Skip Navigation Links

Stichting Limoenz wint K.F. Hein Stimuleringsprijs 23/24

Februari 2024

Stichting Limoenz

 

Stichting Limoenz heeft de K.F. Hein Stimuleringsprijs 23/24 gewonnen. De prijs wordt om het jaar uitgereikt aan organisaties met vernieuwende, sociaal-maatschappelijke ideeën die de positie van kwetsbare groepen in de regio Utrecht verbeteren.  Gistermiddag werden de winnaars bekendgemaakt tijdens de uitreiking in de bibliotheek van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel in Utrecht. Evelien Ribbens, voorzitter van de commissie K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden, overhandigde de prijzen aan de genomineerden. Naast stichting Limoenz vielen ook de drie andere genomineerden Big Friends Utrecht, Common Frames en het Jo Visser fonds in de prijzen. 

Stichting Limoenz wint € 12.500 voor de pilot ‘O! Maatje’ waar ze tijdens groepsactiviteiten jongeren met een licht verstandelijke beperking koppelen aan senioren. Het idee is gebaseerd op de overbelasting van de zorg en mantelzorg, waardoor het risico op vereenzaming groot is bij zowel jong als oud. 

“Stichting Limoenz richt zich met het pilotproject O! Maatje op het bevorderen van de kwaliteit van leven van zowel senioren als jongeren met een licht verstandelijke beperking. Wij zien een gepassioneerd team dat dichtbij de doelgroep staat. Het K.F. Hein Fonds steunt dit initiatief van harte.” - Evelien Ribbens, juryvoorzitter en voorzitter van de commissie K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden.

Overige genomineerden ook prijs

Ook de drie overige genomineerden zijn er allemaal in geslaagd om de maatschappelijke meerwaarde goed te schetsen en te vertalen naar de praktijk. De jury vindt het van belang om ook hen te stimuleren en te steunen. Big Friends Utrecht wint € 7.500 voor het doorontwikkelen van de methodiek voor hun mentorprogramma ‘Tiener Littles’ specifiek gericht op tieners. Dit is een groep waar meer hulpvragen ontstaan en de organisatie graag op wil inspelen. Stichting Common Frames wint € 7.500 voor de pilot ‘Toekomstmakers: mijn toekomst in Utrecht’, hierin gaan ze met jonge nieuwkomers films ontwikkelen onder begeleiding van professionele filmmakers. Via het maakproces vergroten ze (sociale) vaardigheden van jonge nieuwkomers en leggen verbindingen tussen hen en de Nederlandse maatschappij. Het Jo Visser fonds wint € 7.500 voor de pilot ‘Bruggen Bouwen tussen Generaties’, waarin ze de emotionele eenzaamheid binnen migrantenfamilies verminderen door de intergenerationele relaties te verbeteren.

Winnaars K.F. Hein Stimuleringsprijs 23/24
Alle winnaars samen van de K.F. Hein Stimuleringsprijs 23/24 

 

Gefeliciteerd allemaal! We kijken uit naar de ontwikkeling van jullie projecten en het resultaat.

Over de K.F. Hein Stimuleringsprijs

Het K.F. Hein Fonds heeft de Stimuleringsprijs in het leven geroepen en reikt deze in 2024 voor de twaalfde keer uit. De prijs wordt door de Commissie K.F. Hein Fonds Studie en Individuele Noden uitgereikt. Met de prijs stimuleren we sociaal-maatschappelijke ideeën, waarmee een ontwikkeling in beweging gezet kan worden. De ideeën worden vertaald naar projecten. Voor de Stimuleringsprijs riep het K.F. Hein Fonds in september organisaties op om creatieve en innovatieve ideeën in te zenden. Alle inzendingen zijn beoordeeld door vijf juryleden vanuit het sociaal domein. Factoren als relevantie, maatschappelijke impact en actualiteit zijn door hen meegewogen.

Uit alle ingediende ideeën zijn vorig jaar vier initiatieven genomineerd. Onderdeel van de nominatie was dat de organisaties hun idee verder uitwerkten tot een plan met een begroting en dekkingsplan. Voor de uitwerking van het plan bood het K.F. Hein Fonds professionele begeleiding. De begeleiding bestond uit een gezamenlijke inspirerende workshop, aan de hand van een format voor projectplan. Tijdens de workshop leerden de genomineerden het idee om te zetten in een praktisch, uitvoerbaar en haalbaar plan, hoe je maatschappelijke meerwaarde creëert en tot duurzame resultaten komt.