Skip Navigation Links

K.F. Hein Fonds biedt ruimte aan makers

Mei 2017

Sinds 1 mei werkt kunstenaar Natalia Ossef als eerste in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel. In de groene voorjaars- en zomermaanden is het ongetwijfeld goed toeven in het zonnige atelier, dat uitkijkt op de tuin en vijver.

portret Natalia Ossef in het tuinatelier

Drie vragen aan Natalia:

Waar werk je aan tijdens je periode in het tuinatelier?
Deze periode zal ik met veel collage stukken bezig gaan. Normaal ben ik olieverf op doek gewend, maar nu leek het mij geschikt mij voornamelijk te richten op het maken van aquarel/papier/collages stukken. Dit geeft iets meer ruimte aan mijn werk en zo kan ik gericht zoeken naar een presentatie-vorm.
In 2018 ga ik exposeren in de Nieuw Utrecht Kamers in het Centraal Museum. Voor het museum ben ik dus al bezig met ideeën. Bij het K.F. Hein Fonds leek mij dit een mooi moment om in alle rust daaraan te beginnen. Mijn manier van werken begint met het verzamelen van beeldmateriaal, deze beelden/foto’s zijn de basis voor de aquarellen, collages en olieverfschilderijen. Ik ben telkens weer op zoek naar hoe (culturele) identiteit samengaat met de herinnering die vastgelegd wordt op deze foto’s. Hoe deze keuze van foto’s tot uiting komt verschilt van (familie)portretten tot interieur-collage werken.

twee collages van Natalia Ossef

Hoe bevalt het werken op deze plek? Is het anders dan je gewend bent?
Het werken in dit atelier biedt mij heel veel concentratie om tot nieuwe ideeën te komen. In een vrij korte tijd merk ik dat ik mij bezig kan houden met het proces van werk maken en niet zozeer met het volledig resultaat. In mijn gewone atelier was dit niet het geval, maar wie weet is dit een moment om nieuwe manieren voor te zetten.

Voor iedereen die benieuwd is: waar kunnen mensen je werk zien?
Mijn volgende tentoonstelling is in juni, de Art Fair Volta in Basel. Tijdens de Open Tuinendag in Utrecht op 1 juli kunnen mensen ook het tuinatelier bezoeken. En mijn werk is te zien op mijn website.

twee tekeningen van Natalia Ossef

Het Tuinatelier is bedoeld voor beeldend kunstenaars, ontwerpers, schrijvers, theatermakers, fotografen en andere cultuurmakers uit de provincie Utrecht die willen werken aan een tijdelijk project, en die daarvoor een rustige, in het groen gelegen, lichte ruimte zoeken. Het K.F. Hein Fonds biedt de ruimte kosteloos aan: het is één van de manieren waarop het fonds Utrechtse kunstenaars steunt.

Fotografie: Juri Hiensch