Skip Navigation Links

Dwalen door de tuin    

Soms begint een verhaal bij wat je ziet, soms bij wat je leest. Een bijzondere vorm of kleur, het feit dat iets overal opduikt of onverwachte informatie. Dwalend door de tuin geldt dat ook voor Jasper Zijlstra en Jeroen Verschoor.

Lees meer over Dwalen door de tuin    

De K.F. Hein Stimuleringsprijs: impact maken voor jongeren

Tot en met 16 november kunnen organisaties plannen indienen voor de K.F. Hein Stimuleringsprijs. Zelfredzaamheid van jongeren staat hierbij centraal. Juryleden Jacques Happe en Salim Benali vertellen over de vernieuwde prijs en hun hoge verwachtingen.

Lees meer over De K.F. Hein Stimuleringsprijs: impact maken voor jongeren

Verdiepende training: Succesvolle fondsaanvraag schrijven

Heb je een projectidee waarmee je aan de slag wilt om een goed projectplan te schrijven dat leidt tot een succesvolle fondsaanvraag? In vier dagdelen leer je hier in deze training meer over.

Lees meer over Verdiepende training: Succesvolle fondsaanvraag schrijven

Janneke Kornet in het Tuinatelier

Sinds 1 augustus werkt Janneke Kornet in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel. Janneke is beeldend kunstenaar en onderzoekt vanuit het atelier de relatie tussen mensen en planten. Drie vragen aan Janneke.

Lees meer over Janneke Kornet in het Tuinatelier

Terugkomst van de Vikingen

Over de Kromme Rijn sluipt een schip richting Dorestad. Aan boord geen handelswaar, maar tot de tanden gewapende Vikingen.

Lees meer over Terugkomst van de Vikingen

Echo uit de tbs

In haar nieuwste film neemt documentairemaker Ingrid Kamerling je mee naar een tbs-kliniek. Een kijkje in zo’n kliniek is al fascinerend, maar bij de Utrechtse Van der Hoeven Kliniek werken ze ook nog aan iets opmerkelijks: een theatervoorstelling waarin patiënten, hulpverleners én bewoners acteren.

Lees meer over Echo uit de tbs

Vloeiend vloerkleed

De kunstcommissie van het K.F. Hein Fonds nodigde drie makers uit om een schetsontwerp te maken voor een vloerkleed. Bestemming: de werkkamer van het fonds zelf. Het winnende ontwerp van illustrator Samira Charroud is inmiddels vervaardigd in Casablanca, en geïnstalleerd in Utrecht.

Lees meer over Vloeiend vloerkleed

Niet maaien maar zaaien

Hoe maak je een stad groener, terwijl je het gras juist weghaalt? Voor het antwoord praten we met Josien van Harten, innovatiemanager van beroep en daarnaast oprichter van Bloeiend Nieuwegein.

Lees meer over Niet maaien maar zaaien

Onthulling Kunstparticipatieproject bij UMC Utrecht

Op vrijdag 24 september onthulde beeldend kunstenaar Sarah McLacken het kunstwerk ‘Looking into Connections’ dat zij maakte voor het UMC Utrecht.

Lees meer over Onthulling Kunstparticipatieproject bij UMC Utrecht

Vacature Stichting K.F. Hein Fonds Monumenten

De Stichting K.F. Hein Fonds Monumenten zoekt twee nieuwe bestuursleden. De Stichting richt zich op de restauratie en verhuur van beeldbepalende panden in de regio Utrecht.

Lees meer over Vacature Stichting K.F. Hein Fonds Monumenten

Nieuwe workshops crowdfunding

Samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht nodigt het K.F. Hein Fonds alle Utrechtse cultuurorganisaties uit voor een interactieve workshop crowdfunding.

Lees meer over Nieuwe workshops crowdfunding

Oproep Stimuleringsprijs 21/22: zelfredzaamheid jongeren

Heeft jouw organisatie een goed idee dat bijdraagt aan de zelfredzaamheid van jongeren? Voor de K.F. Hein Stimuleringsprijs zijn wij op zoek naar creatieve en innovatieve ideeën die focussen op de vraag hoe jongeren zichzelf en elkaar kunnen versterken en impact kunnen hebben.

Lees meer over Oproep Stimuleringsprijs 21/22: zelfredzaamheid jongeren

Inspiratiesessie crowdfunding en campagne voeren

Op donderdag 23 september van 19:00-21:00 uur organiseert het K.F. Hein Fonds in samenwerking met Voor je Buurt een gratis online inspiratiesessie, waarin we je graag meer over crowdfunding en campagne voeren vertellen.

Lees meer over Inspiratiesessie crowdfunding en campagne voeren

Vacature kunstcommissie K.F. Hein Fonds

Het K.F. Hein Fonds zoekt per eind 2021 een nieuw kunstcommissielid. Het nieuwe lid is autonoom beeldend kunstenaar, woont of werkt in de provincie Utrecht en heeft een relevant netwerk in de provincie Utrecht.

Lees meer over Vacature kunstcommissie K.F. Hein Fonds

Workshops gevorderd vrijwilligersbeleid

In een tweedelig middagprogramma leer je over de zes bouwstenen van vrijwilligersbeleid om vrijwilligers te binden en te boeien en leer je hoe je een beleidsplan voor je vrijwilligersorganisatie maakt.

Lees meer over Workshops gevorderd vrijwilligersbeleid

Workshop Succesvolle fondsaanvraag schrijven; hoe doe je dat?

Wat komt er kijken bij het schrijven van een succesvolle fondsaanvraag voor jouw project? Samen met Vrijwilligerscentrales Utrecht en Zeist organiseren we op 30 september een online workshop.

Lees meer over Workshop Succesvolle fondsaanvraag schrijven; hoe doe je dat?

Reisstipendium voor ontwikkeling kunstenaars in het buitenland

Het K.F. Hein Fonds roept beeldend kunstenaars en vormgevers in de provincie Utrecht op om een plan in te zenden voor het Reisstipendium.

Lees meer over Reisstipendium voor ontwikkeling kunstenaars in het buitenland

Maarten Dekker in het tuinatelier

Sinds 1 mei werkt Maarten Dekker in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel. Maarten is beeldend kunstenaar en gebruikt het atelier om te experimenteren, visueel en materieel. Drie vragen aan Maarten.

Lees meer over Maarten Dekker in het tuinatelier

Op de Anne Frankschool krijg je energie van topografie

‘Sahara!’ klinkt er uit de muur van de Anne Frankschool in de Utrechtse wijk Transwijk. Een leerling trapt driftig op de crosstrainer.

Lees meer over Op de Anne Frankschool krijg je energie van topografie

Het beste begin voor baby’s

Een zorgeloos begin voor je baby. Iedere aanstaande ouder droomt ervan, maar toch lukt het één op de dertien jonge gezinnen in Nederland niet door geldgebrek. Stichting Babyspullen helpt.

Lees meer over Het beste begin voor baby’s

Utrechtse kerken als muziekpodium

Van Jacobikerk tot Geertekerk: de Utrechtse binnenstad staat vol bijzonder religieus erfgoed. Maar hoe laat je bewoners en toeristen daar op een leuke manier mee kennismaken?

Lees meer over Utrechtse kerken als muziekpodium

Ruimte voor mooie verhalen

Al zeven jaar geeft ROSE Stories een podium aan alle verhalen die gehoord mogen worden. Of liever: die gehoord móéten worden. Verhalen van nieuwe makers die iets belangrijks te vertellen hebben.

Lees meer over Ruimte voor mooie verhalen

Kunstparticipatieproject - Blog #3 Sarah McLacken

De afgelopen negen maanden heb ik me laten inspireren door de vele verschillende mensen die werken en studeren in het UMC Utrecht. Met hun input heb ik een kunstwerk ontwikkeld voor één van de onderwijsgebouwen.

Lees meer over Kunstparticipatieproject - Blog #3 Sarah McLacken

Open Tuinendag 2021

Op zaterdag 26 juni 2021 vindt de tiende Open Tuinendag Utrecht plaats en het K.F. Hein Fonds doet weer mee. Onze tuin aan de Maliesingel 28 is, met een passe-partout, te bezoeken.

Lees meer over Open Tuinendag 2021

Een zacht bed voor drie

Sommige dingen krijgen pas echt waarde als je ze niet meer kunt veroorloven. Een bank. Een bed. Een tafel en een kast. Eenvoudige zaken, maar broodnodig.

