Skip Navigation Links

Ruimte voor makers

Sinds 2017 bieden we Utrechtse kunstenaars in ons tuinatelier een rustige, in het groen gelegen, tijdelijke werkplek. Gedurende drie maanden kan een beeldend kunstenaar, ontwerper, schrijver, theatermaker, fotograaf of andere cultuurmaker uit de provincie Utrecht in het atelier werken aan een tijdelijk project.

Kennis op maat

Het K.F. Hein Fonds biedt geregeld workshops aan, zoals workshops crowdfunding voor de culturele sector samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en Voordekunst.

Partnerships

Door partnerships aan te gaan met een aantal Utrechtse partijen proberen we ondersteuning-op-maat te bieden én met elkaar te werken aan grote thema’s. Bijvoorbeeld met Bibliotheek Utrecht aan plek voor Utrechtse kunstenaars in de Bibliotheek Neude en met Filmtheater ’t Hoogt voor gerichte steun bij de transitie naar een nieuwe locatie en een podium voor Utrechtse makers.

Meer dan geld

Het K.F. Hein Fonds voelt zich nauw betrokken bij de hele regio Utrecht. Vanuit onze brede doelstellingen en aandachtsgebieden zijn er veel raakvlakken te vinden met initiatieven die onze provincie mooier of beter maken.

Meedenken

Jaarlijks krijgen wij ruim duizend aanvragen en daarvan kunnen we ca. twee derde honoreren. Maar het fonds heeft meer dan alleen geld te bieden. Onze medewerkers en ook onze bestuurs- en commissieleden zijn goed thuis in de provincie Utrecht en beschikken over veel expertise. Onze kennis en ook ons netwerk zetten we dan ook graag in, zowel voor als achter de schermen. We denken graag mee, op dinsdagochtend bij ons spreekuur of tijdens een afspraak of telefoongesprek. Je bent van harte welkom!

Aandacht geven

Het K.F. Hein Fonds is meer en meer zichtbaar online, juist ook om waardevolle projecten meer aandacht te geven, zowel in de eigen (social) media als in de uitingen die in samenwerking met o.a. De Utrechtse Internet Courant en RTV-Utrecht tot stand komen. Heb je nieuws waarvan je graag wilt dat wij het delen? Stuur ons een e-mail: hein@kfhein.nl.

Ruimte delen

Ook delen we graag onze ruimtes. Zo bieden we in ons tuinatelier Utrechtse kunstenaars een tijdelijke werkplek. De zolderverdieping van ons pand aan de Maliesingel 28 wordt verhuurd, met Stichting Move als grootste huurder, een organisatie die kinderen uit minder bedeelde wijken koppelt aan studenten. Ook Stichting Stokroos, die in heel het land beeldend kunstenaars en vormgevers ondersteunt, huurt bij ons een ruimte. Onze bibliotheek op de eerste verdieping wordt meer en meer gebruikt voor bijeenkomsten en evenementen van onze aanvragers, zoals fringe-concerten van het Festival Oude Muziek. Belangstelling voor een werkperiode in het tuinatelier? Lees hier meer over het tuinatelier.

De monumenten die wij in bezit hebben, proberen we zoveel mogelijk binnen de doelstellingen van ons fonds te verhuren, zoals de Paardenkathedraal aan Theater Utrecht en Sonnenborgh aan Museum Sterrenwacht. Meer weten over onze monumenten? Lees hier verder over onze monumenten.

Kennis op maat

Het K.F. Hein Fonds verwelkomt jaarlijks vele deelnemers aan de workshops die wij aanbieden. Zo is er een serie workshops Crowdfunding, die we samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en onze kennispartner Voordekunst organiseren. Deze workshops worden goed bezocht en gewaardeerd. 

Partnerships

Door partnerships aan te gaan met een aantal Utrechtse partijen proberen we ondersteuning-op-maat te bieden én met elkaar te werken aan grote thema’s. Zo hebben we samengewerkt met Bibliotheek Utrecht aan een vaste plek voor werken van Utrechtse kunstenaars in het voormalige postkantoor op de Neude. Met Filmtheater ’t Hoogt is begin 2018 een samenwerking aangegaan, waarbij enerzijds gerichte steun bij de transitie naar een nieuwe locatie (de Machinerie) wordt geboden en anderzijds samen wordt onderzocht hoe Utrechtse makers een podium geboden kan worden. Ook onder andere TivoliVredenburg en het Centraal Museum zijn gewaardeerde partners van ons.