Skip Navigation Links

Quinten Peelen kondigt vertrek aan als directeur K.F. Hein Fonds

Oktober 2023

Quinten Peelen stopt per 1 februari 2024 als directeur van het K.F. Hein Fonds. Hij bekleedde deze functie sinds 2016. Onder zijn leiding ontwikkelde het K.F. Hein Fonds zich tot een actiever en zichtbaarder fonds. 
  
Quinten Peelen: “Na bijna acht jaar is voor mij het moment gekomen om deze prachtige organisatie te gaan verlaten. Met een trots en ook heel dankbaar gevoel. Ik heb mij altijd als een vis in het water gevoeld in deze functie, met geweldige collega’s, bestuurders en commissieleden. Tegelijkertijd voel ik ook dat het tijd is voor deze sprong, om ruimte te maken voor een nieuwe uitdaging. Ik weet nog niet wat gaat volgen, en dat is zeker spannend.” 
  
“Ik vind het nog elke dag bijzonder wat we als fonds in beweging helpen zetten. Van de vele culturele en maatschappelijke projecten in onze provincie tot aan de mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Van de monumenten in ons beheer tot aan de makers en culturele leiders die we hier in Utrecht rijk zijn. Dat ik daarbij heb mogen samenwerken met zo veel inspirerende mensen, heb ik altijd heel fijn en bijzonder gevonden.” 
  
Annemijn Eschauzier, voorzitter van het bestuur: “We betreuren het dat Quinten besloten heeft het K.F. Hein Fonds te verlaten maar begrijpen dat hij toe is aan een nieuwe stap. Quinten is een geweldige directeur en een zeer gewaardeerd lid van ons team. We zijn hem zeer erkentelijk voor de enorme inzet die hij de afgelopen jaren bij het K.F. Hein Fonds heeft getoond en de vele succesvolle initiatieven die hij heeft ondernomen. Dat heeft duidelijk een grote impact gehad.” 
 
“Onder Quintens leiding heeft ons fonds zich stevig verder ontwikkeld waardoor het een nog opener en mooier fonds is geworden. Er is een solide organisatie neergezet die oog heeft voor wat zich in de regio afspeelt en aandacht verdient.” 
  
Het bestuur waardeert de tijdige aankondiging van zijn vertrek en dat Quinten zich ook de komende maanden zal blijven inzetten voor het K.F. Hein Fonds. Op deze manier kan gezocht worden naar de juiste opvolger. Dat proces is inmiddels gestart met Colourful People.  
  

Foto: Juri Hiensch