Skip Navigation Links

Ruimte voor makers

Behoefte aan een rustige, tijdelijke werkplek in een inspirerende omgeving? Dat vind je in ons tuinatelier. Hier kun je als Utrechtse kunstenaar maximaal 3 maanden werken aan een tijdelijk project.

Inspirerende workshops

Verrijk je kennis bij onze K.F. Hein Academie. Samen met partners bieden we workshops aan, zoals ‘een goede fondsaanvraag schrijven’ of ‘zo zet je crowdfunding in’. Ook organiseren we workshops over inhoudelijke thema’s, zoals vrijwilligersbeleid.

Samen bereiken we meer

Samen met een aantal Utrechtse partijen werken we actief aan grote thema’s. Zo werken we samen met Bibliotheek Utrecht: om Utrechtse kunstenaars een plek te geven in de Bibliotheek Neude. En we werken samen met de Machinerie: om Utrechtse makers een podium te bieden.

Méér dan geld

Wat doen wij nog meer? 

Wij voelen ons nauw betrokken bij de hele regio Utrecht. Maakt een initiatief onze provincie mooier of beter? Dan steunen wij dit graag. Dat doen we niet alleen met geld. Je leest hier wat wij nog meer doen.

We denken graag met je mee
Ieder jaar krijgen wij ongeveer duizend aanvragen. Daarvan kunnen we het grootste deel accepteren. Maar we bieden meer dan alleen geld. Iedereen die bij ons werkt, is goed thuis in de provincie Utrecht en heeft veel kennis. Ook deze kennis en netwerken zetten we graag in om te helpen. 

We denken graag mee, op dinsdagochtend bij ons spreekuur. Mail ons voor een afspraak.

We brengen mooie projecten in het nieuws
Het K.F. Hein Fonds is meer en meer zichtbaar online, juist ook om waardevolle projecten meer aandacht te geven. Dat doen we zowel in onze eigen (social) media als samen met onder andere de Utrechtse Internet Courant en RTV-Utrecht. 

Heb je nieuws waarvan je graag wilt dat wij het delen? Stuur ons dan een e-mail: hein@kfhein.nl.

We delen ons pand aan de Maliesingel
We bieden in ons tuinatelier bij ons pand aan de Maliesingel,  Utrechtse kunstenaars een tijdelijke werkplek. Ook verhuren we de zolderverdieping van ons pand. Stichting Move is onze grootste huurder, een organisatie die kinderen uit minder bedeelde wijken koppelt aan studenten. Ook Stichting Stokroos huurt bij ons een ruimte. Zij ondersteunen in heel het land beeldend kunstenaars en vormgevers. Daarnaast gebruiken aanvragers onze bibliotheek op de eerste verdieping steeds vaker voor bijeenkomsten en evenementen. 

Laat het ons weten als je interesse hebt in een tijdelijke werkplek in het tuinatelier.

We verhuren onze monumenten
We hebben verschillende monumenten in bezit. Ook deze proberen we zoveel mogelijk binnen de doelstellingen van ons fonds te verhuren. Zoals de Paardenkathedraal aan Theater Utrecht, Sonnenborgh aan Museum Sterrenwacht en Achter de Dom 14 aan Kummer en Herrman  en Stichting Het Literatuurhuis. 

Meer weten? Lees hier meer over onze monumenten.

Doe mee met onze workshops 
Vanuit de K.F. Hein Academie geven we ieder jaar verschillende workshops. Dat doen we samen met onze (kennis)partners, zoals Blooming Projects, Voordekunst, Voorjebuurt en de SESAM Academie. De workshops organiseren wij niet alleen. Hiervoor werken we vaak samen met onder andere het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, de Vrijwilligerscentrale Utrecht en Vrijwilligerscentrale Zeist.

Een greep uit onze workshops: 'Een succesvolle fondsaanvraag schrijven', 'Crowdfunding en campagne voeren' en 'Vrijwilligersbeleid voor beginners of gevordenen'.
Kijk op onze agenda pagina voor het actuele aanbod.

We werken samen met partners 
Met onze Utrechtse partners kunnen wij ondersteuning op maat bieden. Een paar mooie voorbeelden: we werkten samen met Bibliotheek Utrecht om werk van Utrechtse kunstenaars een vaste plek te kunnen geven in het voormalige postkantoor op de Neude. We werkten samen met Filmtheater ’t Hoogt om de overgang naar een nieuwe locatie (de Machinerie) zo goed mogelijk te laten verlopen. En om te onderzoeken hoe we Utrechtse makers hier een podium kunnen bieden. Ook TivoliVredenburg en het Centraal Museum zijn gewaardeerde partners van ons.