Skip Navigation Links

MAEX Impuls Utrecht 2022

Lever je met jouw initiatief sociale impact of draag je bij aan ecologische duurzaamheid in de provincie Utrecht én wil je je organisatie sterker of professioneler maken? Vraag van 11 oktober (10.00 uur) t/m 18 oktober (22.00 uur) de MAEX Impuls Utrecht 2022 aan.

Lees meer over MAEX Impuls Utrecht 2022

Utrecht heeft er een nieuwe (museum)tuin bij!

Bij het begin van de zomer - op de langste dag van het jaar - opende museum en sterrenwacht Sonnenborgh een nieuwe museumtuin op het bolwerk. In de tuin is de rijke geschiedenis van Sonnenborgh zichtbaar gemaakt. Utrecht heeft er hiermee een museale tuin bij, met een prachtig uitzicht op de Maliesingel en het Zocherplantsoen.

Lees meer over Utrecht heeft er een nieuwe (museum)tuin bij!

Het Rampjaar 1672

In 2022 is het precies 350 jaar geleden dat het Rampjaar (1672 – 1673) plaatsvond. In dat jaar werd Nederland van alle kanten aangevallen door een alliantie van Fransen, Duitsers en Engelsen onder leiding van koning Lodewijk XIV. Overal in Nederland waren de gevolgen van die invasie voelbaar, ook in de provincie Utrecht. In het kader van het Rampjaar 1672 hebben wij een aantal projecten gesteund die stil staan bij deze periode. We lichten er een paar uit:

Lees meer over Het Rampjaar 1672

Utrecht 900 – Wij doen mee!

Op 2 juni is Utrecht jarig en dat wordt groots gevierd met het thema “Stad zonder Muren”. Want dit jaar heeft Utrecht 900 jaar stadsrechten! Iedereen is uitgenodigd om mee te doen met dit bijzondere verjaardagsfeest. We hebben als Utrechters allemaal bijgedragen aan de stad. En samen maken we Utrecht nog mooier. Morgen, overmorgen – en over nog eens 900 jaar. Maar eerst vieren we feest. Wij lichten een paar activiteiten uit die wij vanuit ons fonds hebben gesteund:

Lees meer over Utrecht 900 – Wij doen mee!

Genomineerden K.F. Hein Stipendium 2022

In januari opende de inschrijving voor de vierde editie van het K.F. Hein Stipendium. Uit de 95 inzendingen zijn vijf kunstenaars genomineerd voor het stipendium.

Lees meer over Genomineerden K.F. Hein Stipendium 2022

Sybren Ypma, Isa Skolnik en Youri Smaal winnen Find, Fund, Film

Dit jaar stuurden maar liefst 25 afstudeerstudenten van HKU Media hun crowdfunding plannen in voor alweer de vierde editie van ‘Find, Fund, Film’. De winnaars ontvangen een matchingsbijdrage van het K.F. Hein Fonds voor hun crowdfundingscampagne én intensieve begeleiding van voordekunst tijdens hun campagne en erna.

Lees meer over Sybren Ypma, Isa Skolnik en Youri Smaal winnen Find, Fund, Film