Skip Navigation Links

Genomineerden K.F. Hein Stipendium 2024

In januari opende de inschrijving voor de zevende editie van het K.F. Hein Stipendium. Uit de 61 inzendingen zijn vijf kunstenaars genomineerd voor het stipendium. Zij kregen de kans hun onderzoeksidee verder uit te werken en te verdiepen. Op 7 oktober zal bekend worden gemaakt wie van hen het stipendium wint.

Lees meer over Genomineerden K.F. Hein Stipendium 2024

Stichting Limoenz wint K.F. Hein Stimuleringsprijs 23/24

Stichting Limoenz heeft de K.F. Hein Stimuleringsprijs 23/24 gewonnen. De prijs wordt om het jaar uitgereikt aan organisaties met vernieuwende, sociaal-maatschappelijke ideeën die de positie van kwetsbare groepen in de regio Utrecht verbeteren.  Gistermiddag werden de winnaars bekendgemaakt tijdens de uitreiking in de bibliotheek van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel in Utrecht. Evelien Ribbens, voorzitter van de commissie K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden, overhandigde de prijzen aan de genomineerden. Naast stichting Limoenz vielen ook de drie andere genomineerden Big Friends Utrecht, Common Frames en het Jo Visser fonds in de prijzen.

Lees meer over Stichting Limoenz wint K.F. Hein Stimuleringsprijs 23/24

De genomineerden voor de K.F. Hein Stimuleringsprijs 23/24 zijn bekend!

Het K.F. Hein Fonds heeft de Stimuleringsprijs in het leven geroepen en reikt deze in 2024 voor de twaalfde keer uit. De prijs wordt door de Commissie K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden uitgereikt. Met de prijs wil het K.F. Hein Fonds sociaal-maatschappelijke ideeën stimuleren, waarmee een ontwikkeling in beweging gezet kan worden. De ideeën worden vertaald naar projecten en zijn binnen 10 maanden realiseerbaar in 2024. Begin 2025 worden de resultaten gepresenteerd. Voor de Stimuleringsprijs riep het K.F. Hein Fonds in september organisaties op om creatieve en innovatieve ideeën in te zenden.

Lees meer over De genomineerden voor de K.F. Hein Stimuleringsprijs 23/24 zijn bekend!

Denise Kehoe blikt terug op haar residentie bij Het Groene Huis

De afgelopen maanden werkte de Iers-Utrechtse kunstenaar Denise Kehoe in Het Groene Huis in Amersfoort. Op deze plek, middenin het groen, verdiepte zij zich in de relatie tussen kunst, ecologie en duurzaamheid. Onlangs sloot ze haar residentie af. In dit interview blikt Denise blikt terug op deze periode.

Lees meer over Denise Kehoe blikt terug op haar residentie bij Het Groene Huis

Munir de Vries maakt houtsculptuur voor sportcomplex Amerena

De afgelopen maanden werkte kunstenaar Munir de Vries aan ‘Motion’, een houten sculptuur voor in de hal van sportcomplex Amerena in Amersfoort. Dit in het kader van onze Kunstopdracht op locatie, waarbij onze kunstcommissie een kunstenaar de opdracht geeft om een project uit te voeren op een bijzondere plek in de provincie Utrecht.

Lees meer over Munir de Vries maakt houtsculptuur voor sportcomplex Amerena

Dien je sociaal-maatschappelijke idee in voor de Stimuleringsprijs 2023-2024

De Commissie K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden reikt in 2024 voor de twaalfde keer de Stimuleringsprijs uit. Hiervoor zijn we op zoek naar vernieuwende, sociaal-maatschappelijke ideeën.

Lees meer over Dien je sociaal-maatschappelijke idee in voor de Stimuleringsprijs 2023-2024

Kunst & Monumenten: het werk 'dragen' van Lobke Roenhorst

Lobke Roenhorst maakte in opdracht een kunstwerk voor de locatie Achter de Dom 14. De opdracht is de eerste in de serie ‘Kunst & Monumenten’, waarbij onze kunstcommissie afstudeerders...

