Skip Navigation Links

Zino Bakker en Laura Hisken winnen Find, Fund, Film

Februari 2020

Februari 2020

Maar liefst zeventien afstudeerstudenten van de HKU Media stuurden eind januari hun campagneplannen in voor ‘Find, Fund, Film’. Tijdens deze tweede editie van het traject dat in 2018 werd opgezet door het K.F. Hein Fonds en CineCrowd maakten de studenten wederom kans op een bijdrage aan hun crowdfunding campagne van € 3.000. Na het juryberaad werden vorige week de winnaars bekend gemaakt: Hartenprins van Zino Bakker en Met dank aan alle figuranten van Laura Hisken. Beiden winnen een matchingsbijdrage van het K.F. Hein Fonds én intensieve begeleiding van CineCrowd tijdens hun campagne en erna.

Find, Fund, Film

Met Find, Fund, Film willen het K.F. Hein Fonds en CineCrowd jonge filmmakers stimuleren om crowdfunding te gebruiken als middel om een duurzame band op te bouwen met hun publiek. Jonge filmmakers werken door dit traject al bij het maken van hun afstudeerfilm aan een grotere zichtbaarheid voor hun werk en een band met hun publiek vanaf de crowdfunding tot aan de vertoning van de film.

Jury

De jury bestond deze editie uit Isabelle de Klein (Hoofd Marketing en Communicatie Nederlands Film Festival), Lauren Murphy (Head of Content Cineville) en Jeltje Hillen (Hoofd Projecten CineCrowd). De jury was blij verrast met de kwaliteit van de plannen. De korte fictie Hartenprins en de documentaire Met dank aan alle figuranten sprongen in het oog door originaliteit en de mate waarin de plannen doordacht zijn. Uit het juryrapport: "Zowel het filmplan van Hartenprins als het campagneplan spreken ontzettend tot de verbeelding en maken dat je meteen benieuwd bent naar het eindresultaat." en "Met dank aan alle figuranten is de documentaire die iedereen in de filmwereld wilt zien. Het plan is geestig en scherp en bovenal ontzettend goed uitgewerkt."

Hartenprins

'Hartenprins' van Zino Bakker vertelt het verhaal van een kwetsbare jongen die niet van zichzelf kan houden. Dwalend door een eenzame wereld vol pijnlijke ontmoetingen zoekt hij wanhopig bevestiging bij anderen, maar gaandeweg beseft hij dat dit de oplossing niet is. Dit project mede mogelijk maken? www.cinecrowd.com/hartenprins
neonroze lichtreclameletters spellen: Hartenprins

Met dank aan alle figuranten

‘Met dank aan alle figuranten’ van Laura Hisken is een intieme portret documentaire van de levens van drie figuranten van verschillende generaties die elk op hun eigen manier erkenning vinden in figureren. We volgen ze op de set en in hun dagelijks leven. Dit project mede mogelijk maken? www.cinecrowd.com/met-dank-aan-alle-figuranten
twee oudere dames met makeup en glitters in gesprek op een filmset