Skip Navigation Links

Floor Tinga in het Tuinatelier

April 2024

Van 1 februari tot 1 mei werkt schrijver en dichter Floor Tinga in ons Tuinatelier aan de Maliesingel. Vier vragen aan Floor:

Waar werk je aan tijdens je periode in het tuinatelier?

Ik werk onder meer aan de organisatie van de verhalenbundel Het Grote Caribische verhalenboek (werktitel) dat in 2025 bij uitgeverij Querido verschijnt. Ik ben initiatiefnemer van deze bundel, samen met Milouska Meulens. Het boek viert de rijkdom van het Caribisch gebied: de natuur, het erfgoed, de verhalen en legenden. De makers die bijdragen hebben allemaal roots in het Caribisch gebied. 

Als initiatiefnemer, aanjager en samensteller ben ik vooral bezig met de organisatie en redactie van deze bundel. Zo hebben we onder meer financiering van het Mondriaan Fonds ontvangen om dit mogelijk te maken. Daarnaast werk ik aan een online lesprogramma voor Kunst Centraal, 

Is het anders dan je gewend bent?

Verblijven in het atelier overtreft mijn verwachting! Er heerst rust hier. Thuis is het druk met het gezin en deel ik een werkkamer met mijn vriend. Er zijn altijd wasjes die tussendoor gedraaid moeten worden, of een peuter die om aandacht vraagt. 

Hoe bevalt het werken op deze plek?

Het is heel fijn om te voelen hoe het is om een eigen werkplek te hebben. Het uitzicht op de tuin is ook een verademing. 

Voor iedereen die benieuwd is: waar kunnen mensen je werk zien?

Je kunt mijn werk in (kinder)boekhandels en bibliotheken vinden. Op mijn website vind je meer informatie: www.floortinga.com
Of op instagram: @floortinga

Portet Floor Tinga
Juri Hiensch