Skip Navigation Links

Onthulling Kunstparticipatieproject 2015

Oktober 2015

In revalidatiecentrum De Parkgraaf is sinds oktober 2015 het werk (re-)visit van Jorinde Beijerling te zien. (Re-)visit kwam tot stand tijdens gesprekken met revalidanten van de Parkgraaf. Zij vertelden Jorinde Beijerling wat zij weer hopen te doen als ze hersteld zijn. De kunstenaar maakte daar foto's bij. Deze beelden zijn verwerkt tot half-transparante gordijnen. Die vormen letterlijk en figuurlijk 'uitzicht': een verbinding tussen het hier en nu van het revalidatiecentrum en de toekomstdromen van de cliënten.

De installatie (re-)visit is te zien in diverse ruimtes in het gebouw. De installatie zwengelt gesprekken aan over wat men na de opname gaat ondernemen.

Kunstparticipatieproject
Het werk (re-)visit kwam tot stand in het kader van het K.F. Hein Kunstparticipatieprogramma. Jaarlijks selecteert het K.F. Hein Fonds een examenkandidaat van de HKU om samen met een maatschappelijke instelling een participatieproject te ontwikkelen. Doel is om de kunstenaar een eerste opdracht te geven en om de bewoners van de instelling te betrekken bij een kunstproject. Dit moet leiden tot werk dat een plaats krijgt in de instelling.

bezoeker bekijkt intallatie (re-)visit