Skip Navigation Links

Thera Clazing in het tuinatelier

Juli 2018

Juli 2018

Sinds 1 mei werkt kunstenaar Thera Clazing in het Tuinatelier van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel. Thera maakt nieuw werk rond het thema Lichtheid en Zwaarte. Tijdens de afgelopen Open Tuinendag konden bezoekers haar in het atelier bezoeken. Drie vragen aan Thera:

Waar werk je aan tijdens je periode in het tuinatelier?
Ik heb in mijn periode in het tuinatelier aan verschillende schilderijen gewerkt. De werken gaan over de dualiteit tussen de Lichtheid en de Zwaarte. Eindigheid en Oneindigheid. Het Leven en de Dood. Er is veel gebeurd de afgelopen maanden, zowel binnen het atelier als in mijn leven.
Ik heb stappen gemaakt. Er zijn voldoende ideeën ontstaan waar ik op door kan bouwen.

Ik ben niet alleen aan het schilderen geslagen maar ik maak nu ook kostuums en decors die ik in samenwerking met een theatergroep zal inzetten op het festival Landjuweel in Ruigoord.
Al met al kijk ik terug op een mooie werkperiode waar ideeën zijn gaan stromen en ik heb kunnen ontsnappen uit het gevoel van ‘vastzitten’ dat ik had toen ik hier in mei binnen kwam.

Hoe bevalt het werken op deze plek? Is het anders dan je gewend bent?
Het is me super goed bevallen, het is een prachtig atelier en die tuin is helemaal een luxe! Ik moest in het begin een beetje wennen aan hoe netjes alles is bij K.F Hein. Dat ben ik natuurlijk niet gewend.

Gelukkig duurde het niet lang voor ik me hier thuis kon voelen (is absoluut belangrijk als je goed werk wilt produceren) en liep ik binnen de kortste keren op blote voeten, onder de verf, vrolijk zingend rond.

Voor iedereen die benieuwd is: waar kunnen mensen je werk zien?
Op dit moment is mijn werk te zien in een  groepsexpositie getiteld ‘HOW TO DRAW’ in Galerie Joghem  op de Plesmanlaan 125 in Amsterdam. (via de kunstcomissie van Sanquin).
De opening vindt plaats op vrijdag 13 juli vanaf 17.00 uur en de expositie loopt tot 7 september. Ik laat in deze expositie een enorme tekening uit 2015 zien en tevens een recent schilderij uit 2018.

Portretfoto's: Juri Hiensch

Thera Clazing in het tuinatelier
Foto: Juri Hiensch

 

 

Thera's palet en penselen

Thera aan het werk in het atelier

Thera met zelfgemaakt dierenmasker in het atelier
Foto: Juri Hiensch