Skip Navigation Links

Fondsen bundelen krachten met geld voor natuur in KIEM

November 2018

November 2018

Het Elise Mathilde Fonds, het K.F. Hein Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht houden van groen en ondersteunen natuur-initiatieven. Per 1 november slaan de fondsen de handen ineen en kunnen initiatiefnemers bij één loket van alle drie deze fondsen een bijdrage krijgen. KIEM is bedoeld voor vrijwilligersprojecten op het gebied van natuur in de provincie Utrecht. Een unieke samenwerking om de natuur een boost te geven.

Steeds meer mensen nemen zelf het initiatief voor meer groen in hun eigen omgeving. Er worden moestuinen aangelegd en beheerd, wandelpaden en fietsroutes gemaakt, stukjes nieuwe natuur ingericht en dieren geholpen met nestkasten en voedzame planten.

Om die initiatieven te ondersteunen start per 1 november 2018 de natuurregeling KIEM. Met KIEM kan voor natuurprojecten bij één loket van alle drie de fondsen een bijdrage gevraagd worden. Binnen twee maanden wordt over de aanvragen beslist, waardoor initiatiefnemers snel duidelijkheid hebben voor hun projecten.

Doel van de regeling is vrijwilligersinitiatieven voor natuur in de provincie Utrecht te ondersteunen. Zo wordt de provincie groener, de natuur diverser en worden inwoners die zich vrijwillig inzetten voor natuur in hun omgeving geholpen.

Kijk voor meer informatie over richtlijnen en criteria op www.cultuurfonds.nl/KIEM.