Skip Navigation Links

Beeldverslag: muzikale vertelling 'Waar Zijn' van het Zuilens Fanfare Corps

April 2023

Een bijzonder project dat wij gesteund hebben is het concert ‘Waar Zijn’ van het Zuilens Fanfare Corps. Samen met kunstenaars en professionals met Surinaams-Caraïbische en Indonesische roots maakten zij een muzikale vertelling over het slavernijverleden van Utrecht. Over ontmoetingen in de geschiedenis en een dialoog aangaan over gedeelde koloniale erfenis. Over hoe systemen uit het verleden doorwerken en hoe slavernij is verweven met de stad Utrecht.
 
Ter voorbereiding liepen alle orkestleden mee met de stadwandeling Sporen van Slavernij in Utrecht van Stichting Tori Oso. Indrukken hiervan verwerkten ze in een expositie die ook te zien was bij de concerten in Theater ZIMIHC Stefanus.
 
Fotograaf Marieke Wijntjes maakte voor ons een beeldverslag.

 

Zonnige foto in de foyer bij de expositie 'Waar Zijn'. Twee mensen praten met elkaar.

Een man wijst naar een schilderij van zwarte vrouwen. Twee kinderen kijken aandachtig waar hij naar wijst. Foto genomen vanuit de deuren van de theaterzaal. Het fanfare orkest loopt in optocht langs het publiek.

Jasper Albinus staat voor een grote theaterlamp, hij beeld tekst uit. De dirigent staat voor hem op de bok.

Foto van achter het fanfare orkest genomen. De spelers zitten met hun rug naar de fotograaf met hun blaasinstrument. In de verte zit het publiek op de tribune.

Close-up foto van drie slagwerk muzikanten. Ze kijken gefocust naar de dirigent.

Overzichtsfoto van het orkest, spoken word artiest Jasper Albinus en de dirigent. Orkestleden houden protestborden om hoog met de tekst "Tot hier".

Close-up foto van de dirigent en een orkestlid dat een solo op een blaasinstrument speelt.

Close-up foto van 5 trompettisten

Eindfoto van 8 uitvoerenden van de voorstelling.  Ze houden hun handen in de lucht en kijken blij naar de camera.