Lees meer over Een zacht bed voor drie

Klaar voor de nieuwe start

Vijfentwintig jaar Vechtstreekmuseum. Dat moest groots gevierd worden, vorig jaar. Maar door het coronavirus liep alles anders. Lees hier wat ze voor u in petto hebben, als de deuren weer open mogen.

Lees meer over Klaar voor de nieuwe start

Sterker met elke stap

Altijd voor anderen zorgen, maar jezelf vergeten. Voor veel vrouwen is het een herkenbaar probleem. Vrouwensportvereniging Ladyfit startte daarom ‘Kom op, we doen het samen’.

Lees meer over Sterker met elke stap

Het behoud van de botter

Vroeger waren ze van levensbelang. Nu is het noodzaak dat botters niet zélf ten onder gaan. Daar dragen wij graag een steentje – of beter een paar stevige planken – aan bij.

Lees meer over Het behoud van de botter

Joyce Overheul in het tuinatelier

Sinds 1 februari werkt Joyce Overheul in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel. Joyce werkt aan een serie werken in textiel over giftige en fragiele mannelijkheid. Drie vragen aan Joyce.

Lees meer over Joyce Overheul in het tuinatelier

Workshops startend vrijwilligersbeleid

Wilt u weten hoe u vrijwilligers vindt en bindt aan uw vrijwilligersorganisatie? Volg dan de tweedelige online workshopreeks.

Lees meer over Workshops startend vrijwilligersbeleid

Kunstparticipatieproject - Blog #2 Sarah McLacken

In Sarah's tweede blog vertelt ze over haar fascinatie voor de relatie tussen dokters en patiënten en alles wat daarmee te maken heeft. Online meetings met studenten, professors en medewerkers inspireren haar.

Lees meer over Kunstparticipatieproject - Blog #2 Sarah McLacken

Verdiepende workshops crowdfunding en campagne voeren

Wilt u aan de slag gaan met het opzetten van een campagne voor uw initiatief? In samenwerking met Voor je Buurt organiseren wij de tweedelige online verdiepende training crowdfunding en campagne voeren.

Lees meer over Verdiepende workshops crowdfunding en campagne voeren

Blog #1 Jaya Pelupessy

In september 2020 won Jaya Pelupessy het K.F. Hein Stipendium met zijn onderzoeksvoorstel 'Manufactured Manual'. Een halfjaar later vertelt hij in dit blog over hoe zijn onderzoek nu gaat.

Lees meer over Blog #1 Jaya Pelupessy

Vrijwilligers in het zonnetje!

Met de Waarderingsregeling Vrijwilligers kunnen vrijwilligersinitiatieven in de provincie Utrecht een financiële bijdrage aanvragen om hun vrijwilligers in 2021 te bedanken met een passend cadeautje.

Lees meer over Vrijwilligers in het zonnetje!

Rosa Meijer en Stijn van Gorkum winnen Find, Fund, Film III

De winnaars van de derde editie van Find, Fund, Film zijn bekend. Stijn van Gorkum won met zijn film Een hond die huilt en Rosa Meijer met haar film De Fantast.

Lees meer over Rosa Meijer en Stijn van Gorkum winnen Find, Fund, Film III

Gratis inspiratiesessie crowdfunding en campagne voeren

Op donderdag 25 maart van 10:00-12:00 uur organiseert het K.F. Hein Fonds in samenwerking met Voor je Buurt een gratis online inspiratiesessie, waarin we u graag meer over crowdfunding en campagne voeren vertellen.

Lees meer over Gratis inspiratiesessie crowdfunding en campagne voeren

Duurzaamheid en het K.F. Hein Fonds

Duurzaamheid is belangrijk in al ons doen en laten: we willen de wereld mooier, groener en gezonder achterlaten voor volgende generaties. Dat geldt zeker voor het K.F. Hein Fonds.

Lees meer over Duurzaamheid en het K.F. Hein Fonds

‘Wij worden de eerste groene brigade van Nederland’

Oranje boten, gele jassen. Op het water en aan wal zie je de Utrechtse Reddingsbrigade al van verre aankomen. Maar goed ook, want hóren doe je ze niet meer. ‘Dit past bij onze duurzame strategie.’

Lees meer over ‘Wij worden de eerste groene brigade van Nederland’

Migratiemusical verbindt generaties

De emigratie generatie is een organisatie die kinderen verbindt met ouderen die naar Nederland zijn geëmigreerd. Uit alle hoeken van de wereld. Hun ontmoetingen leveren waardevolle indrukken op, die sinds kort zelfs als musical tot uiting komen.

Lees meer over Migratiemusical verbindt generaties

Slimpact tegen schuld

‘In de afgelopen vijf jaar namen schulden onder jongeren met 70% toe’, vertelt Catharina van der Meer, vestigingsmanager van STAD Utrecht. Zij begeleidde de stagiaires van STAD bij het project Slimpact: Jongeren & Schuldpreventie.

Lees meer over Slimpact tegen schuld

Open oproep residency Botanische Tuinen Utrecht

Het K.F. Hein Fonds en de Botanische Tuinen Utrecht roepen kunstenaars en vormgevers van diverse disciplines uit de provincie Utrecht op zich aan te melden voor een residency bij de Botanische Tuinen Utrecht.

Lees meer over Open oproep residency Botanische Tuinen Utrecht

In Memoriam Ingmar Baas (1948-2021)

Wij zijn heel verdrietig en aangedaan door het overlijden van ons bestuurslid Ingmar Baas. Wij herinneren Ingmar als een buitengewoon aardige en betrokken man met een groot hart.

Lees meer over In Memoriam Ingmar Baas (1948-2021)

Eindevenement Slimpact: Jongeren en Schuldpreventie

Op 8 december 2020 is het traject 'SLIMPACT: Jongeren en Schuldpreventie' feestelijk afgesloten in TivoliVredenburg in Utrecht. In deze aftermovie blikken we terug op een inspirerend project en samenwerking.

Lees meer over Eindevenement Slimpact: Jongeren en Schuldpreventie

Kerstvakantie

Van woensdag 23 december tot en met vrijdag 1 januari is het kantoor van het K.F. Hein Fonds gesloten voor de kerstvakantie. Wij danken al onze partners heel hartelijk voor de samenwerking en zien uit naar mooie nieuwe samenwerkingen in 2020!

Lees meer over Kerstvakantie

Kunstparticipatieproject - Blog #1 Sarah McLacken

Dankzij het K.F. Hein Fonds en het UMC Utrecht heb ik de kans gekregen om een nieuw kunstwerk te maken voor het A.A. Hijmans van den Berghgebouw. Dit is het eerste blog over het maakproces.

Lees meer over Kunstparticipatieproject - Blog #1 Sarah McLacken

Innovatief idee? Pitch het bij CIPU voor 1 februari

Culturele en creatieve organisaties uit de provincie Utrecht kunnen weer een innovatief idee indienen bij het Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht! Tot 1 februari 2021 kun je je idee pitchen in een video. 

Lees meer over Innovatief idee? Pitch het bij CIPU voor 1 februari

A letter from a free man

In het trappenhuis van Het Utrechts Archief is sinds kort een bijzondere sculptuur te bewonderen: het kunstwerk ‘A letter from a free man’ van Matea Bakula.

Lees meer over A letter from a free man

Hart voor hergebruik

In 2020 maken zes kunstenaars/ontwerpers een vlag voor de gevel van het K.F. Hein Fonds. De zesde vlag is van Jorien Kooistra. Zij werd voorgedragen door Marie-José Wessels.

Lees meer over Hart voor hergebruik

Update SLIMPACT Jongeren & Schuldpreventie

De afgelopen maanden zijn de jongeren van STAD druk geweest met het SLIMPACT traject Jongeren & Schuldpreventie waarin ze projecten bedenken om dit grote maatschappelijke probleem aan te pakken en onder de aandacht te brengen.

Lees meer over Update SLIMPACT Jongeren & Schuldpreventie

SPRING in Autumn XXXL

Van 28 oktober t/m 15 november vindt een uitzonderlijke editie plaats van SPRING in Autumn, getiteld SPRING in Autumn XXXL - Extended, Extraordinary, Exhilarating. Live.

Lees meer over SPRING in Autumn XXXL

Jongeren aan de knoppen: hoe voorkom je schulden?

Het K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden bestaat dit jaar 25 jaar en viert dat door een maatschappelijk en actueel thema onder de aandacht te brengen, namelijk: Jongeren en Schulden.

