Skip Navigation Links

Verborgen tuinen bezoeken op Open Tuinendag Utrecht 1 juli

Juni 2023

Op zaterdag 1 juli vindt de twaalfde Open Tuinendag Utrecht plaats en het K.F Hein Fonds doet weer mee. Er zijn ruim vijftig bijzondere tuinen en binnenhoven te bezoeken. Deze keer doen 44 particuliere tuinen mee en 11 pandhoven en binnenterreinen.

Bijzondere tuinen openen hun poorten voor publiek

Verborgen achter gevels en poorten in en rond de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur. Van groot tot klein en sober tot uitbundig: alle tuinen zijn uniek en bieden een verrassende blik op de omringende bebouwing. De Open Tuinendag is een unieke gelegenheid om te genieten van deze bijzondere tuinen, die de rest van het jaar niet toegankelijk zij

 

 

De deelnemende tuinen zijn tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproutes. Net als vorig jaar zijn er drie routes uitgezet langs de tuinen om de bezoekersstroom in nog betere banen te leiden. Een passe-partout kost € 15,00 per persoon en verkrijgbaar bij de VVV Utrecht, Domplein 9 of te koop via de webshop van de VVV: www.utrecht-winkel.nl

 

Programma

Op zaterdag 1 juli zijn ruim vijftig bijzondere tuinen en binnenhoven te bezoeken. Deze keer doen 44 particuliere tuinen mee en 11 pandhoven en binnenterreinen. Ook dit jaar zijn er weer enkele die voor de eerste keer deelnemen. We maken een onderscheid tussen particuliere en openbaar toegankelijke tuinen. Laatstgenoemde tuinen worden in het passe-partout aangeduid als ‘groene extraatjes’. Van iedere tuin wordt een beschrijving gegeven in het passe-partout, het programmaboekje waarin tevens een plattegrond met drie looproutes is opgenomen. De passe-partouts zijn vanaf begin mei bij de VVV in de verkoop gegaan (zowel fysiek als online) en tot op heden zijn er 595(!) exemplaren verkocht. Het boekje is op zaterdag 1 juli ook te verkrijgen bij de VVV-Utrecht, bij de Nicolaikerk en bij Grand Hotel Karel V à € 15,00 p.p. 

 

 

 

Informatie

Actuele informatie over het programma en de tuinen is te vinden op www.opentuinendagutrecht.nl. Volg de Tuinendag ook op Twitter @OpenTuinUtrecht, Facebook www.facebook/opentuinendagutrecht.nl en Instagram @OpentuinendagUtrecht.

Foto: tuin aan Kromme Nieuwegracht 10 gemaakt door Anne Hamers