Skip Navigation Links

AED op onze buitenmuur

Februari 2022

Sinds half februari hebben wij een AED (Automatische Externe Defibrillator) aan onze buitenmuur hangen op Maliesingel 28-1. Een AED is een draagbaar apparaat dat een schok kan geven bij een hartstilstand. Hierdoor kan het hartritme herstellen en kun je een leven redden. Hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans. 

Hopelijk kom je zelf nooit in een situatie om er één nodig te hebben. Als dat wel zo is: bel dan direct 112. Zij kunnen je vertellen waar bij jou in de buurt een AED hangt en je ondersteunen bij het gebruik van dit apparaat. Ook kunnen zij professionele hulpdiensten direct inschakelen.
 
We nemen als organisatie BHV heel serieus en zijn blij dat we samen met ondernemersvereniging Het Fluwelen Handvat en Sterre Hijlkema (Sterre & Stad) bij kunnen dragen aan de veiligheid van onze buurt.

De AED hangt links aan de buitenmuur naast de ingang van het kantoorpand bij nummer 28-1. Op de kast van de AED staat een hart met een bliksemschicht en een plusje. Daarboven hangt een bord met drie pictogrammen hoe de AED gebruikt moet worden