Lees meer over Jongeren aan de knoppen: hoe voorkom je schulden?

Experiment baart kunst

Juist in turbulente tijden is ruimte voor experiment en innovatie essentieel. Zo ontstaan kansen uit crises. Dat is de visie van de initiatiefnemers van het Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht.

Lees meer over Experiment baart kunst

Een teken aan de wand

Meer natuur in de wijk? Sociale verbinding? Elkaars mogelijkheden en talenten inzetten? We weten allemaal dat het belangrijk is, maar wijzen al snel naar anderen om er iets aan te doen. Niet Kerstin Steinhart.

Lees meer over Een teken aan de wand

Nood breekt barrières

Aanwezige noodhulp onbenut laten. Dat is natuurlijk zonde. ‘Toch gebeurt het meer dan we zouden willen’, vertelt Jora Wolterink, projectleider van het fondsenproject van de Armoedecoalitie.

Lees meer over Nood breekt barrières

Utrechtse cultuursector werkt met PACT Utrecht aan meer diversiteit en inclusie

Kunst is voor iedereen. Toch voelen veel stadsgenoten zich niet thuis bij culture instellingen. Dat moet anders, vindt de Utrechtse cultuursector.

Lees meer over Utrechtse cultuursector werkt met PACT Utrecht aan meer diversiteit en inclusie

Social design verbindt binnen- en buitenwereld

Als je ernstig verstandelijk of fysiek beperkt bent, is het moeilijk om contact te maken met je omgeving. Je belevingswereld is daardoor klein. Om hier verandering in te brengen, gebeurt er iets bijzonders bij een zorginstelling in Woudenberg.

Lees meer over Social design verbindt binnen- en buitenwereld

Jaya Pelupessy wint K.F. Hein Stipendium 2020

De Utrechtse fotograaf Jaya Pelupessy heeft met zijn onderzoeksvoorstel onder de titel ‘Manufactured Manual’ het K.F. Hein Stipendium 2020 gewonnen. Het K.F. Hein Stipendium bestaat uit € 20.000 en een tentoonstelling in het Centraal Museum over een jaar.

Lees meer over Jaya Pelupessy wint K.F. Hein Stipendium 2020

Kunstparticipatieproject bij De Hoogstraat onthuld

Op dinsdag 8 september onthulde fotograaf Laura van Erp het kunstwerk ‘In Motion’ dat zij maakte voor De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht, in het kader van het kunstparticipatieproject van het K.F. Hein Fonds.

Lees meer over Kunstparticipatieproject bij De Hoogstraat onthuld

Honger naar huid

In 2020 maken zes kunstenaars/ontwerpers een vlag voor de gevel van het K.F. Hein Fonds. De vijfde vlag is van Nadine van Veldhuizen. Zij werd voorgedragen door Jonathan Straatman.

Lees meer over Honger naar huid

Kantoorruimte te huur: Achter de Dom 14

In het pand Achter de Dom 14 is op de begane grond per direct een bijzondere kantoorruimte te huur van ca. 303 m2. Het pand wordt verhuurd door de Stichting K.F. Hein Fonds Monumenten.

Lees meer over Kantoorruimte te huur: Achter de Dom 14

Kevin Nieuwenhuijs in het tuinatelier

Sinds 1 juni werkt Kevin Nieuwenhuijs in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel. Kevin onderzoekt de relatie tussen zijn schilderkunst en de omgeving, tussen realiteit en fictie. Drie vragen aan Kevin.

Lees meer over Kevin Nieuwenhuijs in het tuinatelier

Nieuw Innovatiefonds stimuleert cultuursector Utrecht om samen te werken

Vier fondsen en drie overheden bundelen vanaf deze zomer hun krachten in het nieuwe Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht. Het fonds biedt financiering aan culturele en creatieve organisaties voor het onderzoeken, ontwerpen en uitvoeren van een innovatief idee.

Lees meer over Nieuw Innovatiefonds stimuleert cultuursector Utrecht om samen te werken

Oproep: neem contact met ons op!

Regelmatig vragen initiatiefnemers ons hoe het K.F. Hein Fonds tegenwoordig omgaat met (nieuwe) aanvragen. De maatschappelijke beperkingen vragen aanpassingen van makers, podia en andere initiatiefnemers. We denken graag mee.

Lees meer over Oproep: neem contact met ons op!

Kabbelende beelden

Dit jaar ontwerpen zes kunstenaars/ontwerpers een vlag voor de gevel van het K.F. Hein Fonds. In juli en augustus wappert de vlag van Rozemarijn Westerink. Zij werd voorgedragen door Frank Halmans. Vanaf 1 juli is de vlag twee maanden te bewonderen aan het pand aan de Maliesingel.

Lees meer over Kabbelende beelden

Snelloket corona-initiatieven

Deze tijden, waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen en de mogelijkheden en onmogelijkheden in rap tempo veranderen, vragen om veel creativiteit van iedereen. Daarom heeft het K.F. Hein Fonds een snelloket ingericht voor initiatieven die geïnspireerd zijn door deze tijd.

Lees meer over Snelloket corona-initiatieven

De Culturele Financieringswijzer: een waaier aan geldbronnen

Ondernemers en organisaties in de culturele sector opgelet. Dit artikel wijst je de weg naar de juiste financiering. Of beter: naar een handige geldgids die dat voor je doet.

Lees meer over De Culturele Financieringswijzer: een waaier aan geldbronnen

Blijven waar je bent

Met steun van het K.F. Hein Fonds reizen jaarlijks zo’n vijftig studenten naar het buitenland. Vanwege de uitbraak van corona maakten ze allemaal rechtsomkeert. Behálve Anna Grashuis.

Lees meer over Blijven waar je bent

Uit de brand geholpen

Als de Amersfoortse waterscouting in 2015 in vlammen opgaat, wordt er niet gewanhoopt. Sterker nog, de plannen voor wederopbouw liggen al klaar!

Lees meer over Uit de brand geholpen

Coulant tijdens corona

Veel studenten doen met onze steun een stage of uitwisseling in het buitenland. Het coronavirus strooit nu roet in het eten.

Lees meer over Coulant tijdens corona

Samen brengen we ieder kind online

Wat heeft een kind nodig als diens school plotseling helemaal digitaal gaat? Juist, een computer. Sinds de coronacrisis regent het daarom aanvragen bij Stichting Leergeld Utrecht.

Lees meer over Samen brengen we ieder kind online

Kunstparticipatieproject - Blog Laura van Erp #2

Mijn laatste blog over het werk dat ik maak voor De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht schreef ik in december. Sinds die tijd is er nogal wat veranderd. Binnen het project, maar nog meer binnen de wereld waarin we nu leven. Niemand had toen nog enig idee wat de toekomst in petto had.

Lees meer over Kunstparticipatieproject - Blog Laura van Erp #2

De vlag van de verbeelding

Dit jaar ontwerpen zes kunstenaars/ontwerpers een vlag voor de gevel het K.F. Hein Fonds. Het derde ontwerp wordt gemaakt door Elnaz Ghaemi. Zij werd voorgedragen door Jeroen Hermkens. Vanaf 1 mei is de vlag twee maanden lang te bewonderen aan het pand aan de Maliesingel.

Lees meer over De vlag van de verbeelding

Genomineerden K.F. Hein Stipendium 2020

In januari opende de inschrijving voor de vierde editie van het K.F. Hein Stipendium. Uit de 95 inzendingen zijn vijf kunstenaars genomineerd voor het stipendium.

Lees meer over Genomineerden K.F. Hein Stipendium 2020

René Eicke in het tuinatelier

Sinds 1 februari werkt René Eicke in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel. René onderzoekt in zijn werkperiode het begrip tijd en herhaling en blikt terug op zijn afgelopen jaren in de stad Utrecht.

Lees meer over René Eicke in het tuinatelier

Hoe gaat het K.F. Hein Fonds om met het coronavirus?

Als gevolg van de overheidsmaatregelen tegen het coronavirus (COVID-19) worden veel activiteiten die steun van het K.F. Hein Fonds toegezegd hebben gekregen afgelast. Ook onze eigen activiteiten worden uitgesteld.

Lees meer over Hoe gaat het K.F. Hein Fonds om met het coronavirus?

Zwevend beton

Natalia Ossef was de eerste die gebruik maakte van het tuinatelier van het K.F. Hein Fonds, voorjaar 2017. Toen het fonds haar vroeg iemand voor te stellen voor een vlag kwamen veel namen in haar hoofd voorbij maar één naam bleef hangen: Maaike Kramer.

