Skip Navigation Links

Sybren Ypma, Isa Skolnik en Youri Smaal winnen Find, Fund, Film

Maart 2022

Dit jaar stuurden maar liefst 25 afstudeerstudenten van HKU Media hun crowdfunding plannen in voor alweer de vierde editie van ‘Find, Fund, Film’. Na de presentaties en het juryberaad zijn de drie winnaars bekend: Sybren Ypma met Egoritme, Isa Skolnik met How to Raise a Rebel en Youri Smaal met Waar thuis was. De winnaars ontvangen een matchingsbijdrage van het K.F. Hein Fonds voor hun crowdfundingscampagne én intensieve begeleiding van voordekunst tijdens hun campagne en erna.

Find, Fund, Film
Met 'Find, Fund, Film' willen het K.F. Hein Fonds en voordekunst jonge filmmakers stimuleren om crowdfunding te gebruiken als middel om een duurzame band op te bouwen met hun publiek. Jonge filmmakers werken door dit traject al bij het maken van hun afstudeerfilm aan een grotere zichtbaarheid voor hun werk en een band met hun publiek vanaf de crowdfunding tot aan de vertoning van de film.

Jury
De jury bestond deze editie uit Isabelle de Klein (Hoofd Marketing en Communicatie Nederlands Film Festival), Lauren Murphy (Head of Content Cineville) en Jeltje Hillen (Project Manager voordekunst).  De jury was blij verrast met de kwaliteit van de plannen. Uit het juryrapport: 

“Het filmplan van ‘Waar thuis was’ spreekt meteen tot de verbeelding. En die verbeelding is ook perfect doorgevoerd in het crowdfunding plan (check de tegenprestaties!). De motivatie van de regisseur is sterk en maakt de funding en de film hoognodig.”

“In het maakproces van ‘Egoritme’ wordt op een originele manier samengewerkt met de cast en crew en met verschillende externe partijen. Het proces is passend bij het urgente thema en zorgt voor een sterkte crowdfunding campagne”. 

“Het is onmogelijk om niet enthousiast te worden van dit ambitieuze, speelse plan. ‘How to Raise a Rebel’ behandelt op een unieke wijze een belangrijk onderwerp en kent een sterke, en voor velen waarschijnlijk herkenbare, persoonlijke motivatie.” 

Waar thuis was
Waar thuis was is een korte fictiefilm over een familie die overlast ervaart door stenen die op mysterieuze wijze tegen het raam komen. De familieleden gaan allemaal op hun eigen manier met het probleem om. Wanneer de situatie verslechterd komen ze in de knoop met elkaars verwerkingsmethodes en verplaatst het probleem zich van de stenen buiten naar de familie onderling. Lees meer over dit project

Egoritme 
Egoritme is een korte fictiefilm die zich focust op de eenzaamheidsproblematiek onder jongeren en het belang van het uitgaansleven. Door middel van een gestileerde en licht surrealistische stijl volgen we 3 verschillende personages die kampen met eenzaamheid op een avond in de club. Lees meer over dit project. 

How to Raise a Rebel
How to Raise a Rebel is een zelfhulp-film met een stappenplan dat je helpt jezelf opnieuw op te voeden tot rebel, of om te beginnen met wat brutaler te worden. Met de film wil regisseur Isa Skolnik vrouwen aanmoedigen een rebels leven te lijden. Moedig te zijn, ruimte in te nemen, eisen te stellen, te durven dromen en te doen. Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal. Weg met het lieve-meisjes-syndroom! Lees meer over dit project

Benieuwd of crowdfunding past bij jouw project? Stuur je idee in bij voordekunst

 

Foto van een alleenstaand blauw geschilderd houten huis met grote ramen. Het staat op een kaal stuk grond, aan de rand van een groot bos.
Campagnebeeld Waar thuis was
Pictogram van een oog. Het oog is in strakke geometrische lijnen vormgegeven op een zwart vlak. Onder het oog staat in dikke omlijnde letters EGORITME.
Campagnebeeld Egoritme
Drie dezelfde zwart wit foto's naast elkaar van een jong meisje met een kroon op haar hoofd. Ze houdt haar middelvinger omhoog en kijkt langs de lens.
Campagnebeeld How to raise a rebel