Skip Navigation Links

Janine van Oene

September 2017

Op donderdag 21 september 2017 is het kunstwerk 'Cour Chat' van Janine van Oene onthuld in de K.F. Hein Foyer in TivoliVredenburg. Het kunstwerk is daar vanaf nu een jaar te zien voor concert- en festivalbezoekers en tot en met 27 oktober elke vrijdagavond en zaterdagavond vrij toegankelijk.
Het kunstwerk is gemaakt in opdracht van het K.F. Hein Fonds, die met dit werk de K.F. Hein Foyer,naast een plek voor muziek en ontmoeting, ook een plek voor kunst wil laten zijn.

‘Cour Chat’

Janine van Oene (1988) maakte voor de K.F. Hein Foyer het kunstwerk ‘Cour Chat'. Dankzij het budget heeft ze haar werk letterlijk de ruimte in kunnen trekken. De ruimte waarvoor dit werk is gemaakt fungeert als een binnentuin, die zich in het monumentale pand bevindt. Vormen van epoxy en styrofoam doen je denken aan een amfitheater en een meer barokke stijl. Het werk is een tegenhanger van het moderne gebouw en zit vol referenties naar een andere tijd.

Janine van Oene voor haar installatie Cour Chat
Foto: Ben Houdijk

Janine studeerde in 2014 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waarna ze direct begon aan een werkperiode bij De Ateliers. Haar werk is vanaf 6 oktober a.s. te zien bij de tentonstelling van De Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst en in 2018 tijdens de tentoonstelling Prospects & Concepts – Mondriaan Fonds toont talent tijdens Art Rotterdam en bij Unfair Amsterdam.

K.F. Hein Foyer

Sinds 2016 draagt de K.F. Hein Foyer in TivoliVredenburg de naam van de oprichter van het K.F. Hein Fonds, vanwege het partnerschap van het fonds en het muziekpodium. Het K.F. Hein Fonds geeft regelmatig opdrachten aan Utrechtse kunstenaars. Door een jaarlijkse opdracht voor een tijdelijk kunstwerk is ook de K.F. Hein Foyer een plek voor kunst. Het kunstwerk is in elk geval nog tot september 2018 te zien.

janine van oene aan het werk in haar atelier
Foto: Arthur Martin
janine van oene aan het werk in haar atelier
Foto: Arthur Martin