerders...

Lees meer over Kunst & Monumenten: het werk 'dragen' van Lobke Roenhorst

Boekpresentatie: 'Wat in stenen wordt bewaard'

Het boek ‘Wat in stenen wordt bewaard’ brengt 5 bijzondere Utrechtse bouwwerken samen, het trotse bezit van het K.F. Hein Fonds Monumenten. Ter gelegenheid van het 5e jubileum van ons monumentenfonds vroegen wij 5 Utrechtse schrijvers en 5 Utrechtse illustratoren zich te laten inspireren door deze gebouwen.

Lees meer over Boekpresentatie: 'Wat in stenen wordt bewaard'

Het Bevrijdingsfestival Utrecht kan toch doorgaan

Het Bevrijdingsfestival Utrecht kan toch doorgaan. Ons fonds staat garant voor het festival, samen met bierbrouwer Grolsch. De steun is een gezamenlijke inzet naast de extra bijdrage van de gemeente Utrecht en provincie Utrecht van ieder 50.000 euro eerder dit jaar.

Lees meer over Het Bevrijdingsfestival Utrecht kan toch doorgaan

Natalia Boorsma, Davey Driessen en Maxime Klerkx winnen Find, Fund, Film

Dit jaar stuurden maar liefst 22 afstudeerstudenten van HKU Media hun crowdfunding plannen in voor alweer de vijfde editie van ‘Find, Fund, Film’. De winnaars ontvangen een matchingsbijdrage van het K.F. Hein Fonds voor hun crowdfundingscampagne én intensieve begeleiding van voordekunst tijdens hun campagne en erna.

Lees meer over Natalia Boorsma, Davey Driessen en Maxime Klerkx winnen Find, Fund, Film

Open Call: Travel grant for the development of artists and designers abroad

With this travel grant the arts committee aims to support and encourage artists and designers in the province of Utrecht in their artistic development by enabling a journey.

Lees meer over Open Call: Travel grant for the development of artists and designers abroad

Cyanne van den Houten wint K.F. Hein Stipendium 2022

De Utrechtse beeldend kunstenaar en vormgever Cyanne van den Houten (hen/haar) heeft met diens onderzoeksvoorstel onder de titel WLAN PRAXIS het K.F. Hein Stipendium 2022 gewonnen.

Lees meer over Cyanne van den Houten wint K.F. Hein Stipendium 2022

Afscheidsinterview Ariane de Ranitz

Kunsthistoricus, aanjager van de Inktspotprijs en – tot voor kort – gewaardeerd bestuursvoorzitter van K.F. Hein Fonds Monumenten. De laatste functie legde Ariane de Ranitz onlangs neer. We zijn enorm dankbaar voor haar jarenlange bijdrage, en met plezier laten we haar nog een keer aan het woord.

Lees meer over Afscheidsinterview Ariane de Ranitz

Utrecht heeft er een nieuwe (museum)tuin bij!

Bij het begin van de zomer - op de langste dag van het jaar - opende museum en sterrenwacht Sonnenborgh een nieuwe museumtuin op het bolwerk. In de tuin is de rijke geschiedenis van Sonnenborgh zichtbaar gemaakt. Utrecht heeft er hiermee een museale tuin bij, met een prachtig uitzicht op de Maliesingel en het Zocherplantsoen.

Lees meer over Utrecht heeft er een nieuwe (museum)tuin bij!

Het Rampjaar 1672

In 2022 is het precies 350 jaar geleden dat het Rampjaar (1672 – 1673) plaatsvond. In dat jaar werd Nederland van alle kanten aangevallen door een alliantie van Fransen, Duitsers en Engelsen onder leiding van koning Lodewijk XIV. Overal in Nederland waren de gevolgen van die invasie voelbaar, ook in de provincie Utrecht. In het kader van het Rampjaar 1672 hebben wij een aantal projecten gesteund die stil staan bij deze periode. We lichten er een paar uit:

Lees meer over Het Rampjaar 1672

Genomineerden K.F. Hein Stipendium 2022

In januari opende de inschrijving voor de vierde editie van het K.F. Hein Stipendium. Uit de 95 inzendingen zijn vijf kunstenaars genomineerd voor het stipendium. Zij kregen de kans hun onderzoeksvoorstel verder uit te werken en te verdiepen. Op 22 september zal bekend worden gemaakt wie van hen het stipendium wint.

Lees meer over Genomineerden K.F. Hein Stipendium 2022

Sybren Ypma, Isa Skolnik en Youri Smaal winnen Find, Fund, Film

Dit jaar stuurden maar liefst 25 afstudeerstudenten van HKU Media hun crowdfunding plannen in voor alweer de vierde editie van ‘Find, Fund, Film’. De winnaars ontvangen een matchingsbijdrage van het K.F. Hein Fonds voor hun crowdfundingscampagne én intensieve begeleiding van voordekunst tijdens hun campagne en erna.

Lees meer over Sybren Ypma, Isa Skolnik en Youri Smaal winnen Find, Fund, Film