Lees meer over Kunst & Monumenten: het werk 'dragen' van Lobke Roenhorst

Roos van Zoelen in het Tuinatelier

Van 1 mei tot 1 augustus werkt beeldend kunstenaar Roos van Zoelen in ons Tuinatelier aan de Maliesingel. In haar werken, de één vol kleur en leven, de ander zacht en verstild, onderzoekt Roos in het tuinatelier hoe de mens zich vertoont aan de buitenwereld. Vier vragen aan Roos.

Lees meer over Roos van Zoelen in het Tuinatelier

Steun voor maatschappelijke initiatieven die mensen in beweging brengen

Mensen de zorg geven die zij nodig hebben en zo goed mogelijk laten meedraaien in de maatschappij, hoe realiseer je dat in een sector waar de kosten oplopen, personeel uitvalt en structureel meer zorg nodig is? Vrienden van Abrona en Ladyfit doen het, mede dankzij de projectondersteuning van het K.F. Hein Fonds.

Lees meer over Steun voor maatschappelijke initiatieven die mensen in beweging brengen

Festival Spoffin en Freedom City maken straatkunst toegankelijk voor iedereen

Straatkunst is in Amersfoort al 45 jaar een begrip. Maar hoe maak je het toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen? En hoe speel je in op belangrijke maatschappelijke thema’s als diversiteit, inclusivie en duurzaamheid? Oprichter Alfred Konijnenbelt vertelt over Festival Spoffin: een vrij toegankelijk festival voor theater, circus en dans in Amersfoort dat steun krijgt van het K.F. Hein Fonds.

Lees meer over Festival Spoffin en Freedom City maken straatkunst toegankelijk voor iedereen

Boekpresentatie: 'Wat in stenen wordt bewaard'

Het boek ‘Wat in stenen wordt bewaard’ brengt 5 bijzondere Utrechtse bouwwerken samen, het trotse bezit van het K.F. Hein Fonds Monumenten. Ter gelegenheid van het 5e jubileum van ons monumentenfonds vroegen wij 5 Utrechtse schrijvers en 5 Utrechtse illustratoren zich te laten inspireren door deze gebouwen.

Lees meer over Boekpresentatie: 'Wat in stenen wordt bewaard'

Natuur en erfgoed dicht bij huis: K.F. Hein Fonds steunt Utrechts Landschap

Utrechts Landschap ontwikkelt, beschermt en beheert natuur en erfgoed dicht bij huis. Saskia van Dockum is sinds eind 2012 directeur bij Utrechts Landschap en vertelt over projecten die het fonds heeft gesteund.

Lees meer over Natuur en erfgoed dicht bij huis: K.F. Hein Fonds steunt Utrechts Landschap

Verborgen tuinen bezoeken op Open Tuinendag Utrecht 1 juli

Op zaterdag 1 juli vindt de twaalfde Open Tuinendag Utrecht plaats en het K.F. Hein Fonds doet weer mee. Deze keer doen 44 particuliere tuinen mee en 11 pandhoven en binnenterrein en en openen meer dan vijftig particuliere tuinen hun poorten voor het publiek.

Lees meer over Verborgen tuinen bezoeken op Open Tuinendag Utrecht 1 juli

We zijn jarig! 85 jaar K.F. Hein Fonds in beweging

In minder dan 85 seconden nemen we je in deze video mee langs prachtige initiatieven die we graag in beweging helpen zetten. Met grote dank aan alle betrokkenen. Gary ‘Duimalot’ Gravenbeek voor de tekst, Raymond Ramdihal die de tekst tot leven bracht en BLIK film voor het maken van de video.

Lees meer over We zijn jarig! 85 jaar K.F. Hein Fonds in beweging

Het Bevrijdingsfestival Utrecht kan toch doorgaan

Het Bevrijdingsfestival Utrecht kan toch doorgaan. Ons fonds staat garant voor het festival, samen met bierbrouwer Grolsch. De steun is een gezamenlijke inzet naast de extra bijdrage van de gemeente Utrecht en provincie Utrecht van ieder 50.000 euro eerder dit jaar.