Lees meer over Zwevend beton

MOT

In MOT slaan Guy Corneille en Josephine van Rheenen van De Dansers en Jochum Veenstra en Roos Visser van de Theatertroep de handen ineen. De voorstelling vertelt het verhaal van een ontsnapping uit een nachtmerrie.

Lees meer over MOT

Zino Bakker en Laura Hisken winnen Find, Fund, Film

Maar liefst zeventien afstudeerstudenten van de HKU Media stuurden hun campagneplannen in voor ‘Find, Fund, Film’. Tijdens deze tweede editie maakten de studenten wederom kans op een bijdrage aan hun crowdfunding campagne van € 3.000.

Lees meer over Zino Bakker en Laura Hisken winnen Find, Fund, Film

Beelden van beelden in de bibliotheek

Geen leeuwen, geen mensen, maar leeuwmensen spelen de hoofdrol in het laatste project van fotograaf Daan Paans. Binnenkort pronkt het in de nieuwe bibliotheek aan De Neude.

Lees meer over Beelden van beelden in de bibliotheek

Vieren met vlaggen

‘Wapperende Stilte’, ontworpen door fotograaf Heidi de Gier, is de eerste van zes vlaggen die dit jaar beurtelings te bewonderen zijn aan de Maliesingel.

Lees meer over Vieren met vlaggen

Polaroid Life speelt de wereld bijeen

Een creatieve workshop bracht Ammar Issam bij Het Wilde Westen in Oog in Al. Een jaar later bracht hij er een orkest bijeen en dat groeide snel uit tot een groot en internationaal gezelschap: Polaroid Life.

Lees meer over Polaroid Life speelt de wereld bijeen

Dromen en doen!

Je eigen modecollectie optuigen, een plaat opnemen met je band of een toneelstuk opvoeren voor een bomvolle zaal. Kunstplatform de Vrijstaat geeft jongeren de kans om hun creatieve droomprojecten waar te maken.

Lees meer over Dromen en doen!

Hoe Cabauw in beweging blijft

Het is een beetje fris, maar ze staan er toch maar. Tien ouderen uit de kern van Cabauw, die graag demonstreren hoe de beweegtuin – deze zomer aangelegd – functioneert.

Lees meer over Hoe Cabauw in beweging blijft

Utrechtse fondsen lanceren fondsenzoeker

Musea, hulpverleners, studenten, mensen met groene vingers, buurtcomités en andere initiatiefnemers opgelet! De Utrechtse fondsen lanceren een website waar op één plek te vinden is welke fondsen in Utrecht passen bij een project of financiële nood.

Lees meer over Utrechtse fondsen lanceren fondsenzoeker

Oproep K.F. Hein Stipendium 2020

Het K.F. Hein Fonds roept beeldend kunstenaars en vormgevers van diverse disciplines uit de provincie Utrecht op zich in te schrijven voor het K.F. Hein Stipendium.

Lees meer over Oproep K.F. Hein Stipendium 2020

Wapperende stilte

Heidi de Gier is de eerste van zes kunstenaars die in 2020 een vlag ontwerpt voor de vlaggenstok aan de gevel van het K. F. Hein Fonds.

Lees meer over Wapperende stilte

Kerstvakantie

Van dinsdag 24 december tot en met vrijdag 3 januari is het kantoor van het K.F. Hein Fonds gesloten voor de kerstvakantie. Wij danken al onze partners heel hartelijk voor de samenwerking en zien uit naar mooie samenwerkingen in 2020!

Lees meer over Kerstvakantie

Noor van der Brugge, Chantal Breukers en Beth Namenwirth in het Tuinatelier

Sinds 1 november werken Noor van der Brugge, Chantal Breukers en Beth Namenwirth in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel. De drie kunstenaars kennen elkaar al lang, maar werken voor het eerst voor een langere periode samen.

Lees meer over Noor van der Brugge, Chantal Breukers en Beth Namenwirth in het Tuinatelier

Kunstparticipatieproject - Blog Laura van Erp #1

Dankzij het K.F. Hein Fonds, dat ieder jaar een jonge kunstenaar en een sociaal maatschappelijke instelling koppelt, mag ik dit jaar een kunstwerk maken voor De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht. Ik zal de aankomende tijd veel te vinden zijn in de gangen van het revalidatiecentrum om zo een kunstwerk op locatie te realiseren.

Lees meer over Kunstparticipatieproject - Blog Laura van Erp #1

Drie organisaties winnen K.F. Hein Stimuleringsprijs 2019

Op maandag 16 december reikte het K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden voor de elfde keer de K.F. Hein Stimuleringsprijs uit. Uit 15 unieke inzendingen voor een bijzonder, nieuw en innovatief initiatief binnen zorg en welzijn nomineerde het fonds drie organisaties.

Lees meer over Drie organisaties winnen K.F. Hein Stimuleringsprijs 2019

Genomineerden K.F. Hein Stimuleringsprijs 2019

De drie genomineerden voor de K.F. Hein Stimuleringsprijs 2019 zijn bekend.

Lees meer over Genomineerden K.F. Hein Stimuleringsprijs 2019

Bericht uit Japan

De Utrechtse kunstenaar Vincent de Boer is met een werkstipendium van het K.F. Hein Fonds van september tot december in Japan. In dit blog deelt hij zijn ervaringen daar.

Lees meer over Bericht uit Japan

De Toekomst

Noortje Sanders heeft van juli tot en met oktober 2019 in Residency gewerkt bij Metaal Kathedraal met steun van het K.F. Hein Fonds. In haar blog vertelt ze meer over haar onderzoek.

Lees meer over De Toekomst

Veilig voeren met rauw vlees?

Steeds meer mensen geven hun hond of kat rauwe vleesvoeding in plaats van brokken. Ze zijn ervan overtuigd dat dit het meest natuurlijke voedsel is. Toch is het niet zonder risico, voor dier én baasje.

Lees meer over Veilig voeren met rauw vlees?

Uw buurt gezelliger en groener maken?

Wist u dat iedereen in de provincie Utrecht bij het K.F. Hein Fonds maximaal € 500 kan aanvragen voor een buurtinitiatief? U ook! Buurtinitiatieven zijn activiteiten die een buurt gezelliger of groener maken.

Lees meer over Uw buurt gezelliger en groener maken?

Chris Rijk in het tuinatelier

Sinds 1 september werkt Chris Rijk in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel. Hij gebruikt het tuinatelier om schetsen te maken in voorbereiding op een residency. Drie vragen aan Chris.

Lees meer over Chris Rijk in het tuinatelier

Documentaire Samen leven Samen delen

De documentaire 'Samen leven Samen delen' laat de winnaars zien van de K.F. Hein Stimuleringsprijs van de afgelopen twee jaar (2017 en 2018).

Lees meer over Documentaire Samen leven Samen delen

Tentoonstelling Disappearance in Slow Motion van Eva Spierenburg geopend

De tentoonstelling Disappearance in slow motion is in het Centraal Museum te zien tot en met 12 januari. In de presentatie van Eva Spierenburg verkent de kunstenaar het lichaam in relatie tot zijn omgeving.

Lees meer over Tentoonstelling Disappearance in Slow Motion van Eva Spierenburg geopend

Bastion Sonnenborgh in de steigers

Van juni tot november 2019 worden de bastionmuren van de Sonnenborgh in Utrecht gerestaureerd door eigenaar Stichting K.F. Hein Fonds Monumenten. Restaurateur Hugo van Milt en conservator stadsgeschiedenis René de Kam vertellen over wat tijdens de werkzaamheden is aangetroffen.

Lees meer over Bastion Sonnenborgh in de steigers

Oproep K.F. Hein Stimuleringsprijs 2019

Voor de K.F. Hein Stimuleringsprijs 2019 zijn wij op zoek naar Utrechtse sociale en maatschappelijke organisaties met een bijzonder, nieuw en vernieuwend initiatief binnen zorg en welzijn. Voorstellen kunnen tot en met 17 november a.s. bij ons worden ingediend.

Lees meer over Oproep K.F. Hein Stimuleringsprijs 2019

Een stenen lappendeken

Vanaf de Maliesingel kun je het goed zien: de restauratie van Sonnenborgh’s imposante verdedigingsmuren is in volle gang. Nieuwsgierige omwonenden mochten op 19 september de steigers beklimmen om een kijkje te nemen.

