Skip Navigation Links

Duurzaamheid en het K.F. Hein Fonds

Februari 2021

Duurzaamheid is belangrijk in al ons doen en laten: we willen de wereld mooier, groener en gezonder achterlaten voor volgende generaties. Dat geldt zeker voor het K.F. Hein Fonds, dat zich inzet om initiatieven en individuen te helpen die de provincie Utrecht mooier en sterker maken. Als fonds werken we daarom aan bewustwording over duurzaamheid en willen we inspireren tot actie.

Gefaseerd

Omdat de gevolgen van het virus Covid-19 de maatschappij hard raken en wij er begrip voor hebben dat sommige organisaties en mensen nu andere dingen aan hun hoofd hebben, hebben we besloten ons duurzaamheidsbeleid gefaseerd uit te voeren. We beginnen nu met de verdere verduurzaming van onze eigen organisatie.

Duurzaamheid fonds

De medewerkers van het fonds vinden duurzaamheid ook persoonlijk belangrijk: ze komen vrijwel altijd met de fiets of het openbaar vervoer naar kantoor. Voor vervoer binnen Nederland maken zij gebruik van het openbaar vervoer of deelauto’s. Vluchten naar het buitenland worden zoveel mogelijk beperkt en indien noodzakelijk gecompenseerd.

We doen al onze inkopen zo ecologisch verantwoord mogelijk en onze tuin staat vol met bij- en vlindervriendelijke planten. Voor het verzorgen van de catering bij verschillende evenementen werkt het fonds samen met lokale, sociale en duurzame ondernemers. Er wordt daarbij gekozen voor een vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch assortiment. 

Duurzaamheid aanvragers

Ook aan de organisaties en individuen die bij ons een aanvraag voor financiële ondersteuning indienen, vragen wij welke aandacht zij hebben voor duurzaamheid. Dat kan klein of groot zijn en veel of weinig, maar we vragen in ieder geval om erover na te denken en ons te vertellen wat de acties en ambities op dat gebied zijn. We vragen dat bij elke aanvraag die bij het K.F. Hein Fonds wordt ingediend, voor grote en kleine projecten en investeringen.

Studiebeurzen

Studenten die een studiebeurs van het K.F. Hein Fonds ontvangen voor een verblijf in het buitenland, verplichten we de CO2-uitstoot van de reis te compenseren. We geven daar ook een (extra) vergoeding voor en vragen een certificaat als bewijs.

Kennis en inspiratie

Het K.F. Hein Fonds is een persoonlijk fonds, dat niet alleen wil verplichten, maar vooral wil inspireren en helpen door kennis, netwerk en inspiratie te bieden. Zodra het weer mogelijk is om veilig bijeenkomsten te organiseren, willen we dat zeker ook gaan doen rond het thema Duurzaamheid. Tot die tijd zijn we altijd bereid om telefonisch mee te denken en hopen we u te kunnen inspireren met mooie verhalen via onze nieuwsbrief.

een hand houdt een groen blad vast