Lees meer over Het Bevrijdingsfestival Utrecht kan toch doorgaan

Natalia Boorsma, Davey Driessen en Maxime Klerkx winnen Find, Fund, Film

Dit jaar stuurden maar liefst 22 afstudeerstudenten van HKU Media hun crowdfunding plannen in voor alweer de vijfde editie van ‘Find, Fund, Film’. De winnaars ontvangen een matchingsbijdrage van het K.F. Hein Fonds voor hun crowdfundingscampagne én intensieve begeleiding van voordekunst tijdens hun campagne en erna.

Lees meer over Natalia Boorsma, Davey Driessen en Maxime Klerkx winnen Find, Fund, Film

Open Call: Travel grant for the development of artists and designers abroad

With this travel grant the arts committee aims to support and encourage artists and designers in the province of Utrecht in their artistic development by enabling a journey.

Lees meer over Open Call: Travel grant for the development of artists and designers abroad

Cyanne van den Houten wint K.F. Hein Stipendium 2022

De Utrechtse beeldend kunstenaar en vormgever Cyanne van den Houten (hen/haar) heeft met diens onderzoeksvoorstel onder de titel WLAN PRAXIS het K.F. Hein Stipendium 2022 gewonnen.

Lees meer over Cyanne van den Houten wint K.F. Hein Stipendium 2022

Afscheidsinterview Ariane de Ranitz

Kunsthistoricus, aanjager van de Inktspotprijs en – tot voor kort – gewaardeerd bestuursvoorzitter van K.F. Hein Fonds Monumenten. De laatste functie legde Ariane de Ranitz onlangs neer. We zijn enorm dankbaar voor haar jarenlange bijdrage, en met plezier laten we haar nog een keer aan het woord.

Lees meer over Afscheidsinterview Ariane de Ranitz

Utrecht heeft er een nieuwe (museum)tuin bij!

Bij het begin van de zomer - op de langste dag van het jaar - opende museum en sterrenwacht Sonnenborgh een nieuwe museumtuin op het bolwerk. In de tuin is de rijke geschiedenis van Sonnenborgh zichtbaar gemaakt. Utrecht heeft er hiermee een museale tuin bij, met een prachtig uitzicht op de Maliesingel en het Zocherplantsoen.

Lees meer over Utrecht heeft er een nieuwe (museum)tuin bij!

Het Rampjaar 1672

In 2022 is het precies 350 jaar geleden dat het Rampjaar (1672 – 1673) plaatsvond. In dat jaar werd Nederland van alle kanten aangevallen door een alliantie van Fransen, Duitsers en Engelsen onder leiding van koning Lodewijk XIV. Overal in Nederland waren de gevolgen van die invasie voelbaar, ook in de provincie Utrecht. In het kader van het Rampjaar 1672 hebben wij een aantal projecten gesteund die stil staan bij deze periode. We lichten er een paar uit:

Lees meer over Het Rampjaar 1672

Genomineerden K.F. Hein Stipendium 2022

In januari opende de inschrijving voor de vierde editie van het K.F. Hein Stipendium. Uit de 95 inzendingen zijn vijf kunstenaars genomineerd voor het stipendium. Zij kregen de kans hun onderzoeksvoorstel verder uit te werken en te verdiepen. Op 22 september zal bekend worden gemaakt wie van hen het stipendium wint.

Lees meer over Genomineerden K.F. Hein Stipendium 2022

Sybren Ypma, Isa Skolnik en Youri Smaal winnen Find, Fund, Film

Dit jaar stuurden maar liefst 25 afstudeerstudenten van HKU Media hun crowdfunding plannen in voor alweer de vierde editie van ‘Find, Fund, Film’. De winnaars ontvangen een matchingsbijdrage van het K.F. Hein Fonds voor hun crowdfundingscampagne én intensieve begeleiding van voordekunst tijdens hun campagne en erna.

Lees meer over Sybren Ypma, Isa Skolnik en Youri Smaal winnen Find, Fund, Film

Genomineerden K.F. Hein Stimuleringsprijs 21/22

De genomineerden voor de K.F. Hein Stimuleringsprijs 21/22 zijn bekend!

Lees meer over Genomineerden K.F. Hein Stimuleringsprijs 21/22