Lees meer over Een stenen lappendeken

Tijd voor de toekomst

De tijden ná het einde der tijden. Daar buigt kunstenares Noortje Sanders zich over tijdens haar residency in de Metaal Kathedraal.

Lees meer over Tijd voor de toekomst

Tien jaar Move!

Een campagne optuigen tegen hondenpoep op straat, ouderen helpen om hun boodschappen te dragen of een knalfuif voor álle buurtbewoners geven. Het zijn maar een handvol acties waarmee kinderen hun wijk een hoognodige boost geven. Met hulp van een bijzondere stichting die al tien jaar bestaat.

Lees meer over Tien jaar Move!

Kas vol kleur

Vlinder word je niet zomaar. Je begint als rups, verpopt je, en pas dan ontpop je jezelf tot zo’n hemels mooie fladderaar. Met steun van het K.F. Hein Fonds onderging de vlinderkas van de Botanische Tuinen Utrecht óók een metamorfose.

Lees meer over Kas vol kleur

Verslag van een tussenmoment

De Utrechtse kunstenaar Lennard Kok heeft de muurschildering Transcendence gemaakt in de K.F. Hein Foyer in TivoliVredenburg. Frank Koolen volgde het maakproces.

Lees meer over Verslag van een tussenmoment

Verdiepende training 'Een succesvolle fondsaanvraag schrijven: hoe doe je dat?'

Vanaf 30 oktober organiseren wij samen met de Vrijwilligerscentrale Utrecht de training 'Een succesvolle fondsaanvraag schrijven: hoe doe je dat?'.

Lees meer over Verdiepende training 'Een succesvolle fondsaanvraag schrijven: hoe doe je dat?'

Restauratie bastionmuur Sonnenborgh met bijdrage Fonds Erfgoedparels

Bastion Sonnenborgh in Utrecht heeft een rijke geschiedenis. In deze korte film neemt conservator stadsgeschiedenis René de Kam van het Centraal Museum je mee in de geschiedenis van Sonnenborgh, dat nu gerestaureerd wordt.

Lees meer over Restauratie bastionmuur Sonnenborgh met bijdrage Fonds Erfgoedparels

Stipendium - Blog Eva Spierenburg #2

In september 2018 won Eva Spierenburg het K.F. Hein Stipendium. In dit blog vertelt ze over de voorbereiding van de tentoonstelling die vanaf 12 oktober 2019 in het Centraal Museum te zien zal zijn.

Lees meer over Stipendium - Blog Eva Spierenburg #2

Kunstproject Trappenhuis Het Utrechts Archief

Het Utrechts Archief heeft met steun van het K.F. Hein Fonds ZwartFrame, Matea Bakula en Corine Zomer opdracht gegeven om een kunstwerk te bedenken voor de mooie hal in het bezoekerscentrum van Het Utrechts Archief.

Lees meer over Kunstproject Trappenhuis Het Utrechts Archief

Natuuraanvraagloket KIEM succesvol eerste halfjaar

Via natuurloket KIEM hebben het Elise Mathilde Fonds, het K.F. Hein Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht in het eerste halfjaar veertien groeninitiatieven kunnen ondersteunen.

Lees meer over Natuuraanvraagloket KIEM succesvol eerste halfjaar

De heilzaamheid van bewegen bij kanker

‘Houd rust en span u niet teveel in.’ Dit advies kregen kankerpatiënten tot het begin van deze eeuw meestal tijdens en na hun behandeling. Nu, twintig jaar later, ligt er een indrukwekkende berg publicaties die laat zien dat het voor (ex)patiënten juist heilzaam kan zijn om flink te bewegen.

Lees meer over De heilzaamheid van bewegen bij kanker

Kunstparticipatieproject bij Sint Pieters en Bloklands Gasthuis onthuld

Op donderdag 27 juni onthulde illustrator Femme ter Haar het kunstwerk ‘Vensters’ dat zij maakte voor Sint Pieters en Bloklands Gasthuis in Amersfoort, locatie Davidshof, in het kader van het kunstparticipatieproject van het K.F. Hein Fonds.

Lees meer over Kunstparticipatieproject bij Sint Pieters en Bloklands Gasthuis onthuld

Marjolein Witte en Heike Wähner in het tuinatelier

Sinds 1 mei werken Marjolein Witte en Heike Wähner in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel. Heike en Marjolein werken nu voor het eerst intensief samen. Drie vragen aan Heike en Marjolein.

Lees meer over Marjolein Witte en Heike Wähner in het tuinatelier

Kunstparticipatieproject - Blog Femme ter Haar #2

Femme ter Haar studeerde in juni 2018 af als illustrator aan de HKU. Het afgelopen jaar werkte ze namens het K.F. Hein Fonds aan het Kunstparticipatieproject in het Sint Pieters en Bloklands Gasthuis in Amersfoort. Tijdens het werken aan het project vertelt ze in blogs over het proces en haar inzichten.

Lees meer over Kunstparticipatieproject - Blog Femme ter Haar #2

Zaterdag 29 juni: negende Open Tuinendag Utrecht

Op zaterdag 29 juni is weer de Open Tuinendag Utrecht. Meer dan vijftig tuinen in Utrecht doen mee, waaronder de tuin van het K.F. Hein Fonds. Passe-partouts zijn verkrijgbaar bij de VVV.

Lees meer over Zaterdag 29 juni: negende Open Tuinendag Utrecht

Bijeenkomst cultuurfinanciering

Ben je kunstenaar, ondernemer of organisatie in de culturele sector in de provincie Utrecht? En wil je je droom realiseren en verder groeien?

Lees meer over Bijeenkomst cultuurfinanciering

SPRING is coming!

Tijdens de zevende editie van SPRING Performing Arts Festival is Utrecht 10 dagen lang hét podium voor uitdagende, hedendaagse internationale podiumkunsten. Twee voorstellingen van Utrechtse makers zijn niet te missen.

Lees meer over SPRING is coming!

Zeven tips voor crowdfunding

Stel, je hebt een geniaal idee – en je wilt er iets mee. Dan is crowdfunding de ideale manier om een start te maken. Maar wat moet je écht weten om hiermee te beginnen? Zeven fundamentele fundingtips.

Lees meer over Zeven tips voor crowdfunding

Pleegschip in zicht!

Op de scheepswerf in Nieuwegein wordt gewerkt aan een schip. Geen speedboot of luxe jacht, maar een drijvend onderkomen voor Niet Zonder Lola. Dit bijzondere pleeggezin woont op een boot .

Lees meer over Pleegschip in zicht!

Unieke voorstelling van Cantecleer en Vincent Bijlo

25 jaar Vocaal Ensemble Cantecleer – dat laat het Bunniks kamerkoor niet geruisloos voorbijgaan. Voor hun jubileumconcert zoeken ze de samenwerking op met cabaretier Vincent Bijlo.

Lees meer over Unieke voorstelling van Cantecleer en Vincent Bijlo

Feestjaar voor de Kargadoor

Geen feestje, maar een feestjaar! Zo viert de Kargadoor haar zestigste verjaardag. Goed idee, want na zoveel jaren heeft het eigenwijze Utrechtse podium veel om op terug te kijken. Bovendien timmert het flink door aan de toekomst.

Lees meer over Feestjaar voor de Kargadoor

Stipendium - Blog Eva Spierenburg #1

In september 2018 won Eva Spierenburg het K.F. Hein Stipendium met haar onderzoeksvoorstel onder de werktitel ‘fragments between here and then’. Een halfjaar later vertelt ze over hoe haar onderzoek vordert.

Lees meer over Stipendium - Blog Eva Spierenburg #1

Open Call Residency Metaal Kathedraal

Het K.F. Hein Fonds en Metaal Kathedraal roepen kunstenaars en vormgevers van diverse disciplines uit de provincie Utrecht op zich aan te melden voor een residency bij Metaal Kathedraal.

Lees meer over Open Call Residency Metaal Kathedraal

Halina Zalewska in het tuinatelier

Sinds 1 februari werkt Halina Zalewska in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel. Halina onderzoekt in haar werkperiode Utrecht, de stad waar ze jaren gewoond en gewerkt heeft. Drie vragen aan Halina.

Lees meer over Halina Zalewska in het tuinatelier

Kunstparticipatieproject - Blog Femme ter Haar #1

Femme ter Haar studeerde afgelopen juni af als illustrator aan de HKU. In 2019 werkt ze namens het K.F. Hein Fonds aan het Kunstparticipatieproject in het Sint Pieters en Bloklands Gasthuis in Amersfoort.

