Skip Navigation Links

Rosa Meijer en Stijn van Gorkum winnen Find, Fund, Film III

Februari 2021

Achttien studenten van de HKU Media stuurden in januari hun campagneplannen voor crowdfunding voor hun afstudeerfilm in voor de derde editie van ‘Find, Fund, Film’. Na de presentaties en het juryberaad zijn de twee winnaars bekend: Stijn van Gorkum met zijn film Een hond die huilt en Rosa Meijer met haar film De Fantast. Beiden winnen een matchbijdrage van het K.F. Hein Fonds voor hun crowdfundingscampagne én intensieve begeleiding van CineCrowd tijdens hun campagne en erna.

Find, Fund, Film

Met Find, Fund, Film willen het K.F. Hein Fonds en CineCrowd jonge filmmakers stimuleren om crowdfunding te gebruiken als middel om een duurzame band op te bouwen met hun publiek. Jonge filmmakers werken door dit traject al bij het maken van hun afstudeerfilm aan een grotere zichtbaarheid voor hun werk en een band met hun publiek vanaf de crowdfunding tot aan de vertoning van de film.

Jury

De jury bestond deze editie uit Isabelle de Klein (Hoofd Marketing en Communicatie Nederlands Film Festival), Lauren Murphy (Head of Content Cineville) en Meggy Gerritsen (Hoofd Projecten CineCrowd).  De jury was blij verrast met de kwaliteit van de plannen. De korte fictiefilms De Fantast en Een hond die huilt sprongen in het oog door actualiteit en de mate waarin de plannen doordacht zijn. Uit het juryrapport: 

“Het inspelen op een hedendaags onderwerp door middel van een eigen sub wereld geeft Een hond die huilt precies de frisse wind die gewenst is”. 

“In tijden van thuisonderwijs weet De Fantast de vinger op de zere plek te leggen. De thematiek is urgent en het campagneplan is op speelse wijze tot in de detail uitgedacht.” 

Een hond die huilt 

Een hond die huilt van Stijn van Gorkum is een absurdistische, zwart komische film met een combinatie van live action en miniatuur. Het verhaal geeft een kijkje in de levens van de personages op de Westkolkstraat, waar ieder voor zich op zijn eigen wijze de eenzaamheid opvult. Meer weten over dit project: https://cinecrowd.com/een-hond-die-huilt

De Fantast

De fictieve kinderfilm De Fantast van Rosa Meijer gaat over de tienjarige Keesje. Een eigenwijze dagdromer die moeilijk meekomt op school. Door zijn grote fantasie verdwaalt hij vaak tijdens de rekenlessen, wat leidt tot flinke leerproblemen op school en grote zorgen van zijn ouders en de meester. Meer weten over dit project: https://cinecrowd.com/de-fantast

Campagnebeeld Een hond die huilt
Campagnebeeld De Fantast