Skip Navigation Links

Open Tuinendag, K.F. Hein Fonds doet weer mee

za 1 juli 10:00 - 17:00

Op zaterdag 1 juli vindt de twaalfde Open Tuinendag Utrecht plaats en het K.F. Hein Fonds doet weer mee. 

Meer dan vijftig particuliere tuinen en pandhoven in en rond de Utrechtse binnenstad, waarvan de meeste niet openbaar toegankelijk zijn, openen dan hun poorten voor het publiek. De passe-partouts zijn vanaf vandaag, maandag 1 mei te verkrijgen bij de VVV-Utrecht.

Achter gevels en poorten in de historische binnenstad vormen Utrechtse stads- en binnentuinen groene oases van rust met vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur. Van grote tuinen van instellingen tot kleine particuliere tuinen en hofjes, van sober tot uitbundig: iedere tuin heeft een uniek karakter. De Open Tuinendag Utrecht geeft geïnteresseerden een unieke gelegenheid om van deze bijzondere tuinen te genieten. 

De tuinen

Nieuw dit jaar zijn onder meer een grote stadstuin aan de Lange Nieuwstraat en een heringerichte tuin aan de Oudekamp, maar ook doen tuinen mee die nog maar enkele keren hebben deelgenomen, zoals de stadstuin achter Pieterskerkhof 7. Uiteraard maken klassiekers als de tuin van Zuylenspiegel aan de A.B.C.-straat en de Gregoriustuin aan de Nieuwegracht ook weer deel uit van het programma, alsmede een viertal tuinen aan de Maliesingel en de Maliebaan. 

Passe-partout

Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproutes. Een passe-partout kost € 15,00 per persoon en is vanaf vandaag, maandag 1 mei, verkrijgbaar bij de VVV Utrecht, Domplein 9 of te koop via de webshop van de VVV: www.utrecht-winkel.nl