Lees meer over Kunstparticipatieproject - Blog Femme ter Haar #1

Visitekaartjes van het K.F. Hein Fonds

Het K.F. Hein Fonds ondersteunt jaarlijks vele honderden initiatieven en mensen die Utrecht mooier en sterker maken. Om de diversiteit van alles wat wij doen te laten zien, staan op onze visitekaartjes een paar mooie voorbeelden.

Lees meer over Visitekaartjes van het K.F. Hein Fonds

Emma Branderhorst en Laurens Zautsen winnen Find, Fund, Film

Tien studenten van de HKU Media stuurden in januari hun campagneplannen voor crowdfunding voor hun afstudeerfilm in voor ‘Find, Fund, Film’. Na de presentaties en het juryberaad zijn de twee winnaars bekend: Emma Branderhorst met haar film Onderhuids en Laurens Zautsen met zijn film Feniks.

Lees meer over Emma Branderhorst en Laurens Zautsen winnen Find, Fund, Film

Voorbereiding grote restauratie bastionmuur Sonnenborgh

Het K.F. Hein Fonds Monumenten, eigenaar van het complex, maakt zich op voor de restauratie van de bastionmuur van de Sonnenborgh. Op de uitbuikende delen van de muur worden in voorbereiding op de restauratie netten aangebracht.

Lees meer over Voorbereiding grote restauratie bastionmuur Sonnenborgh

Bericht na de vergadering december 2018

In de commissievergadering van het K.F. Hein Fonds in december is besloten om aan 30 maatschappelijke en culturele projecten een financiële bijdrage toe te kennen, waarvan 7 voor wetenschappelijk onderzoek en aanverwante projecten via het Utrechts Universiteitsfonds.

Lees meer over Bericht na de vergadering december 2018

Kunstparticipatieproject bij ’t Groene Sticht onthuld

Op zaterdag 15 december onthulde illustrator Aafke Bouman het kunstwerk ‘De Passage’ dat zij in samenwerking met bewoners van ’t Groene Sticht maakte voor het kunstparticipatieproject van het K.F. Hein Fonds. ’t Groene Sticht, dat zaterdag tevens haar 15-jarig jubileum vierde, is een buurt met gemengd wonen in Parkwijk, Leidsche Rijn. Naast bewoners participeren De Tussenvoorziening, Reinaerde en Emmaus Parkwijk.

Lees meer over Kunstparticipatieproject bij ’t Groene Sticht onthuld

Project Sprekende Kwaliteiten van Bartiméus

In 2017 won Bartiméus Sonneheerdt de K.F. Hein Stimuleringsprijs voor het project 'Sprekende Kwaliteiten'. Filmmaker Frank Smits bezocht de organisatie en bracht in beeld hoe het nu, een jaar later, gaat met het project.

Lees meer over Project Sprekende Kwaliteiten van Bartiméus

Project Real Care Baby van De Rading

In 2017 werd De Rading tweede bij de uitreiking van de K.F. Hein Stimuleringsprijs met het project 'Real Care Baby'. Filmmaker Frank Smits bezocht de organisatie en bracht in beeld hoe het nu, een jaar later, gaat met het project.

Lees meer over Project Real Care Baby van De Rading

Project Naaiatelier van Wawollie Kringloop

In 2017 werd Wawollie Kringloop derde bij de uitreiking van de K.F. Hein Stimuleringsprijs met het project 'Duurzame en inclusieve meubelmakerswerkplek'. Filmmaker Frank Smits bezocht de organisatie en bracht in beeld hoe het nu, een jaar later, gaat met het project.

Lees meer over Project Naaiatelier van Wawollie Kringloop

Kerstvakantie 2018

Van maandag 24 december tot en met vrijdag 4 januari is het kantoor van het K.F. Hein Fonds gesloten voor de kerstvakantie. Wij danken al onze partners heel hartelijk voor de samenwerking en zien uit naar mooie samenwerkingen in 2019!

Lees meer over Kerstvakantie 2018

Mitchel Breed in het tuinatelier

Sinds 1 november werkt Mitchel Breed in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel. Mitchel werkt aan materiaalexperimenten en olieverfstudies gekoppeld aan de motieven van engelen en waterreflecties.

Lees meer over Mitchel Breed in het tuinatelier

Kunstparticipatieproject - Blog Aafke Bouman #2

Aafke Bouman voerde het afgelopen jaar het K.F. Hein Kunstparticipatieproject uit in samenwerking met 't Groene Sticht. In deze blog schrijft Aafke over het proces en haar ontwerp voor een schildering in de openbare ruimte.

Lees meer over Kunstparticipatieproject - Blog Aafke Bouman #2

KAG Zorg wint Stimuleringsprijs 2018

Op donderdag 22 november reikte het K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden voor de tiende keer de K.F. Hein Stimuleringsprijs uit. De hoofdprijs van € 10.000 ging naar KAG Zorg (King Arthur Groep) voor het project ‘Met dementie in beweging en erop uit’.

Lees meer over KAG Zorg wint Stimuleringsprijs 2018

Genomineerden K.F. Hein Stimuleringsprijs 2018

Begin september riep het fonds Utrechtse maatschappelijke organisaties op zich aan te melden met een bijzonder project. Uit de inzendingen zijn drie organisaties genomineerd.

Lees meer over Genomineerden K.F. Hein Stimuleringsprijs 2018

Locatievoorstelling WAAN speelt in de binnenstad van Utrecht

Lees meer over Locatievoorstelling WAAN speelt in de binnenstad van Utrecht

Fondsen bundelen krachten met geld voor natuur in KIEM

Het Elise Mathilde Fonds, het K.F. Hein Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht houden van groen en ondersteunen natuur-initiatieven. Per 1 november kunnen initiatiefnemers bij één loket van alle drie deze fondsen een bijdrage krijgen. KIEM is bedoeld voor vrijwilligersprojecten op het gebied van natuur in de provincie Utrecht.

Lees meer over Fondsen bundelen krachten met geld voor natuur in KIEM

Zonnenburg krijgt weer een prachtmuur

In de droogte en de brandende zon van de afgelopen zomer verdorde het gras langs de singel en legden rododendronstruiken het af. Maar de planten op de hoge muur van het bolwerk Zonnenburg stonden er onveranderd fris en groen bij. Aan vocht kennelijk geen gebrek.

Lees meer over Zonnenburg krijgt weer een prachtmuur

Bericht na de vergadering september 2018

In de commissievergadering van het K.F. Hein Fonds in september is besloten om aan 19 maatschappelijke, natuur- en culturele projecten een financiële bijdrage toe te kennen. We vertellen meer over drie van die projecten.

Lees meer over Bericht na de vergadering september 2018

Femme ter Haar kunstenaar Kunstparticipatieproject 2019

Onze kunstcommissie selecteerde uit de afstudeerders van de HKU illustrator Femme ter Haar voor ons jaarlijks K.F. Hein Kunstparticipatieproject. Femme zal de komende maanden in samenwerking met de bewoners van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis tot een nieuw werk komen voor de locatie Davidshof in Amersfoort.

Lees meer over Femme ter Haar kunstenaar Kunstparticipatieproject 2019

Nieuw kunstwerk: Soundscape Sonnenborgh van Erica van Seeters

Ter gelegenheid van de herinrichting van Sonnenborgh museum & sterrenwacht heeft de Stichting K.F. Hein Fonds Monumenten het museum een gevelsteen geschonken. Het kunstwerk, Soundscape Sonnenborgh, is gemaakt door Erica van Seeters.

Lees meer over Nieuw kunstwerk: Soundscape Sonnenborgh van Erica van Seeters

Uli Kürner, Anna van Suchtelen en Carien Vugts in het tuinatelier

Sinds 1 augustus werken Carien Vugts, Anna van Suchtelen en Uli Kürner samen in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel. Hun samenwerkingsproject onder de titel Spiegeltuin, is een onderzoek naar de tuin (en de vijver) van het K.F. Hein Fonds, door elke kunstenaar vanuit de eigen discipline.

Lees meer over Uli Kürner, Anna van Suchtelen en Carien Vugts in het tuinatelier

Eva Spierenburg wint K.F. Hein Stipendium 2018

Beeldend kunstenaar Eva Spierenburg uit Zeist is met haar onderzoeksvoorstel onder de werktitel ‘fragments between here and then’ winnaar geworden van het K.F. Hein Stipendium 2018. Haar spannende onderzoeksvoorstel, waarin stevige vragen niet geschuwd worden, maakt de jury nieuwsgierig naar het vervolg.

