Skip Navigation Links

Emma Branderhorst en Laurens Zautsen winnen Find, Fund, Film

Februari 2019

Februari 2019

Tien studenten van de HKU Media stuurden in januari hun campagneplannen voor crowdfunding voor hun afstudeerfilm in voor ‘Find, Fund, Film’. Na de presentaties en het juryberaad zijn de twee winnaars bekend: Emma Branderhorst met haar film Onderhuids en Laurens Zautsen met zijn film Feniks. Beiden winnen een matchbijdrage van het K.F. Hein Fonds voor hun crowdfundingscampagne én intensieve begeleiding van CineCrowd tijdens hun campagne en erna.

Find, Fund, Film

Met Find, Fund, Film willen het K.F. Hein Fonds en CineCrowd jonge filmmakers stimuleren om crowdfunding te gebruiken als middel om een duurzame band op te bouwen met hun publiek. Jonge filmmakers werken door dit traject al bij het maken van hun afstudeerfilm aan een grotere zichtbaarheid voor hun werk en een band met hun publiek vanaf de crowdfunding tot aan de vertoning van de film.

Jury

De jury was blij verrast met de kwaliteit van de plannen. Feniks en Onderhuids sprongen eruit. Uit het juryrapport over Onderhuids: ¨De dynamiek tussen de personages uit Onderhuids van Emma Branderhorst wordt ontzettend goed beschreven en het filmplan heeft een interessante thematiek. De makers presenteren een goed doordacht crowdfunding plan, dat veel vertrouwen geeft door de verschillende partners die betrokken zijn bij de campagne.¨

Uit het juryrapport over Feniks: ¨Feniks van Laurens Zautsen past met het urgente en actuele thema perfect binnen de huidige tijdsgeest. Het plan wordt mooi beschreven van A tot Z en we verwachten dat zowel de crowdfunding als de film zelf een groot publiek aanspreken.¨

Feniks

FENIKS vertelt het verhaal van Felix, een zwaar overspannen modestudent die terug reist naar zijn moeder in Zuid-Limburg. Daar hoopt hij de rust te vinden om opnieuw verder te kunnen werken aan zijn afstudeercollectie. Maar eenmaal aangekomen merkt hij na een aantal gefaalde ontwerp pogingen en veel frustratie de gelijkenissen op tussen hem en zijn moeder, Debbie. Zij is namelijk manisch depressief en is dermate vastgelopen in haar leven dat ze zich liever zo veel mogelijk afzijdig houdt van de buitenwereld. Hij raakt ervan overtuigd dat zijn eigen lot samenhangt met dat van haar.
Meedoen? Kijk op de campagnepagina van deze film: Crowdfundingpagina film Feniks.

Onderhuids

ONDERHUIDS gaat over het venijn tussen meisjes. Het voor vele onzichtbare gedrag dat meisjes elkaar onderling aan doen en hoe ver ze daar in gaan. Meisjes in de puberteit die nog geen normen en waarden hebben en hun grenzen niet kunnen aangeven door de angst om alleen over te blijven. Hoe ver gaan ze, al gaat dit ten koste van henzelf?
Meedoen? Kijk op de campagnepagina van deze film: Crowdfundingpagina film Onderhuids.

vrouw bekijkt haar spiegelbeeld in glasscherf - Feniks

twee schoonzwemsters in het water - Onderhuids