Skip Navigation Links

Marjolein Witte en Heike Wähner in het tuinatelier

Juni 2019

Sinds 1 mei werken Marjolein Witte en Heike Wähner in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel. Heike en Marjolein werken nu voor het eerst intensief samen. Drie vragen aan Heike en Marjolein:

Waar werken jullie aan tijdens je periode in het tuinatelier?
In deze drie maanden doen wij onderzoek naar 'het theatrale' van een kunstwerk of installatie. We willen de toeschouwer het werk meer laten beleven door toevoeging van theatrale- of theaterelementen. Daarnaast staat de samenwerking centraal en zoeken we naar een gezamenlijke beeldtaal waarmee we onszelf kunnen presenteren.

Hoe bevalt het werken op deze plek? Is het anders dan jullie gewend zijn?
Het atelier staat op een fijne en rustige plek. Een mooie neutrale plek om te starten met onze eerste samenwerking. Het is wel even wennen om alleen tijdens kantooruren te werken, dat is in onze eigen ateliers wel eens anders. De ruimte van het tuinatelier geeft de gelegenheid te experimenteren met nieuwe werkvormen, maar ook met verschillende soorten presentaties.

Voor iedereen die benieuwd is: waar kunnen mensen jullie werk zien?
Op 5, 6 en 7 juli kan een nieuw ruimtelijk werk van Heike bezichtigd worden op Festival ter Aa in Schipborg en in september zal Heike een werkperiode en presentatie doen in Lokaal in Utrecht. Werk van Marjolein is tot en met 8 september te zien in de tentoonstelling Meesterlijke Vrouwen in Stedelijk Museum Schiedam en t/m 16 november bij Bergarde Galleries in Heerjansdam. Onze websites: www.heikewahner.nl en www.marjoleinwitte.com.

Heike Wähner en Marjolein Witte in het tuinatelier

Fotografie: Juri Hiensch