Lees meer over Eva Spierenburg wint K.F. Hein Stipendium 2018

Terugblik Open Monumentendag 2018

Tijdens de Open Monumentendag op 8 september had het K.F. Hein Fonds open huis met drie spectaculaire concerten van César Secundino, winnaar van de World Harp Competition van het Dutch Harp Festival 2018.

Lees meer over Terugblik Open Monumentendag 2018

Korte film zaalprogramma feest 80 jaar K.F. Hein Fonds

Op 16 juni 2018 vierde het K.F. Hein Fonds het 80-jarig bestaan in TivoliVredenburg. Vele mensen en organisaties presenteerden zichzelf en hun verhaal op het podium.

Lees meer over Korte film zaalprogramma feest 80 jaar K.F. Hein Fonds

Oproep K.F. Hein Stimuleringsprijs 2018

Het K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden roept Utrechtse organisaties voor maatschappelijk werk op hun plan voor een bijzonder project in te dienen voor de jaarlijkse K.F. Hein Stimuleringsprijs. Met de prijs zet het fonds organisaties in het zonnetje, die zich op bijzondere wijze onderscheiden in de zorg voor hun cliënten. Werkt u bij een Utrechtse organisatie voor maatschappelijk werk en zijn er ideeën voor een bijzonder project? Dien het projectvoorstel dan uiterlijk 10 oktober a.s. bij ons in.

Lees meer over Oproep K.F. Hein Stimuleringsprijs 2018

Open huis tijdens de Open Monumentendag 2018

Op zaterdag 8 september vindt 32e Open Monumentendag Utrecht plaats. Het landelijke thema dit jaar is 'In Europa'. Ook het pand van het K.F. Hein Fonds neemt dit jaar deel met de vernieuwde bibliotheek als hoogtepunt.

Lees meer over Open huis tijdens de Open Monumentendag 2018

Genomineerden Kunstparticipatieproject 2019 bekend!

Tijdens de afgelopen eindexpo’s van de HKU selecteerde onze kunstcommissie vier genomineerden voor het K.F. Hein Kunstparticipatieproject 2019.

Lees meer over Genomineerden Kunstparticipatieproject 2019 bekend!

Thera Clazing in het tuinatelier

Sinds 1 mei werkt kunstenaar Thera Clazing in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel. Thera maakt nieuw werk rond het thema Lichtheid en Zwaarte. Tijdens de afgelopen Open Tuinendag konden bezoekers haar in het atelier bezoeken. Drie vragen aan Thera.

Lees meer over Thera Clazing in het tuinatelier

Bericht na de vergadering juni 2018

In de vorige commissievergadering van het K.F. Hein Fonds in juni is besloten om aan 26 maatschappelijke, natuur- en culturele projecten een financiële bijdrage toe te kennen. Dat waren onder meer giften aan Stichting Parmando, Opera Leusden en Gezinshuis Jeugd enzo.

Lees meer over Bericht na de vergadering juni 2018

De kracht van bloemen

Deze zomer viert Museum Oud Amelisweerd (MOA) de natuur met de expositie Flower Power: een ware ode aan bloemen. De tentoonstelling draait om meer dan uiterlijk schoon. Het laat zien dat bloemen een grotere rol spelen. Vroeger én nu. Van seksualiteit tot religie en van leven tot dood: alles komt aan bod.

Lees meer over De kracht van bloemen

Fietsen van Mondriaan naar Rietveld

Tussen Amersfoort en Utrecht staan 10 monumentale beelden van de hedendaagse kunstenaar Boris Tellegen (1968). De zuilen van 6,5 meter hoog staan langs De Stijl Fietsroute en symboliseren een ontmoeting tussen de Utrechtse Gerrit Rietveld en de Amersfoortse Piet Mondriaan.

Lees meer over Fietsen van Mondriaan naar Rietveld

Kunstparticipatieproject - Aafke Bouman

Aafke Bouman kreeg in september 2017 opdracht om een kunstwerk te maken voor de mensen die wonen, werken en verblijven op 't Groene Sticht in Leidsche Rijn.

Lees meer over Kunstparticipatieproject - Aafke Bouman

De Cultuurlening van Constança van Ojen, pianodocent uit Utrecht

Constança van Ojen is pianodocent in Utrecht. Ze had een prachtige werkruimte op het oog, maar er was een probleem: die was in een complex voor 'stille' artiesten. Ze besloot er zelf een studio te bouwen en vroeg daarvoor een Cultuurlening aan. Hier vertelt ze wat dat haar allemaal heeft opgeleverd.

Lees meer over De Cultuurlening van Constança van Ojen, pianodocent uit Utrecht

SPRING festival

Op donderdag 17 mei opent het SPRING Festival in Utrecht. Op het programma staan vele bijzondere theater- en dansproducties, waarvan het K.F. Hein Fonds er vijf in het bijzonder ondersteunt.

Lees meer over SPRING festival

Documentaire Karl Friedrich Hein, een Utrechter van betekenis deel twee

In april 2018 zond RTV-Utrecht deel twee van het documentaire-tweeluik 'Karl Friedrich Hein, een Utrechter van betekenis' uit.

Lees meer over Documentaire Karl Friedrich Hein, een Utrechter van betekenis deel twee

Genomineerden K.F. Hein Stipendium 2018

In januari opende de inschrijving voor de vierde editie van het K.F. Hein Stipendium. Uit de 95 inzendingen zijn vijf kunstenaars genomineerd voor het stipendium.

Lees meer over Genomineerden K.F. Hein Stipendium 2018

Workshop crowdfunding

Samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht nodigt het K.F. Hein Fonds alle Utrechtse cultuurorganisaties uit voor een workshop crowdfunding op donderdag 19 april. Tijdens de workshop zullen deelnemers ontdekken dat crowdfunding dé manier is om te ontdekken wie hun publiek is en hoe dat publiek te bereiken.

Lees meer over Workshop crowdfunding

Bericht na de vergadering maart 2018

In de vorige commissievergadering van het K.F. Hein Fonds in maart is besloten om  aan 32 maatschappelijke, natuur- en culturele projecten een financiële bijdrage toe te kennen.

Lees meer over Bericht na de vergadering maart 2018

Rozemarijn Westerink en Marisa Rappard in het tuinatelier

Sinds 1 februari werken Rozemarijn en Marisa samen aan een bijzonder kunstwerk in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel.

Lees meer over Rozemarijn Westerink en Marisa Rappard in het tuinatelier

The Dead Society: Dirkje Kuik

Dit jaar, 18 maart 2018, is het 10 jaar geleden dat Dirkje Kuik is overleden. Een podcast over haar, gemaakt als derde aflevering in de serie The Dead Society, is hier te beluisteren.

Lees meer over The Dead Society: Dirkje Kuik

Bijeenkomst cultuurfinanciering

Ben je kunstenaar, ondernemer of organisatie in de culturele sector in de provincie Utrecht? En wil je je droom realiseren en verder groeien?

Lees meer over Bijeenkomst cultuurfinanciering

Kunstparticipatieproject - Blog Aafke Bouman #1

Het K.F. Hein Fonds selecteerde Aafke Bouman voor het kunstparticipatieproject in samenwerking met 't Groene Sticht. In deze blog schrijft ze over haar eerste ontmoeting met de locatie en bewoners.

Lees meer over Kunstparticipatieproject - Blog Aafke Bouman #1

Frank Irving in het tuinatelier

Sinds 1 november werkt theaterschrijver Frank Irving in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel.

Lees meer over Frank Irving in het tuinatelier

Oproep K.F. Hein Stipendium 2018

Het K.F. Hein Fonds roept beeldend kunstenaars en vormgevers van diverse disciplines uit de provincie Utrecht op zich in te schrijven voor het K.F. Hein Stipendium.

Lees meer over Oproep K.F. Hein Stipendium 2018

K.F. Hein Fonds en Filmtheater ’t Hoogt trekken samen op

Op 12 januari is de samenwerking tussen het K.F. Hein Fonds en Filmtheater ’t Hoogt bekrachtigd.

Lees meer over K.F. Hein Fonds en Filmtheater ’t Hoogt trekken samen op

Bericht na de vergadering december 2017

In de afgelopen commissievergadering van het K.F. Hein Fonds in december is besloten om  aan 28 maatschappelijke, natuur- en culturele projecten een financiële bijdrage toe te kennen.

Lees meer over Bericht na de vergadering december 2017

Op bezoek bij Atelier Spat

Atelier Spat van De Tussenvoorziening zoekt enthousiaste, creatieve vrijwilligers met een sociaal hart.

Lees meer over Op bezoek bij Atelier Spat

Bartiméus Sonneheerdt wint Stimuleringsprijs 2017

Op 15 november reikte het K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden de K.F. Hein Stimuleringsprijs 2017 uit aan Bartiméus Sonneheerdt voor het project ‘Sprekende kwaliteiten’.

Lees meer over Bartiméus Sonneheerdt wint Stimuleringsprijs 2017

Bericht na de vergadering september 2017

In de commissievergadering van het K.F. Hein Fonds in september is besloten om aan 15 maatschappelijke, natuur- en culturele projecten een financiële bijdrage toe te kennen.

Lees meer over Bericht na de vergadering september 2017

Cour Chat van Janine van Oene onthuld

Op donderdag 21 september 2017 is het kunstwerk 'Cour Chat' van Janine van Oene onthuld in de K.F. Hein Foyer in TivoliVredenburg. Het kunstwerk is daar vanaf nu een jaar te zien voor concert- en festivalbezoekers en tot en met 27 oktober elke vrijdagavond en zaterdagavond vrij toegankelijk.

Lees meer over Cour Chat van Janine van Oene onthuld

Tentoonstelling Thuis van Britt Dorenbosch geopend

Van 9 september t/m 26 november 2017 is in het Centraal Museum de tentoonstelling ‘Thuis’ van de Utrechtse kunstenaar Britt Dorenbosch te zien.

Lees meer over Tentoonstelling Thuis van Britt Dorenbosch geopend

Documentaire Karl Friedrich Hein, een Utrechter van betekenis deel een

Lees meer over Documentaire Karl Friedrich Hein, een Utrechter van betekenis deel een

Onthulling Kunstparticipatieproject 2017

Op 30 augustus onthulde kunstenaar Jonathan Straatman, samen met bewoners van AZC Utrecht, het kunstwerk ‘In Between’ dat hij samen met hen maakte voor het kunstparticipatieproject van het K.F. Hein Fonds.

Lees meer over Onthulling Kunstparticipatieproject 2017

Stipendium - Blog Britt Dorenbosch #2

In deze blog beschrijft Britt Dorenbosch het proces waarin ze de afgelopen periode heeft gezeten en de ontwikkeling van nieuw werk.

Lees meer over Stipendium - Blog Britt Dorenbosch #2

Bericht na de vergadering juni 2017

In de commissievergadering van het K.F. Hein Fonds in juni is besloten om 32 maatschappelijke, natuur- en culturele projecten financieel te ondersteunen.

Lees meer over Bericht na de vergadering juni 2017

Open Tuinendag 2017

Op zaterdag 1 juli a.s. vindt in Utrecht de zevende Open Tuinendag plaats. Het K.F. Hein Fonds neemt dit jaar ook deel.

Lees meer over Open Tuinendag 2017

K.F. Hein Fonds biedt ruimte aan makers

Sinds 1 mei werkt kunstenaar Natalia Ossef als eerste in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel.

Lees meer over K.F. Hein Fonds biedt ruimte aan makers

SPRING festival

Van donderdag 18 t/m zaterdag 27 mei 2017 vindt de vijfde editie van SPRING plaats in de theaters van Utrecht maar ook op onverwachte plekken in de stad.

Lees meer over SPRING festival

Bericht na de vergadering maart 2017

In de commissievergadering van het K.F. Hein Fonds in maart is besloten om aan 31 maatschappelijke, natuur- en culturele projecten een financiële bijdrage toe te kennen.

Lees meer over Bericht na de vergadering maart 2017

Kunstparticipatieproject - Blog Jonathan Straatman #1

Dit jaar is Jonathan Straatman geselecteerd voor het K.F. Hein Kunstparticipatieproject. In deze blog neemt hij je mee in het proces en in zijn gedachtegang.

Lees meer over Kunstparticipatieproject - Blog Jonathan Straatman #1

Stipendium - Blog Britt Dorenbosch #1

Waar voel jij je thuis en wat maakt een huis een thuis? Dit onderzoekt Britt Dorenbosch voor het K.F. Hein Stipendium.

Lees meer over Stipendium - Blog Britt Dorenbosch #1

Inaya Zorg en Stut Theater winnen Stimuleringsprijs 2016

Op donderdag 17 november reikte het K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden de K.F. Hein Stimuleringsprijs 2016 uit aan Inaya Zorg en Stut Theater voor het project ‘Ik ben vrouw en moslima…en jij?’.

Lees meer over Inaya Zorg en Stut Theater winnen Stimuleringsprijs 2016

Britt Dorenbosch wint Stipendium 2016

Beeldend kunstenaar Britt Dorenbosch is met haar schetsontwerp ‘Thuis’ winnaar geworden van het Stipendium 2016.

Lees meer over Britt Dorenbosch wint Stipendium 2016

Onthulling Kunstparticipatieproject 2016

Op vrijdag 1 september onthulde fotograaf Hishaam Eldewieh samen met bewoners van Bartiméus, instituut voor blinden en slechtzienden, het kunstwerk ‘De fenomenale werkelijkheid’.

Lees meer over Onthulling Kunstparticipatieproject 2016

Opening ‘K.F. Hein Foyer’ in TivoliVredenburg

Op vrijdag 17 juni 2016 is plein 5 op de vijfde verdieping van TivoliVredenburg omgedoopt tot ‘K.F. Hein Foyer’.

Lees meer over Opening ‘K.F. Hein Foyer’ in TivoliVredenburg

Kunstparticipatieproject - Blog Hishaam Eldewieh #2

In zijn blog beschrijft Hishaam Eldewieh hoe hij zijn onderzoek voor het kunstparticipatieproject vormgeeft en hier de bewoners van Bartiméus bij betrekt.

Lees meer over Kunstparticipatieproject - Blog Hishaam Eldewieh #2

Kunstparticipatieproject - Blog Hishaam Eldewieh #1

Het K.F. Hein Fonds selecteerde Hishaam Eldewieh voor het Kunstparticipatieproject in samenwerking met Bartiméus. Hij schreef een blog over zijn onderzoek.

Lees meer over Kunstparticipatieproject - Blog Hishaam Eldewieh #1

Stipendium - Blog Jeroen van Loon #3

Jeroen van Loon schrijft in deze blog over het winnen van het K.F. Hein Stipendium, het creatieve proces dat hieruit voortvloeit en het werken naar de tentoonstelling.

Lees meer over Stipendium - Blog Jeroen van Loon #3

De Rading wint Stimuleringsprijs 2015 met Vil Du? game therapy

Op 11 november reikte het K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden de Stimuleringsprijs 2015 uit aan De Rading voor hun project Vil Du?.

Lees meer over De Rading wint Stimuleringsprijs 2015 met Vil Du? game therapy

Onthulling Kunstparticipatieproject 2015

In revalidatiecentrum De Parkgraaf is sinds oktober 2015 het werk (re-)visit van Jorinde Beijerling te zien.

Lees meer over Onthulling Kunstparticipatieproject 2015

Stipendium - Blog Jeroen van Loon #2

Jeroen van Loon schrijft in deze blog over het winnen van het K.F. Hein Stipendium, het creatieve proces dat hieruit voortvloeit en het werken naar de tentoonstelling.

Lees meer over Stipendium - Blog Jeroen van Loon #2

Fonds Studie en Individuele Noden vierde 20-jarig jubileum

Symposium 'Participatiesamenleving: voor iedereen?'. Hoe betrek je kwetsbaren vanuit kracht en gelijkwaardigheid in de huidige samenleving?

Lees meer over Fonds Studie en Individuele Noden vierde 20-jarig jubileum

Stipendium - Blog Jeroen van Loon #1

Jeroen van Loon schrijft in deze blog over het winnen van het K.F. Hein Stipendium, het creatieve proces dat hieruit voortvloeit en het werken naar de tentoonstelling.

Lees meer over Stipendium - Blog Jeroen van Loon #1

Onthulling Kunstparticipatieproject 2014

Marieke Meijer maakte voor het Kunstparticipatieproject de installatie 'Belicht'.

Lees meer over Onthulling Kunstparticipatieproject 2014